Top 3 manga en anime voor Valentijn

Dromelijke romantiek of hartstochtelijke drama’s, anime en manga zit er vol mee. Als je Valentijn met extra liefde wil doorbrengen, kun je vast deze kijk- en leestips gebruiken.

Manga lees ik wanneer ik zin heb en mijn favoriete genre is shoujo romantiek. Ze zijn makkelijk te volgen en de momenten waarbij je weg kan zwijmelen vind ik heerlijk. Voor mij is het de ultieme manier om te ontspannen voor het slapen gaan – naast het kijken van de nieuwste afleveringen.

Momenteel heb ik nog een grote stapel ongelezen boeken, dus voorlopig hoef ik geen nieuwe meer te kopen. Maar, misschien kan ik jou helpen met het kiezen van een leuke manga om te lezen tijdens Valentijn. Of wanneer dan ook, natuurlijk. Vandaar dat ik deze top 3 heb samengesteld.

(*Dit blog bevat gesponsorde links)

Toradora

Top 3 manga

#1 The Ancient Magus’ Bride

Momenteel volg ik de prachtige anime serie gebaseerd op deze manga. Het verhaal speelt zich af in een wereld vol magie en mythische wezens, gebaseerd op bestaande legendes. Engeland of IJsland… misschien herken je de settings in deze mooie manga.

Het is ook super romantisch, en doet mij heel erg denken aan Belle en het Beest maar dan met nog meer magie en schoonheid.

Je kunt The Ancient Magus’ Bride kijken op Crunchyroll.

De manga is te bestellen via Bol.com*.

#2 A Silent Voice

De bijzondere anime film A Silent Voice is gebaseerd op de gelijknamige manga van Yoshitoki Oima. Het verhaal volgt een jongen die op zoek is naar verzoening, nadat hij op school een doof meisje vreselijk heeft gepest.

Of daar ook romantiek uit kan bloeien?

Mogelijk geeft de manga* antwoord!

#3 Horimiya

Manga is tegenwoordig ook als ebook te bestellen, net zo makkelijk als die bekende gratis scanlation sites maar je steunt wel gewoon de mangaka. Een voorbeeld is Horimiya. Ik vertelde al eens in een review dat het één van mijn favoriete manga’s is. Hoef ik dan nog te vertellen waar het over gaat?

Nee! Het is super leuk. Je moet het eens lezen* 😉

Horimiya fragment

Top 3 anime

Omdat we niet allemaal van lezen houden, heb ik ook drie anime uitgezocht die vol zitten met romantiek. Je kunt ze ook meteen bekijken!

#1 Toradora!

Op viewster.com staat de romantische komedie Toradora!. Het is één van mijn favorieten die hoog op het lijstje staat om opnieuw te bekijken. Ryuji en Taiga zijn buren en lijken totaal niet voor elkaar geschapen. Hun vriendschap is als vuur en water, maar toch helpen ze elkaar in allerlei situaties.

#2 Bokura ga Ita

We Were There/Bokura ga Ita is een bijzondere anime over Nanami en Yano, de leukste jongen van haar school. Ze worden verliefd op elkaar, maar Yano heeft nog achtergebleven gevoelens voor zijn overleden ex-vriendin. Dit is zo’n serie waarbij je het niet droog laat.

#3 Recovery of a MMO Junkie

Ten slotte is Recovery of a MMO Junkie één van de leukste romantische anime die ik onlangs nog gezien heb. Het is heel grappig en lief; absoluut geschikt om te kijken tijdens Valentijn. Lees hier mijn review 😉

Wat is jouw favoriete romantische anime of manga? Vertel het in de reacties!

https://www.animeazing.nl/5-romantische-films-voor-valentijn/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: