Yasumi & Silerna praten over: Elizabeth

Het is weer even geleden dat er een ‘Yasumi & Silerna praten over…’ blog was, maar vandaag is er eindelijk weer een! Dit keer hebben wij het over één van de meest iconische personages uit de serie Gintama. Niet Gintoki, niet Kondo. En ook niet Katsura. Nee, wij praten vandaag over Elizabeth!

Elizabeth ziet er uit als een kruising tussen een eend en een pinguïn. Een hele grote witte. Er bestaat grote twijfel of het een hij of een zij is, maar voor het gemak spreken we nu toch van een ‘zij’.

Ze is de onafscheidelijke partner van Katsura, maar dat zul je aan haar gezichtsuitdrukking nooit merken. Voor communicatie gebruikt ze een bordje. En het zou Gintama niet zijn als dat vaak goed op de lachspieren werkt.

Elizabeth is raar en vol verrassingen

Behalve grappig is ze ook een ontzettend vreemde eend in de bijt. Niets is wat het lijkt met haar en ze heeft nogal wat verrassingen voor je in petto. Zo kan ze stiekem wel praten, maar dat weet alleen Katsura.

Silerna : “En toch is het grappiger om met tekstbordjes te ‘praten’. Dat maakt het grappiger. Ook gewoon omdat Katsura een dombo eerste klas is en het knap is om zijn sidekick te zijn….Daarnaast is Elizabeth wel een sterke bondgenoot! En best handig!”

Yasumi: Yasumi: “Ik lig al in een deuk wanneer ik Elizabeth zie. Ze is een van mijn favoriete personages in de serie. Waarom? Ze is gewoon grappig en zit vol verrassingen. Of was het nou een hij? :’D”

Misschien wel de grootste verrassing zijn ‘haar’ harige benen. Ze blijkt verder ook een uitstekende vechter te zijn. Met behulp van haar bordje slaat ze menig samoerai tot moes. Zo helpt ze Katsura, Gintoki en de andere personages geregeld uit de problemen.

Silerna : “Misschien vanwege al deze rare dingen dat Elizabeth juist een goed hulpje maakt. Elizabeth kan alles!”

We hopen de komende tijd weer vaker op zaterdag een blog te posten. Er is zo veel te vertellen dat het eigenlijk gewoon moet. Jammer dat een dag maar 24 uur heeft!

Wat vind jij van Elizabeth? Vertel het ons in een reactie onder dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.