Yasumi & Silerna over koningen van de anime en manga

Hiep hiep hoera! Vandaag viert koning Willem-Alexander zijn 50e verjaardag. Gefeliciteerd! Wij staan uiteraard ook even stil bij koningsdag. In dit blog vertellen wij wie onze favoriete koningen van de anime en manga. Ben je benieuwd?

Yasumi’s keuze: Izana Wistaria (Akagami no Shirayuki-hime)

LET OP: spoiler voor als je de manga nog wil lezen!

“Akagami no Shirayuki-hime is één van mijn favoriete shoujo manga. De anime vind ik wat mager vergeleken met het origineel, maar dat mag er ook wel wezen! 😉

Het is een waar romantisch sprookje. Het ‘gewone’ meisje Shirayuki raakt bevriend met de jonge prins Zen Wistaria, en daar bloeit natuurlijk iets moois uit. Het verhaal is luchtig en vlot, wat ik plezierig vind om te lezen. De tekenstijl vind ik mooi en charmant ogen.

Waar ik het echter nu over ga hebben is de broer van Zen, kroonprins Izana Wistaria. Ik vind hem erg cool en onwijs knap. Hij heeft al vanaf het begin de uitstraling van een koning – wat hij in de loop van het verhaal ook wordt – en is een belangrijke factor voor de groei van zowel Zen als Shirayuki.

Izana is streng, maar rechtvaardig. In het begin vond ik hem te bemoeizuchtig, maar je leert geleidelijk meer kanten van hem kennen. Ik waardeer hem enorm!”

Silerna’s keuze: Livius Orvinus Ifrikia (Soredemo Sekai wa Utsukushii)

Livius koningen van de anime en manga

“Koning Livius in The World is Still Beautiful is een echte verwende koning! Arme Nike weet niet dat hij pas 13 jaar is! Is dat ff teleurstellend! Volgens de buitenstaanders van het zonnekoninkrijk is Livius een vreselijke tiran die niks pikt! Dat is helemaal niet zo! (uiteindelijk dan). Hij heeft nou eenmaal de reputatie van een gemeen monster die alles en iedereen uit de weg ruimt. Het is juist het tegenovergestelde, zeker als hij Nike ontmoet. Dan is hij eigenlijk best een softie! Ondanks dat is hij wel rechtvaardig en zal vechten voor wat hij vind dat goed is.

Livius heeft wel een hééél kort lontje.  Snel aangebrand en is vrij verlegen tegenover vreemden. Als hij kwaad is laat Nike hem afkoelen. Omdat hij in zijn verleden veel vijanden heeft gemaakt is het lastig om mensen te vertrouwen, Nike is degene die hij later het meeste zal vertrouwen.”

Ken jij meer koningen?

Dit zijn vast niet de enige koningen van de anime en manga wereld. Ken jij nog andere?

Deel jouw favoriete koning in een reactie onder dit bericht!

Bewaren

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: