Yamato The Drummers of Japan: muziek waar je energie van krijgt

Dat mijn fascinatie voor Japan niet alleen leidt tot het zien van de mooiste animatiefilms, maar ook van te gekke optredens, bleek wel afgelopen donderdag. Toen bezocht ik het optreden van Yamato The drummers of Japan in Goes. Hoe dat was? Nou, wat denk je zelf?

AWESOME, AWESOME, AWESOME!

Helemaal vanuit het Japanse dorp Asuka-mura, in de Nara prefectuur, komt een groep die in 1993 is opgericht. Inmiddels heeft de groep de wereld veroverd met de geweldige Taiko drums. Hun unieke show brengt Yamato in 53 landen. Nu trekken ze langs verschillende theaters in Nederland.

De “Wadaiko” heb ik al eens gezien en gehoord op tv of in een kleine demonstratie. Maar dit was héél anders.

Yamato geeft je vleugels!

Het optreden van Yamato The Drummers of Japan was een groot spektakel! Met de titel ‘Cousensha’ of wel ‘The Challengers’, dagen ze zichzelf daadwerkelijk uit. De muziek wordt met hart, ziel én lichaam gemaakt. Dat is ongelofelijk gaaf om te zien.

Elke drumslag voel je in je lichaam. De show had geweldige choreografie, muziek, kostuums en zelfs momenten van hilariteit. Ik kreeg er veel meer energie van dan een blikje (vieze) Red Bull 😛

Eens in je leven.

Een voorstelling als dit is misschien een ‘once in a livetime experience’, dus als je de kans hebt: ga ze zien. Hoewel, ze zijn al eens eerder in Nederland geweest dus is dit (hopelijk) niet de laatste keer.

Tot en met 11 juni is Yamato The Drummers of Japan nog te zien in Nederland. Kijk hier om te zien of ze bij jou in de buurt komen. Helaas is die van 11 juni (Den Haag) al uitverkocht, maar op andere data zijn er nog kaartjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: