Shounen: anime voor stoere jongens én meisjes

Shounen is één van de bekendste genres van anime en manga. Naruto, Bleach en ook Dragon Ball Z horen tot dit genre. Maar wat betekent het nou werkelijk? Is het wel een genre? Je komt daar achter wanneer je dit blog leest!

Als je anime kijkt of manga leest, kom je veel verschillende onbekende termen tegen. De vorige keer had ik het over het woordje iyashikei. Dit is één van de vele genres die anime kent. Er zijn echter meer, bekendere termen die je onder ogen krijgt. Denk aan de woorden shoujo en shounen, josei en seinen. In de komende vier Anime School blogs, ga ik deze termen uitgebreid uitleggen. In dit blog begin ik bij shounen, de bekendste!

Shônen manga – 少年漫画

Je spreekt dit ongeveer uit als shoonen manga. Meestal zie je de term geschreven als ‘shounen’ – dit is de schrijfwijze die ik ook gebruik. Dit is géén genre, maar een term die een hele demografie beschrijft waaraan een anime of manga gericht is. In dit geval zijn jongens tussen de leeftijden 8 en 18 jaar zijn de belangrijkste doelgroep. Uiteraard staat niemand je in de weg om als meisje deze series ook leuk te vinden. Yu-Gi-Oh! is één van mijn favoriete jeugdseries en wie vind nou Dragon Ball Z níét leuk!

Andere bekende shounen zijn NarutoBleach en Attack on Titan. Je kunt vast raden welke genres hieronder vallen. Actie, avontuur, science-fiction, komedie en sport zijn enkele van de meestvoorkomende genres van shounen manga en anime. Echter, zijn er ook dramas en slice-of-life series en de veelbesproken ‘harems’. 

Lees eens een review van shounen anime:

Dit zijn slechts een handje vol voorbeelden; er zijn er nog veel meer! One Piece en Detective Conan ken je vast ook wel en Gintama is een ander goed voorbeeld.

Motiverende avonturen en/of pure hilariteit

Deze anime of manga worden vaak genoemd als de perfecte series om mee te beginnen. De verhalen zijn meestel makkelijk te volgen, zitten vol actie en humor, en ze volgen vaak dezelfde formule.

Shounen heeft vaak motiverende en aanmoedigende boodschappen. Met liefde en vriendschap overwin je alles! Je komt nergens zonder hard te werken! En zeg nou zelf, hier zit wel een kern van waarheid in 😉

Wat is jouw favoriete shounen? Vertel het ons!

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

No Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.