You are here
Home > Blog > WATCHLIST: Winter 2016

WATCHLIST: Winter 2016

Met het inluiden van het nieuwe jaar beginnen er allerlei nieuwe programma’s op tv, zo ook kersverse anime. Op MyAnimeList.net is sinds kort een mooi overzicht waar ik dankbaar gebruik maak om de interessantste series voor, in dit geval, het winterseizoen te kiezen. Het zijn er uiteindelijk zes geworden en ik ga je nu vertellen welke dat zijn.

Durarara!!x2 Ketsu

banner_809

Het derde en laatste deel van het tweede Durarara!! seizoen, waar ik heel lang naar uitgekeken heb. Deze spannende serie, die zich afspeelt in Tokio in het district Ikebukuro waar allerlei mysteries schuilgaan en zogenaamde ‘kleuren bendes’ er de dienst uitmaken, kwam al uit in 2010. Sindsdien is het al één van de poplairste anime en ik raad het je zeker aan om te kijken als je dat nog niet gedaan hebt. Het zit vol humor, actie en bijzondere personages. Ik ben er klaar voor!

 

76727lHai to Gensou no Grimgar

Ik verwacht dat Virtual Reality dé trend van het jaar gaat worden. Of die verwachting uit gaat komen, zullen we nog zien, maar dat er genoeg anime uitkomen die zich afspelen in een virtuele wereld is wel zeker. Je had Sword Art Online, Log Horizon en No Game No Life bijvoorbeeld. En nu is er Hai to Gensou no Grimgar die gaat over een jongen die plots wakker wordt in een onbekende wereld. Hij vormt een groep om zo te kunnen overleven. Mijn interesse voor deze fantasie serie is voornamelijk gewekt door de aantrekkelijke animatie.

 

rboku_dake_ga_inai_machi_c008_020.neuquantBoku dake ga Inai Machi

Deze serie over een geplaagde manga tekenaar die de gave heeft om ongeluk te voorspellen én te voorkomen door steeds terug te gaan naar het moment net voor het incident, is de serie waar ik het meest naar uit kijk dit seizoen. Horror vind ik niks, maar duistere, psychologische thrillers vind ik altijd reuze spannend.

Akagami no Shirayuki-hime 2

YQPOOUNXECLK

Akagami no Shirayuki-hime, ofwel Snow White with the Red Hair, is één van mijn favoriete shoujo manga en ik ga uiteraard het tweede deel van deze schattige serie kijken. Als je houdt van charmante prinsen op witte paarden en sympathieke prinsessen dan is dit gemoderniseerde sprookje zeker ook wat voor jou.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

Geïnspireerd door het aanhoren van een verhaal van Yakumo, wil ex-gevangene met de bijnaam ‘Yotaro’, bij hem in de leer. De verhaalvertelkunst, ‘rakugo’ is een typisch Japans fenomeen waar ik tot voor kort alleen vaag iets over gelezen heb. Ik ben dus zeer benieuwd naar deze anime.

Norn9: Norn+Nornet

Norn9_Norn_NonetDe keuze om deze serie op mijn ‘setlist’ te zetten is nog wat twijfelachtig. Ik ben vaker door dit soort anime, die gebaseerd zijn op een visual novel, teleurgesteld dan ik zou willen. Het gaat over een groep jongeren, drie meisjes en negen jongens, op een mysterieus ruimteschip. Ik hou er op zich wel van, maar van Norn9 weet ik niet zo goed wat ik kan verwachten behalve de mooie tekenstijl. Hmm, laat me verrassen, zou ik zeggen!


Films

Naast series komen er natuurlijk ook films uit. Dit seizoen zijn er twee films waar ik op zit te wachten. Één daarvan is de tweede Digimon Adventure Tri. film die op 12 maart uit komt.
Veruit de meest gehypte film van het seizoen is denk ik het eerste deel van Kizumonogatari. De film gaat over Koyomi Araragi’s ontmoeting met ‘Kiss-Shot-Acerola-Orion Heart-Under-Blade’. Die naam alleen al is te ingewikkeld om uit te leggen en ik kan je vertellen dat de hele Monogatari Series een zeer plezierige, maar ook verwarrende ‘mindfuck’ serie is. Het beste wat je kunt doen om deze serie te begrijpen, is het gewoon gaan kijken. Ik kom binnenkort ook met een uitgebreid blog over deze serie :).

Weet jij al welke anime je gaat kijken dit seizoen? Deel het dan met mij op de Facebook-pagina van Animeazing!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

3 thoughts on “WATCHLIST: Winter 2016

    1. Ik heb met een vriendin afgesproken om het laatste seizoen samen te kijken als die helemaal klaar is, dus die kijk ik wat later.

      De series die ik van dit seizoen kijk zijn tot nu toe best goed 😀 zeker ERASED is geweldig <3

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten