Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Yasumi & Silerna praten over: Hiro Shimono

Hiro Shimono stemacteur anime

Zijn recente hoofdrol als Zenitsu in Demon Slayer lijkt hem op het lijf geschreven. Geen enkele andere stemacteur past beter. Ik heb het over Hiro Shimono, een populaire stemacteur die al een grote hoeveelheid personages op zijn naam heeft staan. Wie speelt hij nog meer? Daar gaan we het in dit blog over hebben.

Eigenlijk ben ik een beetje geschrokken. Het laatste blog over een stemacteur verscheen op 22 april 2019. Dat is bijna een jaar geleden. Dat kan niet!! Er zijn nog zo veel stemacteurs en -actrices die je moet leren kennen. Als ‘seiyuu fangirl’ vind ik dit echt niet kunnen. Daarom moet daar heel snel verandering in komen.

Hiro Shimono is geboren op 21 april 1980 en komt uit Tokyo. Zijn hobbies: koken, karaoke en zonnebaden. Hij is sinds 2001 actief als stemacteur en zijn eerste hoofdrol is Ayato Kamina in RahXephon. Sindsdien heeft Shimono al een hele hoop hoofdrollen op zijn naam.

Silerna

“Iep, we hebben al veel te lang niks van ons laten horen! Onacceptabel! “

Silerna schud Yasumi heen en weer en zegt tegen haar dat ze haar brainstorming modus aan

Yasumi

“Mijn hemel. Is het al zo lang geleden dat we een stemacteur besproken hebben? Omg…bijna een jaar… dat mag niet!!”

Yasumi

“Ik had lang geen inspiratie voor deze blogs. En tijd om lang naar een scherm te staren om te brainstormen had ik niet. Maarrr… eindelijk ging dat lampje branden!

Enkele rollen van Hiro Shimono op een rij:

  • Hiro Hirono – Ef: A Tale of Memories;
  • Jean Otus – ACCA: 13-Territory Inspection Dept.;
  • Akihisa Yoshii – Baka & Test;
  • Dabi – My Hero Academia;
  • Aoba Kuronuma – Durarara!! x2;
  • Miyoshi – Joker Game;
  • Syo Kurusu – Uta no Prince-sama;
  • Nai – Karnaval;
  • Zenitsu Agatsuma – Demon Slayer.

Yasumi

“Demon Slayer is “Anime van het Jaar 2019″ en als je het mij vraagt is Zenitsu mijn favoriete personage. Hij is een watje, met zijn liefde voor vrouwen kan ik hem wel achter het behang plakken en TOCH vind ik hem hartstikke grappig. Dat komt mede door hoe Hiro Shimono hem heeft ingesproken. Hij past perfect!”

Silerna

“Het zal wel aan mij liggen, maar vind het 1 van de meest overrated series ooit. Ik heb altijd dat manga’s die ik afschuwelijk vind dat daar Animes van komen.”

Yasumi

“De populariteit van de anime kwam voornamelijk door de prestaties van de animatie studio. Maar daar hebben we het nu niet over. Hiro Shimono! Een behoorlijk energieke persoon, die ook vaak de vrolijke en energieke personages speelt in veel populaire series. Hij is bijvoorbeeld ook Connie in Attack on Titan ^_^”

Silerna

“Doing doing doing doing! Connie is wel tof, als één van de weinig in die hele serie…”

Yasumi

“Doing doing… zeg dat wel! Hij is verder ook Syo Kurusu, een van mijn favoriete personages van Uta no Prince Sama. Hij is zo schattig!”

Silerna

“alsjeblieft niet >_>. (heeft een hekel aan ‘musical’ animes )”

Yasumi

“Nou zeg :O het is wel één van de betere otome game anime hoor, dat mag best gezegd worden.”

Silerna

“Muh. ik lees de manga wel.”

Yasumi

“Heb je liever een engerd zoals Dabi in My Hero Academia? Mag ook hoor 8D”

Silerna *loopt weg met Poesie*

“Nee dank je.” *loopt weg met Poesie*

Lees Silerna’s versie van dit blog op haar website!

Video’s over Hiro Shimono

Hoe dan ook, Hiro Shimono is een stemacteur die je vaak kunt horen in anime. Zijn stem is heel herkenbaar wanneer hij personages inspreekt met een energiek karakter. Het past heel goed bij hem, omdat zijn persoonlijkheid in het echte leven ook zo is. Echter, kan hij ook heel knap serieuzere rollen spelen en dan heb je vaak niet eens door dat het dezelfde acteur is. Zo had ik in het begin niet door dat hij Dabi van My Hero Academia inspreekt.

Meer weten over deze stemacteur? Check hier nog wat filmpjes!

https://www.youtube.com/watch?v=uY-AXHegsc8

Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: