Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Taiyou no Ie: over het belang van een warm gezin

Taiyoou no ie

Het is even geleden dat ik deze manga gelezen heb, maar dat er hier nog geen review van is, is een schande! Ik lees er nog regelmatig stukjes uit, zo leuk is deze serie. Zeker zo vlak na Valentijn is het dan ook zeer geschikt om er iets over te schrijven. Ik heb het over de romantische manga Taiyou no Ie van Taamo.

‘House of the Sun’, zoals de Engelse titel luidt, gaat over het schoolmeisje Mao, wiens ouders gescheiden zijn. Haar moeder heeft haar verlaten, haar vader is hertrouwd en lijkt niets met haar te maken te willen hebben. Ze schuilt bij een schrijn, waar haar jeugdvriend Hiro haar treft. Hij biedt haar aan om tijdelijk bij hem in te wonen.

Voor Hiro brengt dat levendigheid in huis, want sinds zijn ouders overleden zijn is zijn familie uiteen gevallen. Zijn broer en zus wonen ergens anders, terwijl hij in zijn eentje in het ouderlijk huis is blijven wonen. Natuurlijk kan het niet zo blijven. Hiro wil het liefst dat zijn familie weer bij hem komt wonen, maar Mao een warm huis bieden zorgt er in ieder geval voor dat hij niet meer eenzaam is. Terwijl Mao haar best doet om weer een band met haar vader te krijgen, groeien haar gevoelens voor Hiro.

Het verhaal van Taiyou no Ie is vlot en zonder clichés.

Dat ik deze manga af en toe nog eens lees, zegt volgens mij genoeg. Het is een sterk verhaal, wat op een vlotte manier wordt verteld. Waar de shoujo romantiek nogal cliché wordt, met hindernissen die in vrijwel elke manga het zelfde is, volgt Taiyou no Ie haar eigen weg. De problemen die Mao, Hiro en de andere personages op hun pad tegenkomen houden de boel interessant zonder langdradig te worden.

De personages krijgen heel veel karakterontwikkeling, en dat beperkt zich niet alleen tot Mao of Hiro. Soms krijg je het idee dat de bijrollen er alleen zijn om de hoofdpersonages door het verhaal heen te leiden, maar in dit geval zijn ze er evengoed een onderdeel van. Ik vind geen elk personage vervelend!

Scènes om van te smullen.

De hoogtepunten in de manga zijn om van te smullen en ze komen sneller dan je verwacht. Ook dat maakt het gewoon een fijn kort, maar toch inhoudelijk volle manga. Er zitten super schattige en hartverwarmende scènes in. Elke keer dat Mao of Hiro vooruitgang boeken, brengt het een glimlach op je gezicht.

De kern van het verhaal draait om familie, maar die kan alleen hecht zijn dankzij liefde. Je merkt het, ik ben op slag verliefd geworden op Taiyou no Ie. Ik zwijmel nog steeds weg bij die lieve momenten tussen Mao en Hiro in de serie.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: