Sword Art Online: Ordinal Scale screenings in Duitsland

Afgelopen donderdag 9 maart vond in de VS eenmalig plaats de bioscooprelease van de hoogverwachte anime film Sword Art Online: Ordinal Scale. Mijn Twitter tijdlijn stond vol met reacties van Amerikaanse anime bloggers die de film hadden bezocht en de eerste recensies klinken positief. Mocht je toevallig in het oosten van Nederland wonen en de anime film graag willen zien, krijg je daar in april een uitgelezen kans voor…in Duitsland!

Sword Art Online is één van de bekendste anime franchises van het afgelopen decennium. Een anime fan van nu moet onder een steen hebben geleefd als die nu niet weet waar ik het over heb. In dit blog ga ik het daar ook niet over hebben.

Je hebt wel enige kennis nodig van de Sword Art Online anime serie, omdat de film zich afspeelt na de Mother’s Rosario arc (aflevering 18 t/m 24 van seizoen 2).

Ja, er komt óók een Hollywood live action serie……ik ben benieuwd…

Waar gaat Ordinal Scale over?

In Sword Art Online: Ordinal Scale is het april 2026 en Augmented Reality krijgt veel aandacht. In plaats van volledig immersief te zijn, zoals de Amusphere, overlappen virtuele beelden het echte leven. Zo kunnen AR gebruiken zonder de gevaren in de omgeving uit het oog te verliezen. Het geeft allerlei mogelijkheden zoals training programma’s en reclame. Asuna, Rika en Keiko spelen het spel Ordinal Scale, het vlaggenschip van de AR.

In eerste instantie doet Kirito daar niet aan, maar als er in Ordinal Scale eindbazen uit Aincrad (eerste seizoen Sword Art Online) verschijnen, wordt zijn aandacht ook getrokken. Vrienden en vijanden, zowel nieuw als oud, verschijnen in de film. Dat maakt duidelijk dat de connecties met Akihito Kayaba en de tragedie van Sword Art Online verre van over is.

Lees ook deze leuke recensie op Anime News Network.

Bioscoop screenings in Duitsland.

Als je wacht op een kans om Ordinal Scale in de bioscoop te zien, kijk dan eens bij onze oosterburen. Vanaf 6 april wordt de film in diverse Duitse bioscopen gedraaid.

Voor de onderstaande data heb ik gekeken naar screenings c.a. 50 km van de Nederlandse grens.

  • Donderdag 6 april: Wuppertal, Bochum, Essen, Mühlheim, Duisburg en Krefeld.
  • Zondag 9 april: Bochum, Essen (origineel met Duitse ondertiteling), Mühlheim, Duisburg en Krefeld.
  • Donderdag 13 april: Dortmund, Oberhausen en Osnabrück.
  • Vrijdag 14 april: Düsseldorf (origineel met Engelse ondertiteling), Dortmund, Oberhausen en Osnabrück.

Als je meer informatie wil over de screenings verwijs ik je naar de Duitse website Peppermint Anime.

Hoe graag wil jij Sword Art Online: Ordinal Scale zien? Reageer!

2 reacties

  1. nerdygeekyfanboy schreef:

    Wauw, de trailer ziet er goed uit zeg! Helaas woon ik in het westen van Nederland, dus de film snel zien gaat helaas niet lukken. Dan maar eventjes wachten, maar dat is het vast waard 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.