Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overย ons privacybeleid.

Yasumi & Silerna praten over seiyuu: Nobuhiko Okamoto

Na een lange tijd zijn Silerna en ik terug met een gezamelijk blog. We beginnen met een populaire stemacteur. Je kent hem ongetwijfeld als de stem van Bakugo of Rin Okamura. Wil je meer te weten komen over niemand minder dan Nobuhiko Okamoto? Lees dan verder!

Nobuhiko Okamoto is op 24 oktober 1986 geboren in Tokyo. Hij begon zijn stemacteercarriรจre in 2006 als John Brown in de anime Ghost Hunt. In 2008 won hij bij de Seiyuu Awards de Best New Actor Award voor zijn rol als Accelerator in A Certain Magical Index.

Behalve stemacteur is hij ook zanger, en is hij lid van Kiramune. Dat is een muzieklabel van Lantis en Bandai Visual, waar een aantal andere bekende stemacteurs onders zitten. Kamiya Hiroshi zit daar ook bij!

Fun fact: hij speelt heel goed shogi. Hij heeft een certifikaat voor de 3e Klasse en verschijnt regelmatig op shogi events.

Yasumi:


“Ik ben altijd erg onder de indruk van Japanse stemacteurs die hun personages vol overgave en met overtuigende emoties inspreken. Nobuhiko Okamoto is daar heel goed in. Zijn rol als Bakugo vind ik tot nu toe de beste die hij heeft gedaan.”

Silerna:

“Ik ken hem alleen als Baka Usui”

Yasumi:


“Je hebt hem vรกst wel vaker gehoord. Hij is Shin-Ah in Yona of the Dawn en Mizuki in Kamisama Kiss! Er zit een opvallend groot contrast tussen de verschillende personages die hij speelt. Ergens is dat erg grappig.”

De rollen van Okamoto-san

Je ziet het. Okamoto speelt veel populaire personages met uiteenlopende personages. Zijn stem zal je vast nog in veel toekomstige series horen.

Hieronder nog twee video’s over Nobuhiko Okamoto.

Compilatie van Okamoto’s rollen

https://www.youtube.com/watch?v=uau2niQY9Hg

Mizuki’s karakter song gezongen door Nobuhiko Okamoto

Wie is jouw favoriete personage die Nobuhiko Okamoto heeft ingesproken?

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: