Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Yasumi & Silerna over seiyuu: Miyuki Sawashiro

Miyuki Sawashiro
In onze wekelijkse gezamenlijke blog, hebben we het weer eens over een stemacteur. Over een stemactrice om precies te zijn. Ze spreekt zeer uiteenlopende rollen in van lieflijk en vrouwelijk tot ‘superwoman’ stoer. Je zult haar stem ongetwijfeld herkennen, want ze heeft veel hoofdrollen gehad in bekende anime. We hebben het over niemand minder dan Miyuki Sawashiro!

Silerna: “Miyuki heeft zoveel diverse stemmen. Maakt niet uit wat voor personage ze moet inspreken, het lukt haar wel! Maar de stoerste meiden zoals Celty, Ayane of Bishamon vind ik het leukst! Het is ook leuk dat ze mannelijke personages inspreekt!”

Yasumi: “Helemaal mee eens! Miyuki is één van mijn favoriete stemactrices. Behalve goed acteren, vind ik dat ze ook erg goed kan zingen!”

Silerna: “Kortom, een supertalent!”

https://www.youtube.com/watch?v=eptw7baCxAQ

De coole rollen van Miyuki Sawashiro

Terwijl je luistert naar deze compilatie van character songs die Sawashiro-san heeft gezongen, is hier traditioneel een lijstje met een aantal van haar bekendste rollen:

  • Celty Sturluson in Durarara!!
  • Virgo in Fairy Tail
  • Suruga Kanbaru in Monogatari Series
  • Kurapika in Hunter x Hunter (2011)
  • Ayane Yano in Kimi ni Todoke
  • Fujiko in Lupin III (2015)
  • Haruka Nanami in Uta no Prince-sama Maji Love 1000%

Deze acht zijn nog echt maar een fractie van wat ze al heeft gespeeld. Miyuki Sawashiro is geboren op 2 juni 1985 en begon haar seiyuu carrière al in 1999. Haar allereerste rol was die van Puchi Charat in Di Gi Charat.

Haar jongere broertje Chiharu Sawashiro is ook actief als stemacteur.

Leuk gevoel voor humor

Yasumi: “Zoals je inmiddels wel weet ben ik een fan van seiyuu live events. Hierbij doen de stemacteurs allerlei spelletjes. Een van mijn favoriete momenten is tijdens een event van Noragami waarin Miyuki commentaar heeft op het mooie schoeisel van Yuki Kaji.”

https://www.youtube.com/watch?v=7a_tjmpUWNc

Eerder hebben wij al eens een blog gewijd aan de stemacteurs Hiroshi Kamiya en Yuki Kaji, die je ook in dit filmpje ziet. Hopelijk leren jullie dankzij onze blogs het gezicht kennen achter jullie favoriete personages ^^

Hebben jullie een favoriete personage, waarvan je meer wil weten over zijn of haar stem? Laat een reactie achter!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: