Wordt Mari Okada debuutfilm de hit van 2018?

Als de regisseur van Your Name jaloers is op een collega, wil dat heel wat zeggen. Makoto Shinkai tweette dat hij jaloers was na het zien van Mari Okada’s debuutfilm. Daarom is een blik werpen op de film Maquia: When the Promised Flower Blooms vast geen slecht idee.

De afgelopen week zag ik een compliment van Makoto Shinkai voorbijkomen over een nieuwe anime film, die op 24 februari in Japan in première gaat. Het gaat om de debuutfilm van regisseuse Mari Okada. Maquia: When the Promised Flower Blooms. Dit zei hij over de film:

[Ik ging naar] een privé voorstelling van Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana o Kazarou. Het was een fantastische film, die herinneringen opschudt die je normaal zou vergeten. Het is een werk geregisseerd door Mari Okada. Zij blijft de frisheid van anime tonen, zoals ze deed als scenarioschrijfster. Als je aan zo veel kwaliteit wordt blootgesteld bij een nieuwe regisseur, word je wel jaloers en ongeduldig. Wij moeten onze strijdlust er ook in steken.

Bron: Anime News Network

Mari Okada schreef sceniario’s voor verschillende geliefde anime. Zo schreef ze onder andere het script voor A Lull in the Sea (Nagi no Asukara), Fate/stay night en Gundam: Iron Blooded Orphans.

Als de beloofde bloem bloeit.

Maquia: When the Promised Flower Blooms gaat over een jong meisje genaamd Maquia. De mensen van Iolph, zoals zij, hebben een levensverwachting van honderden jaren. Daarbij behouden ze hun hele leven lang het uiterlijk van een tiener. Hun vrede wordt ruw verstoord door mensen die het geheim van hun lange leven willen hebben. Maquia is gewongen te vluchten. Terwijl ze op de vlucht is, vind ze een verweesde baby, die ze besluit op te voeden. De jongen is echter ‘gewoon’, en het verschil in leeftijd wordt steeds duidelijker terwijl hij opgroeit.

De internationele première van Maquia is op 4 maart 2018 bij het Glasgow Film Festival. Wat zou ik deze film graag willen zien!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.