Verslag van Abunai 2016

Na de intense hoofdpijn van de dag ervoor, en de voorspelde hitte, had ik niet verwacht dat het nog iets zou gaan worden met mijn dagje Abunai op zaterdag 27 augustus. Eerlijk gezegd had ik wat dat betreft ook gelijk. Het werd vooral een dag van chillen met bekenden én onbekenden, de hitte overleven en vooral rustig genieten van mijn beperkte tijd op de conventie. Ik heb geen spijt gehad van mijn bezoek!

Abunai is na Animecon de grootste anime conventie in Nederland en wordt jaarlijks eind augustus gehouden, in het NH Koningshof te Veldhoven. Qua ligging vind ik het de mooiste conventie die ik tot nu toe heb gezien. Gelegen in het bos, bood het ook genoeg schaduw.

Ongeveer half 11 kwam ik aan bij het NH Koningshof, dat een voormalig klooster is uit 1945 (opzoeken). Nu is het een hotel en congrescentrum, ideaal voor een conventie zoals Abunai. Jammer genoeg hielpen de bomen niet tegen de benauwdheid van die dag.

Volop Japanse hebbedingetjes

Het was nog lekker rustig en koel, dus ik besloot om maar meteen de dealerroom te verkennen. Het viel me onmiddellijk op dat er een aantal dealers absent waren, die er normaal altijd staan. Amsterdam Comic Con misschien?

Toch ontbrak het er niet aan diversiteit; T-shirts, dvd’s, manga’s Japanss snoepgoed en andere merchandise was weer volop te krijgen. Later in de middag heb ik de dealerroom een tweede keer bezocht. Uiteindelijk heb ik het volgende gekocht:

  • Het Bento kookboek [titel opzoeken];
  • Twee kleine figuurtjes van Elizabeth en Katsura (Gintama);
  • Een Snack Lucky Bag van TofuCute, waar het mij vooral om het leuke tasje ging =^_^=;
  • Een toevoeging aan mijn Nyanko-sensei (Natsume’s Book of Friends) knuffelverzameling.
 

Abunai 2016 merchandise

Een foto die is geplaatst door Animeazing (@animeazingnl) op

Dwalen door de kloostergangen van Abunai

In de smalle gangen van Abunai kun je makkelijk dwalen en verdwalen. Zo vond ik een ruimte met een projectiescherm, waarop meerdere mensen tegelijk een game speelden tegen de computer. Er begon net een nieuw spel, een hilarische combinatie van een oorlogsgame en stratego.

Ook woonde ik een deel van het optreden van Japone bij. De stem van de sopraanzangeres bezorgde me kippenvel. Ik kan nooit genoeg krijgen van traditionele Japanse muziek, met instrumenten zoals de biwa. De lenigheid van de danser was absoluut bewonderingswaardig. Ik heb ervan genoten, ook omdat de temperatuur in het auditorium daar nog aardig uit te houden was.

Chillen met vrienden, karaoke en Pokémon Go!

Hoe anders was het bij de karaoke. Daar woonde ik de competitie bij waar twee vriendinnen van mij aan deelnamen. Meteen na hun optreden, zijn we buiten ‘verkoeling’ gaan zoeken tot de uitslag van de competitie bekend werd gemaakt. Helaas, ze hebben beide niet de top 3 gehaald L.

Dat van de warmte vond ik toch wel een beetje jammer tijdens deze editie van Abunai. Ik weet dat het lastig te voorzien is, maar ik hoorde meerdere klachten over dat de airco’s het niet deden of in ieder geval niet te voelen waren. Dat is een punt waar vooral NH Koningshof aan zou moeten denken, om het de bezoekers wat aangenamer te maken.

Oh ja, tussendoor heb ik nog een poos op een terrasje in één van de binnentuinen gezeten waar twee Pokéstops waren. In totaal zijn er 5 Pokéstops op het terrein van NH Koningshof en een gym, wat het een fijne plek maakt om Pokémon Go te spelen. Ik heb eindelijk een Krabby gevangen en ervaren hoe tof het is om dit tijdens een anime conventie te doen. Dit spel blijft in ieder geval nog lang populair in de anime community!

Een geslaagd dagje Abunai

Als afsluiter heb ik, na een colaatje te hebben gedronken in de bar, een klein stukje van het concert van AiRi gezien. AiRi is vooral bekend van een aantal introtracks in Gundam series [specificeren welke], maar aangezien ik die niet gezien heb, kende ik het repertoire van de band niet.

Zo kwam voor mij een eind aan een leuk dagje uit. Het was bloedheet, maar omdat ik me al vooraf had voorgenomen het rustig aan te doen, heb ik me naar tevredenheid vermaakt op Abunai. Volgend jaar is nog een beetje ver weg, dus ik richt mijn blik nu op CameraJapan in Rotterdam en Nishicon in Almelo. Beide vallen in het weekend van 6 t/m 9 oktober. Hoe ik dát ga inplannen zie ik nog wel, haha!


Highlighted image: Abunai 2016 promotional banner, abunaicon.nl

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.