You are here
Home > Blog > Boom Boom Satellites zanger overleden

Boom Boom Satellites zanger overleden

boom boom satellites Michiyuki Kawashima

Triest nieuws voor de Japanse muziekliefhebber: Kawashima Michiyuki (47) van Boom Boom Satellites is overleden. In mei dit jaar werd al bekend gemaakt dat de band ging stoppen vanwege zijn ziekte. Toen schreef ik al een blog over deze band. Lees die nu nog een keer en onthoud deze geweldige band. Rust zacht, Kawashima-san!

Als je de anime Kiznaiver kijkt, dan heb je misschien al van ze gehoord. De mooie intro ‘Lay your hands on me’ is een van mijn favorieten, zelfs als ik de anime nog moet zien. Hou je van ‘big beat’ en een combinatie van electro, triphop en alternatieve rock, dan wil je Boom Boom Satellites ook horen. Ik ontdekte ze een jaar geleden, niet eens dankzij anime maar door een nieuwsbericht. Dat bracht me bij muziek met een unieke klank, waar ik meteen graag naar luisterde, want met het verhaal erachter maakt het speciaal.

De Music Monday rubriek heeft vakantie, maar toen ik te weten kwam dat deze inspirerende band stopt, voelde ik me geroepen om deze met jullie te delen voor het helemaal over is.

‘Kick It Out’ is gemaakt als samenwerking met rapper Flo Ride en acteur/zanger Tahj Mowry.

Boom Boom Satellites is TCB en The Prodigy in één

Boom Boom Satellites is een band die werd gevormd in 1990 door de zanger/gitarist Kawashima Michiyuki en bassist/programmeur Nakano Masayuki, en debuteerde in 1997. Je zou de band kunnen zien als een combinatie van The Chemical Brothers en The Prodigy. Hun sound is absoluut niet alledaags en het zal niet iedereen een plezier doen -smaken verschillen gelukkig ook!-, maar dat ze niet alleen in Japan bekend zijn wordt duidelijk als je nagaat dat hun nummer ‘Scatterin Monkey’ te horen is in de film The Dark Knight en dat verschillende liedjes van het album ‘Full of Elevating Pleasures’ gebruikt zijn voor de soundtrack van de anime film Appleseed. ‘Broken Mirror’ werd de intro voor een van de afleveringen van Mobile Suite Gundam Unicorn.

Ik leerde de band dus pas vorig jaar kennen, toen de nieuwssite Anime News Network schreef over de vierde terugkeer van een hersentumor bij Kawashima. De tumor werd in 2012 in een vroeg stadium ontdekt, concerten moesten meerdere malen worden afgezegd, maar ondanks alles presteerde de zanger het om weer op het podium te keren. De laatste keer dat de tumor in 2014 wederom toesloeg, werd voorspeld dat Kawashima niet langer dan twee jaar te leven had. Hij onderging neutron capture therapie, waarbij hij ondertussen het album ‘Shine Like a Billion Stars’ met o.a. Ninja Slayer soundtrack ‘Back In Black’ schreef. De verspreiding van de tumor werd succesvol gestopt, maar nu blijkt dat Kawashima toch niet geheel zonder gevolgen is gebleven…

“Every moment remains as an amazing, bright and sparkling memory.”

Met de release van de Kiznaiver intro ‘Lay Your Hands On Me’ liet Nakano Masayuki weten dat dit de laatste EP wordt die de band uitbrengt:

“This is BOOM BOOM SATELLITES final release. Paralysis and other complications with Michiyuki Kawashima’s brain tumor have made it so. Michiyuki Kawashima has now closed his life as a musician and is spending his days living peacefully with his family.”

Het is zonde dat ik Boom Boom Satellites net pas ben tegengekomen, want het is altijd jammer als een goede muzikant of band ermee stopt. Echter, heeft Kawashima zijn rust meer dan verdient. Met Lay Your Hands On Me als een schitterend slot van zijn carrière, kan hij nu hopelijk nog een lange tijd van zijn leven in rust genieten. Voor ons blijft er de muziek om van te genieten en dat is gelukkig tijdloos.

“In a few short breaths, Michiyuki Kawashima’s 20 year musical journey will draw to a close. Together, we’ve crossed countless landscapes. Looking back, nothing was easy—we struggled, squirmed and shouldered forward to our hearts’ content. Every moment remains as an amazing, bright and sparkling memory.” – Nakano Masayuki

Zelf hoop ik dat dit ook jullie inspireert, want; hoe moeilijk je het ook hebt, als je er voor gaat kun je nog veel bereiken. Dan kun je tevreden zijn met wat je hebt, in welke situatie dan ook. Kawashima-san, bedankt!

Boom Boom Satellites[UPDATE] Michiyuki Kawashima overleden

Op 11 oktober 2016 werd bekend gemaakt dat zanger Michiyuki Kawashima op zondag 9 oktober is overleden.

Nakano Masayuki plaatste dit bericht op Facebook over het trieste nieuws:

At 5:12am on October 9th, BOOM BOOM SATELLITES’s vocalist Michiyuki Kawashima set off on the next stage of his journey. I imagine he is soaring around the world, finally freed from the restrictions of his body. His passing is not a tragedy, but the achievement of a lifetime goal and a happy ending. The love of our many fans supported Michiyuki Kawashima and BOOM BOOM SATELLITES on their journey, and we are truly happy and lucky because of you. On behalf of Michiyuki Kawashima, I would like to thank all our fans and colleagues again.

“Thank you for supporting us up until now. Live your lives with passion and energy and keep the music we made, the time we spent together, and the memories we shared close to you.”

“One more thing, we are BOOM BOOM SATELLITES!!”

Er wordt nog een afscheidsconcert georganiseerd, maar details daarover worden nog bekend gemaakt.

Bron: ANN

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: