You are here
Home > Blog > Uitstapje naar een beestenwereld

Uitstapje naar een beestenwereld

Gisteren heb ik met een vriend een gezellig uitstapje gemaakt naar onze hoofdstad Amsterdam en wel om de screening van The Boy and The Beast op het IMAGINE Film Festival bij te wonen. Ik had namelijk twee vrijkaartjes gewonnen via dit Nederlandse blog over Studio Ghibli. Daarvoor nogmaals mijn dank!

Het was een dag vol eerste keren…

Het was gelukkig niet de eerste keer dat ik een anime film de Nederlandse bioscoop heb gezien, noch de eerste keer dat ik überhaupt een film van Mamoru Hosoda heb gezien, maar daarom was ik des te meer opgewonden om voor het eerst zijn nieuwe film ‘Bakemono no Ko’ te kunnen zien. Het was ook de eerste keer dat ik in het centrum van Amsterdam ben geweest. Oké, volgens mij ben ik wel een keer in het Anne Frankhuis geweest, maar dat is al zo lang geleden dat ik er niets meer van kan herinneren. Het was voor het eerst langs de grachten wandelen, op de Dam -waar de kermis voor Koningsdag al volle toeren draaide- staan en door de vele steegjes te dwalen. Het was ook fantastisch weer om op een terrasje wat te drinken.

We zijn ook even Henk’s Comic Shop binnen geweest, ook een eerste keer! De winkel heeft een grote collectie manga, comics en merchandise. Het is zo jammer dat manga over het algemeen nogal duur is als je het nieuw koopt. Zucht…het is een prijzige hobby, maar ik kon het niet laten mijn collectie aan te vullen met de manga versie van Makoto Shinkai’s 5 Centimeters per Second.

5cmpersecond
De 5 Centimeters per Second manga is uitgekomen in 2010. Het tekenwerk is van de hand van Yukiko Seike (A Serious Time)

That being said, ik heb een veelzijdige dag gehad vol nieuwe ervaringen, manga, anime en het belangrijkste: gezelligheid.

En de film? Het was een typische Hosoda film waar ik erg van genoten heb. Visueel was het een feest om naar te kijken en de film mag ook geprezen worden om de humor. Daarbij weet Mamoru Hosoda me steeds weer mee te slepen in de overweldigende fantasiewereld van zijn films. Daarom zal ik alles wat ik gisteren beleefd en gezien heb nog even moeten laten bezinken. De echte recensie van The Boy and the Beast zal ik pas schrijven als ik de DVD in mijn handen heb, maar een stuk over het werk van de regisseur staat wel op mijn agenda.

Al met al is The Boy and the Beast een doldwaze fantasiefilm die voor jong en oud genoeg vermaak bezorgd!

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten