Yasumi & Silerna over personages: Gintoki

Er is één naam die tijdens onze gesprekken vaker genoemd wordt dan de namen van alle andere personages bij elkaar. En als zijn naam dan klinkt, wordt er meteen ‘oh jee!’ geroepen. Zijn naam betekend namelijk dat we weer een of ander raar filmpje met elkaar delen. Van werken komt niets meer, als de naam ‘Gintoki’ valt.

In koor: “Oh jee!”

Gintoki is het hoofdpersonage van de komedie anime serie Gintama – wat je zou kunnen zien als ‘South Park van de anime’. Hij is een voormalig samoerai die na de Meiji-restauratie moet zien rond te komen van allerlei klusjes. Samen met zijn huisgenoten Shinpachi en Kagura vormt hij de ‘Yorozuya’, en doen ze in Edo werk van allerlei.

Dat werk leidt echter tot problemen, in plaats van een inkomen… en dat is vooral heel erg grappig. Het helpt ook niet echt dat de bewoners van Edo nogal bijzondere trekjes hebben.

Gintoki zelf is behoorlijk lui. Het liefst laat hij anderen zijn werk opknappen en ligt hij op de bank in Shounen Jump te lezen.

Gintoki is de beste!

Yasumi:“Hoe gek alle andere personages in Gintama ook zijn, Gintoki is met zijn droogkomische opmerkingen de beste. Hij kan met iets heel serieus komen, maar eindigen met een hilarische punch-line. Daar val je inderdaad van achterover.”

Silerna :Tja wat kan ik hier van zeggen……behalve dat Gintoki zorgt voor afleiding nr 1 als je iets wilde gaan doen naast het kijken van Gintama. Je kan gelijk vergeten wat je ging doen en je beeld maar gewoon op volscherm zetten. Van dat andere komt toch niks meer terecht….”

Gintoki is onverantwoordelijk zo lijkt het en kan ook een ontzettende eikel zijn, dus je zou haast vergeten dat hij een gerespecteerde samoerai was. Met al die idioterie kan je Gintama in z’n geheel niet zo serieus nemen.

Komisch en cool tegelijk.

Toch weet Gintama ook te verrassen door schaarse, maar steengoede actiescènes. Daarin blijkt Gintoki erg sterk en slim te zijn. Je hoeft daarbij dan ook echt niet aan zijn vrienden te komen, want dan heb je een heel groot probleem.

Zo nu en dan zegt Gintoki dan zelfs wijze woorden. Is dat dezelfde man die je ziet?

Silerna :Maar naast de 99% idioterie van Gintoki is er ook nog een serieuze kant hoor….alleen is het vrij zeldzaam dat die naar boven komt..”

Yasumi: “Als het erop aan komt blijkt hij één van de aardigste, meest loyale vrienden te zijn die je maar kunt hebben in de anime wereld. Daarom vind ik hem het coolste personage van anime!”

Silerna:Dat wel, maar het is ook zo’n oen….”

Yasumi:“Hij kan trouwens ook best schattig zijn. Als kind…”

Gintoki en andere onvergetelijke personages.

Zoals je wel kunt lezen is Gintama alleen al vanwege het hoofdpersonage absoluut de moeite waard om te zien. Niet voor niets is het één van de meest geliefde series onder anime fans.

Je kunt Gintoki en zijn vrienden moeilijk vergeten…!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.