Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

Welke anime moet je zien deze zomer? – Anime Preview Zomer 2020

Veel anime uit het lenteseizoen zijn uitgesteld. Sommige voor onbepaalde tijd, andere worden deze zomer al uitgezonden. Er is veel onzekerheid, ook in de anime industrie. EΓ©n zekerheid hebben we echter wel: de tijd gaat gewoon door en is de zomer begonnen. Dat betekent nieuwe anime, waaronder een serie van Masaaki Yuasa op Netflix en de volgende Webtoon adaptatie. Vergeet corona, dit zijn de anime die de zomer 2020 echt spannend maken!

Als je denkt dat 2020 niet erger kan, sorry maar dat kan dus wel. Anime kan op verschillende manieren doemscenario’s in beeld brengen. Sciencefiction is niet alleen megarobots of ver in de ruimte. Het kan ook hier op aarde en in een niet al te verre toekomst. Deze zomer vallen twee series waarin de mensen op aarde het heel moeilijk hebben.

Gelukkig is er ook ruimte voor actie die minder serieus is en waarbij je ontspannen van kunt genieten. Ik heb drie nieuwe anime uitgelicht die deze zomer uitkomen.

JAPAN SINKS: Netflix

Kort na de Olympische Spelen in Tokyo wordt Japan getroffen door een zware aardbeving. Een familie van vier ontvlucht de stad. Het zinkende Japanse archipel blijft de familie echter achtervolgen. Ze moeten zien te overleven in deze extreme gebeurtenissen.

JAPAN SINKS is sinds kort te zien op Netflix. Het is een 10-delige anime serie van regisseur Masaaki Yuasa. Deze serie staat hoog op mijn verlanglijst om te kijken dus dat ga ik de komende dagen ook zeker doen!

DEMOGRAFIE: 17+ – GENRE: drama, sciencefiction – STUDIO: Science Saru – REGIE: Masaaki Yuasa – Streamt op: Netflix

THE GOD OF HIGH SCHOOL: Crunchyroll

Als je houd van toernooi arcs en martial arts, dan is THE GOD OF HIGH SCHOOL iets voor jou. Het is de volgende adaptatie van een Koreaanse strip op Webtoon. Het enthousiasme van Jin Mori schittert vrij letterlijk in zijn ogen, wanneer hij het gevecht aan moet gaan tegen sterke tegenstanders. Ook heeft hij bondgenoten nodig om de mysterieuze organisatie achter de toernooien het hoofd te bieden.

Na het zien van de eerste aflevering kan ik concluderen dat dit een serie zal zijn vol actie en dynamische gevechten. Man, wat een introductie! Ik had het gevoel dat de aflevering maar 5 minuten duurde. De actie gebeurt in hoog tempo en zonder te veel te verklappen, geeft de aflevering al een goede indruk van de personages en het soort serie dat het gaat zijn. Super cool!

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: actie, martial arts, komedie – STUDIO: MAPPA – REGIE: Seong-hu Park – Streamt op: Crunchyroll

DECA-DENCE: Wakanim

90% van de mensheid is uitgeroeid door wezens genaamd Gadolls. De mensen die over zijn leven in een bewegend fort, de Deca-Dence. Tankers werken hard om de Gears te ondersteunen. Gears zijn de militaire eenheden die vechten tegen de Gadolls. Natsume, die haar arm verloren heeft bij een auto-ongeluk, droomt er van om een Gears te worden maar ze wordt geweigerd vanwege haar handicap. Ze is gedoemd om als Tanker de Deca-Dence schoon te houden. Een aanval van Gadolls verandert echter alles.

Het is een originele anime van regisseur Yuzuru Tachikawa die geproduceerd is door de studio Nut. Die studio heeft in het verleden de animatie voor de anime THE SAGA OF TANYA THE EVIL geproduceerd. Klinkt als een interessante serie om te volgen deze zomer!

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: actie, sciencefiction – STUDIO: Nut – REGIE: Yuzuru Tachikawa – Streamt op: Wakanim

En er is meer!

Natuurlijk is er nog meer. Goed nieuws voor SNAFU fans. Het derde seizoen van MY TEEN ROMANTIC COMEDY ging in de lente niet door, maar wordt vanaf 10 juli uitgezonden. Ook het tweede seizoen van Re:Zero was uitgesteld, maar is deze zomer te zien. Verder keert FIRE FORCE terug met een nieuw seizoen.

Wat zijn jouw favoriete anime deze zomer?


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>Ο‰< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: