Yasumi & Silerna over toffe personages: Yato

Silerna en ik discussiëren regelmatig over de series die wij kijken, en de personages zijn dan meestal een veelbesproken onderwerp. Welke zijn leuk, en welke vooral niet? In dit blog lees je een deel van onze gesprekken over Noragami hoofdpersonage Yato. Hoe hoog is ons fangirl level bij hem?

Yato is, naast Hiyori en Yukine, het hoofdpersonage van de anime- en manga serie Noragami. Hij noemt zichzelf de ‘Bezorger God’, die allerlei klusjes doet bij mensen die hem nodig hebben. Het enige wat je moet doen, is hem opbellen!

Die klusjes kunnen van alles zijn, van de WC schoonmaken tot het oppassen van een baby. Is dat niet even handig. De meeste klusjes zijn echter bovennatuurlijk van aard, en moet Yato het ongeluk van mensen bestrijden die door demonen wordt veroorzaakt.

Yato doet alles voor 5 Yen!

Yasu: “Yato vind ik echt een heerlijk personage. In het begin denk je dat hij een mafkees is. Sullig en af en toe ook wel een eikel. En ook nog eens belust op geld. Alles gaat om veel muntjes van 5 Yen om er een schrijn mee te bouwen! Geen wonder dat Hiyori en Yukine gek van hem worden. Toch heeft de God in Trainingspak zijn hart op de goede plek zitten.

Als het verhaal vordert, komt zijn ware karakter en achtergrond naar voren. En dan…dan krijg je dit…”

Sil: “IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII UIFHIUGQBIFUGBEGH” *valt van stoel*

Yasu: “Nu weet je waarom je deze serie van mij moest kijken….XD”

is Yato ook niet meer dan 5 Yen waard?!!

Yato’s reputatie in de serie is niet echt geweldig. Zelfs Yukine klaagt over zijn zweethanden en het feit dat hij een trainingspak draagt. Een God hoort er degelijk uit te zien, toch? Nou, in het geval van Yato dus niet.

Sil: “Yato stalks Hiyori ook steeds xD Ik zou er gek van worden. Hij steelt ook geld van Yukine of andere items  Best een rat als je het zo bekijkt..”

Ondanks dat is Yato ontzettend cool, en wanneer het erop aan komt kan hij bloed serieus zijn. En dan kan je maar beter uitkijken, want dan laat hij zien dat hij wel degelijk een God is die respect verdiend!

Als je zijn gekke streken vergeeft, zie je dat hij eigenlijk een beschermengel is…

Yasu: “Dat vind ik zo schattig. Zijn onbehoorlijke gedrag is meer uit kinderlijke onschuld, dan dat hij er werkelijk iets kwaads mee wil. Integendeel….kyaaaaaaa <3 <3 <3”

Sil: “Als hij zo doet is hij ook ontzettend cute hoor! Als hij gillend over de grond rolt xD

Yasu: “Daar heb je helemaal gelijk in hoor *verliefde zucht*”

Reden genoeg om Noragami te kijken!

Er zijn genoeg redenen te noemen waarvoor je deze serie zou moeten kijken, je leest die dan ook in Silerna’s recensie over Noragami en Noragami Aragoto. Yato is zeker weten een reden genoeg om aan deze serie te beginnen. Dat kan gewoon gratis op Crunchyroll ^.^

En ten slotte…Yato in een notendop in dit filmpje!

https://www.youtube.com/watch?v=vxUl0Sxedek

Wist je dat er twee versies zijn van dit artikel? Lees ook een Silerna’s versie van dit blog =3

Bewaren

Bewaren

Yasumi

Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.