You are here
Home > Muziek > SPYAIR

SPYAIR

Spyair

Elke keer als ik een nieuw onderwerp voor ‘Music Monday’ moet kiezen, ga ik langs mijn enorme collectie anime intro’s en outro’s en bekijk ik allerlei clips en AMV’s op YouTube. Eigenlijk was ik van plan om een selectie AMV’s te bespreken, maar ik realiseerde me ineens dat jullie mijn favoriete Japanse artiesten nog niet weten. Vrijwel elke Japanse band, zanger of zangeres ken ik dankzij een opening of eindtrack van een anime, dus het is alleen maar logisch als ik ze hier bespreek. Bovendien, muziek en anime gaan hand in hand en een goede soundtrack maakt een serie of film nog beter dan die al is. Voor mij is het ook altijd het één of het ander; als ik geen anime kijk, dan luister ik muziek!
Ik heb het al een keer gehad over MAN WITH A MISSION met de Log Horizon opening track ‘Database’, maar er zijn nog veel meer kick-ass bands die je in mijn ogen niet mag missen.

SPYAIR is een stoere rockband die mij begon op te vallen door de opening van Samurai Flamenco, ‘Just One Life’, maar aangezien de anime zelf mij wat tegenviel (de serie was niet per se slecht, maar ook niet zo goed als ik gehoopt had) werd ik pas echt fan van de band toen ik hun opening in het eerste seizoen van Haikyuu!! hoorde.
Zanger Kenta, gitarist UZ, bassist Momiken, Kenta op drums en DJ Enzel vormden in 2005 de band SPYAIR en 2010 maakten ze de eindtune ‘Last Moment’ voor Bleach. Na een concert in 2012 verliet DJ Enzel de band.

Wat ik zo cool vind aan SPYAIR is dat hun muziek altijd vol energie zit. Ook al begrijp ik de lyrics niet zonder er een vertaling bij te pakken, zijn de opzwepende klanken van de rockband aanstekelijk. Behalve tracks voor anime hebben ze ook een aantal onafhankelijke nummers die in mijn oren (niet ogen :P) even goed zijn, zoals Japanication (2010) en Rockin’ Out (2015).

SPYAIR heeft dus verschillende theme songs gemaakt voor o.a. Bleach, Samurai Flamenco, Gintama en het nummer ‘O Game’ (2012) is de soundtrack voor de Japanse versie van The Amazing Spider-Man. Meest recent zijn de intro’s voor het eerste én tweede seizoen van de volleybal anime Haikyuu!!, waarvan de eerste track ‘Imagination’ mijn liefde voor deze band aanwakkerde. Het nummer zorgde ervoor dat ik de anime al cool vond nog voor die echt begonnen was en voor het recente ‘I’m A Believer’ geldt hetzelfde verhaal.

Misschien heb je het al in de gaten omdat ik de post gisteren al per ongeluk publiceerde (OOPS!), maar momenteel werk ik aan een blog over Haikyuu!! dus dan kom ik nog terug om te vertellen waarom ik niet alleen een grote fan ben van de opening tracks, maar ook van de hele anime. Tot die tijd kun je nog van meer muziek van SPYAIR genieten.

Rocken maar! ^o^/Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: