You are here
Home > Blog > Tekenen & zijn tools deel 1

Tekenen & zijn tools deel 1

Buitenactiviteiten: manga lezen en tekenen  ging over heerlijk vertoeven buiten. Tja ik geef je absoluut geen ongelijk als het zulk héerlijk weer is als gister en eergisteren. Ik lag ook op me bankje buiten in de tuin met me schetsboek bij de hand. Helaas echter krijg ik zulke zweethanden dat me potlood continu uit me handen glijd, handig! Dus dan maar lekker naar de radio luisteren en ondertussen bedenken wat eventueel leuk is als idee voor een tekening.
Al die schetsen en ideeën moet uiteindelijk (bij mij dan) op papier gezet worden.

Ben je een beginnende Manga tekenaar? Dan heb ik de tips voor je!

Ga eens langs de boekenwinkel, of ergens waar ze hobby spullen verkopen. Ze hebben altijd wel boeken over dat onderwerp wat ze verkopen. 11139_b

-> Neem nou de boeken van Christopher Hart . Mijn grote held en mijn bron van het leren van Manga tekenen! Zijn boeken staan vol simpele uitleg, onderwerpen , stap-voor-stap tekenen en geweldige ideeën. Zijn boeken zijn vooral gericht op de Manga vrouwen tekenen. Maar ook Chibi, grappige beestjes, de anatomie van de mens.
Ik heb zelf heel veel boeken van deze tekenaar, een absolute must-have voor je collectie!
-> Heb je geen geld of geen plek voor boeken? Sinds internet bestaat is Youtube ook je beste vriend voor tutorials! Je kan het zo gek niet maken en het staat er wel op.
Omdat ik geen boeken beschik over het manga tekenen van jongens, volg ik filmpjes en tekenaar hierop. Super handig en je kan pauzeren wanneer je wilt!
Houd er wel rekening mee dat bijna alle tutorials in het Engels of een andere taal zijn. Weinig is in het nederlands.
-> En dan hebben we nog GOOGLE! Foto’s zijn ook een perfecte manier van leren natekenen tekenen. Zoek wat foto’s van een anime op,sla ze op en open ze in een viewer. Zoom in en uit zover je kan en scroll in op een bepaald deel van het plaatje.
Andere goeie bronnen voor Anime art zijn Zerochan & Minitokyo .
->Heb je al een beetje geoefend of zoek je bepaalde pose voor je idee? Dan is Senshistock iets voor je! Senshi heeft over de 300 stock foto’s waar zij zelf allemaal verschillende poses aanneemt speciaal voor tekenaars. Door haar ben ik veel meer verschillende poses gaan tekenen en beter op de anatomie gaan letten. Het is niet alleen een hele goeie oefening maar ook een uitdaging :).

Volgende keer ga ik verder over dit onderwerp, de verschillende stijlen van manga en de verschillende manieren van inkleuren!
Ondetussen, een lachende Silerna en Poeske voor jullie!
paintproject09809

Silerna
Hobby illustrator, blogger , comic maker en big manga fan.
http://silerna.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten