Top 5 anime intro’s lente 2017

Het anime lenteseizoen loopt bijna ten einde en dan is het tijd om eens naar de intro’s en outro’s te luisteren. Er zijn dit keer weer veel goede tracks om uit te kiezen. Elke heeft wel iets cools, of is gewoon lekker catchy. Toch vond ik het dit keer niet moeilijk om met de top 5 anime intro’s in te vullen. Luister je mee?

Ik volg momenteel weinig series. Geen tijd. Je kent het wel. Muziek ontgaat mij echter nooit. Altijd fijn om je afspeellijst aan te vullen voor onderweg.

Hopelijk zit er ook iets leuks voor jou bij.

#1: Sako Tomohisa – Floria (Natsume Yuujinchou Roku OP)

Sako Tomohisa ken je wellicht van de outro van Zetsuen no Tempest. Of je kent zijn andere naam, ‘ShounenT’, waarmee hij actief is als utaite. Zijn stem omschrijf ik graag als helder en warm.

Het is mijn favoriete intro omdat het perfect past bij de mooie anime serie.

(De uitgelichte afbeelding is een screenshot van de opening van de anime)

#2: Kenshi Yonezu – Peace Sign (My Hero Academia 2 OP)

My Hero Academia volg ik (nog) niet, maar dolblij ben ik met het feit dat het een nieuw nummer heeft opgebracht van Kenshi Yonezu. De hippe zanger volg ik al een tijdje. Ik vind zijn muziek bijzonder, catchy en ze hebben een goede tekst.

Het lijkt me ook een heel toepasselijk liedje voor een shounen serie.

#3: After the Rain – Kaidoku Funou (Atom the Beginning OP)

Net als de nummer twee in de lijst volg ik de anime niet. Ik heb de eerste twee afleveringen van Atom the Beginning gezien, maar het sloeg niet aan bij mij. Kan gebeuren.

Dat ik groot fan ben van het muzikale duo After the Rain mag geen geheim meer zijn. Ik vind dit nummer dan ook awesome. Helemaal omdat het de eerste keer is dat Soraru en Mafumafu in een live action MV verschijnen.

#4: Bump of Chicken – GO (Granblue Fantasy The Animation)

Het nummer ‘Go’ van Bumb of Chicken kwam al uit in december vorig jaar. Hoe vaak ik het ook hoor, het blijft altijd prettig in het gehoor.

Nu is het de intro van de anime Granblue Fantasy The Animation. De anime kijk ik niet, maar who cares? Wie weet is het een reden om die ooit een keer te kijken 🙂

#5: Linked Horizon – Shinzou wo Sasageyo! (Attack on Titan S2 OP)

Als er iets toepasselijk is voor Attack on Titan dan is het wel de dramatische muziek van Linked Horizen. Het is een uitgedunde versie van de bijzondere performance groep Sound Horizon.

Shinzou wo Sasageyo! is net als de eerdere intro’s van Attack on Titan stiekem een soort guilty pleasure. Het is er een die je niet elke dag wil horen, maar als je die hoort zing je toch keihard mee. Vooral bij het “Sasageyo! Sasageyo!”.

Meer nieuwe anime muziek.

Ik vind het altijd leuk om dankzij anime weer nieuwe muziek te ontdekken. Althans, nieuw… dit keer bestond de top 5 alleen uit artiesten die ik al ken. Wie weet volgende week wat anders?

Dan volgt een blog met mijn favoriete anime outro’s van dit voorjaar.

1 reactie

  1. Eline schreef:

    Ik ben fan van de intro van Attack on Titan 2 🙂 Zo tof hoe ze de eerste er in verwerkt hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: