Voor het eerst naar een Maid Café!

Het is een bekend fenomeen uit Japan: het Maid Café. Serveersters zijn gekleed als dienstmeisje en behandelen klanten als hun meesters. De meeste Maid Cafés vind je in de ‘otaku walhalla’ Akihabara. Als je naar Japan gaat, moet je óók een keer naar zo’n café. Maar wat als jouw eerste Japanreis nog een verre droom is? Dan kan ik je vertellen dat de Maid Cafés langzaam overwaaien naar het westen. En ze zijn niet meer alleen op conventies te vinden!

Als je anime kijkt, dan krijg je ongetwijfeld iets mee van Maid Cafés. Daarvoor hoef je dus niet eens helemaal naar Japan te reizen. Sommige series zijn zelfs helemaal in het teken daarvan. Mijn favoriete voorbeeld is Kaichou Wa Maid-sama.

Echter, anime is fictie en dikwijls worden zulke plekken op een overdreven, onrealistische manier in beeld gebracht. Een bezoek aan een écht Maid Café staat dan ook op mijn lijst van plekken die ik wil bezoeken als ik naar Japan ga. Gelukkig kon ik vorige week dichtbij huis een voorproefje beleven…

Pop-up Maid Café bij SET!

Het pop-up event van Neko Neko Ni Maid Café werd vorige week zondag 30 oktober gehouden bij Set Noodle & Hotspot in Rotterdam. Het evenement werd pas een week van te voren aangekondigd. Gelukkig was er nog plek, dus snel gereserveerd!

Men zegt weleens dat de sfeer bepaald hoe het eten smaakt. Nou, dat zat goed! De locatie, het restaurant aan de West-Kruiskade, is knus en gezellig ingericht. Als je binnenkomt, komen de geuren al op je af. Het was verrassend druk, maar wel ontzettend gezellig.

(het gaat hierna verder)

Geweldige staff, daar kom je voor terug!

Ondanks de drukte, deden de Maids (voor een aantal was het de eerste keer) het uitstekend. De staff was onwijs vriendelijk. Dat heeft ook een persoonlijk tintje: na afloop had ik een probleem met mijn betaalpas. Ik had wat contant op zak, maar niet genoeg! Ik kon wel door de grond zakken. Maar het was oké! :O Dat was súper fijn! Daardoor voelt het nog beter om dit blog te schrijven. Ik kom ook nog zeker een keer terug.

Dat was dan de afloop, maar hoe was het eten?

Van lekker eten wordt je gelukkig!

nnncafe-macaronDe takoyaki die ik als voorgerecht waren lekker, maar eerlijk gezegd had ik ze al eens lekkerder geproefd. Als ik dat vergelijk, waren ze vrij gewoontjes. De Chicken Miso Ramen die ik dan als hoofdgerecht had was HEERLIJK. Echte ramen heb ik nog nooit eerder gegeten, maar dit legt de lat meteen hoog voor de ramen die ik in de toekomst zal eten. Wat smaakte dat goed, en wat zat ik daarna vol!

Het was haast zonde om daarna het toetje, een makaron van ijs, te eten. Dat was ook ontzettend lekker, maar ik zat al zo vol dat ik eigenlijk alleen het ijs nog op kon. De chocoladekoekjes waar het ijs tussen zat, heb ik maar deels opgegeten.

Ik kón niet meer! Gelukkig was ik wel =^.^=

There’s more!

Neko Neko Ni Maid Cafe AVO

Gif door Francisca van AVO Blog.

Bekijk hier de vlog van AVO voor meer over dit evenement!

Meer informatie over Neko Neko Ni Maid Café vind je op hun site.

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: