You are here
Home > Blog > Winter ’16 slotstuk

Winter ’16 slotstuk

winter2016
MyAnimeList.net winterchart

Op 21 maart begon de officiële lente, maar dit weekend wil de zon pas uitbundig gaan schijnen. De winterjassen mogen de kast weer in, de lichte broeken en luchtige bloesjes mogen weer gedragen worden en het is tijd om het huis uit te gaan en van de buitenlucht te genieten. Het had voor mij een hectisch weekend tot gevolg. Vrijdag naar de 1 april viering in Brielle…het was een schitterende dag dus het was DRUK! Dit feest doet me onmiddellijk denken aan de Japanse festivals die je zo vaak in anime ziet. Ik ben nog nooit in Japan geweest, maar de sfeer zal vast niet minder zijn! En vandaag was ik te druk met het opnemen van de eerste echte warme zonnestralen van dit jaar.

Na Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu sluit voor mij het doek voor het winterseizoen. Het is dus tijd om de balans op te maken en ik moet zeggen; het seizoen bracht voornamelijk mooie verrassingen en variatie met zich mee. Spanning, romantiek, drama, actie, avontuur en sportiviteit…ik heb me zeker niet verveeld met de series van het afgelopen seizoen. Voor het gemak zet ik al deze anime nog even op een rijtje voor je. Welke series zijn de moeite waard om op te pakken en met welke mis je niet zo heel veel?

Onvergetelijke, emotionele klappen om te verwerken

De anime series die de hardste emotionele klappen wisten uit te delen, waren Erased en Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu en verdienen wat mij betreft een gedeelde eerste plaats. Erased op het gebied van spanning en Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu op het gebied van drama. Voor die laatste moet ik nog wel de recensie schrijven, dus die houd ik nog tegoed.

Veel critici vonden Erased vooral in de tweede helft teleurstellen en ik geef ze gelijk dat de manier waarop het verhaal dan verteld wordt inderdaad minder goed is dan in de eerste paar afleveringen, maar dat neemt niet weg dat ik de hele serie lang op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Deze serie zal ik niet snel vergeten!

vlcsnap-2016-02-11-20h23m07s586“Eén van mijn favoriete en meest memorabele films is The Butterfly Effect (en de twee opvolgers). In die film wordt de theorie van het vlindereffect gebruikt, dat zoals je misschien wel of niet weet, een metafoor is die een wiskundige in 1961 gebruikte om de chaostheorie uit te leggen. De blauwe vlinder die verschijnt op het moment dat Satoru zijn zelfbenoemde ‘Revival’ in effect treed, deed mij onmiddellijk aan deze film denken”

Beste karakterontwikkeling en animatie

De prijzen voor beste karakterontwikkeling en de beste anime gaan beide onbetwist naar Hai to Gensou no Grimgar. Ook de prijs van grootste verrassing gaat naar deze gevoelige serie gehuld in een fantasie setting.

“De langzame opbouw van het verhaal werpt dan ook zijn vruchten af in de laatste paar afleveringen. Zonder het verloop van deze afleveringen te verklappen, kan ik wel zeggen dat het tempo ineens wordt opgevoerd en de beloning is een reeks fantastische scènes met dezelfde en zelfs betere momenten dan in het begin; vol emotie, spanning, actie en verrassingen,”

Sportieve voornemens

De twee sportieve anime van het seizoen waren het tweede seizoen van Haikyuu!! en Prince of Stride – Alternative. Haikyuu!! begon al van de herfst en ik schreef al wat eerder een recensie over deze serie. Dit tweede seizoen houdt mijn liefde voor deze anime over volleybal helden in stand, en deze herfst komt seizoen 3!. Prince of Stride is ook een energieke serie, maar kan het plezier dat ik heb met Haikyuu!! bij lange na niet evenaren.

En nee, ik heb mijn sportieve voornemens voor 2016 nog niet waargemaakt.

En dit is de rest…

Eigenlijk was ik van plan om gisteren de recensie van Norn9 online te plaatsen, maar wegens de drukte en om andere redenen lukte dat pas vandaag. Eigenlijk zou ik nu de recensie van Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu plaatsen en daarmee de Review Week op Animeazing af te sluiten, maar die serie verdient kwaliteit en dat heeft meer tijd nodig dus ik hou die voor jullie tegoed. Ook de recensie van She and Her Cat komt wat later, maar zo heb je in ieder geval nog genoeg om naar uit te kijken. Zie het maar als een toegift ;).

Klik hier voor een overzicht van alle post over de winter anime van 2016.

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

2 thoughts on “Winter ’16 slotstuk

  1. Ik ben het helemaal eens met wat je over ERASED zei: Ja, de eerste afleveringen waren het best geschreven, latere afleveringen waren wat zwakker, maar zelfs die brachten meer dan de nodige spanning die je verwacht van een thriller.

    Haikyuu!! heb ik ook erg van genoten; seizoen 2 was wat mij betreft in alle opzichten beter dan het eerste.

    Ik heb nog steeds een aantal afleveringen van Showa Genroku Rakugo Shinju te kijken, ik loop een beetje achter! Je moet er voor in een specifieke bui zijn, maar wat ik heb gezien is wel heel goed.

    Ik ben tevreden met winterseizoen, in ieder geval! 😀

    1. Showa Genroku Rakugo Shinju heeft best pittige onderwerpen en met heel veel dialoog, waardoor je inderdaad in de mood moet zijn om er goed voor te gaan zitten zonder afleiding.

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten