Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Zomer Anime Preview 2018: leer de werking van het menselijk lichaam!

Zomer Anime preview 2018

Weet je nog niet welke nieuwe series je wil kijken deze zomer? Met de Zomer Anime Preview 2018 hoop ik je een aantal tips mee te geven. De anime series genoemd in dit blog, wil ik namelijk zelf ook heel graag zien!

Pak de tuinstoel, een kussen en ga zitten. Neem een ijsje of een lekkere cocktail. Je zou bijna denken dat de zomer al is begonnen, maar over een paar weken begint het zomerseizoen pas voor anime. Kijk jij al uit naar Attack on Titan seizoen 3? Ik wel! Eigenlijk is dit de enige waar ik naar uitkijk, want voor ik aan dit blog begon had ik nog geen idee wat er nog meer gaat komen.

Helaas heb ik helemaal geen tijd gehad om de anime van het huidige lente seizoen bij te houden. Ook dit seizoen gaat lastig worden. Er zijn wel een aantal titels die ik graag wil zien, dus zodra ik tijd heb om ze te kijken doe ik dat. De reviews heb je dus nog even van mij te goed!

Maar eerlijk is eerlijk. Het groeiende aanbod van (goede?) anime maakt het onmogelijk om álles te kijken. Daarom is de selectie in dit preview geheel op basis van mijn eigen smaak en beïnvloed door het zomerse weer. De meeste series starten ergens in juli.

Grand Blue

Deze anime gaat over een scholier die in de scuba duik shop van zijn oom gaat werken. Hij wordt meegesleept in een ‘gezellig’ feestje waarbij de alcohol vloeit en zijn nichtje precies op het verkeerde moment binnenloopt. Minderjarig en alcohol drinken? Nope! Maar kan wel grappige situaties opleveren voor een anime. De synopsis klinkt interessant en de setting is uiterst toepasselijk voor de zomer. Zin in een duik in de diepzee?

Meer info over deze anime op My Anime List.

https://www.youtube.com/watch?v=U6BYoN7NxzA

Sirius the Jaeger

Let op. Dit is niet te verwarren met Eren Jaeger. In dit geval gaat het over ‘Jaegers’, jagers die jacht maken op vampieren die dood en verderf zaaien in Tokyo. Het verhaal speelt zich af in 1930 en volgt de jongeman Yuliy, die een weerwolf is en wiens dorp is verwoest door vampieren.

Het is een originele anime, oftwel niet gebasseerd op een eerder werkt. Dat geeft de vrijheid om een goede anime te creëeren. Is dat ook zo? Ik ben wel benieuwd!

Hataraku Saibou / Cells at Work

“Hoe werkt het menselijk lichaam – de anime”. Meer omschrijving is er niet nodig voor een anime die al vanaf de eerste aankondiging mijn aandacht trok. Eindelijk komt de serie deze zomer uit en vertelt het verhaal over de talrijke cellen in jouw lichaam. Over de avonturen die ze beleven en alle strijd die ze moeten leveren om jouw lichaam fit te houden.

Nou. Dat is nog eens een educatieve anime die je tijdens de biologieles op school best klassikaal zou kunnen kijken.

Banana Fish

Waarom deze anime nou ‘Banana Fish’ heet, weet ik ook niet, maar dat is vermoedelijk iets waar je alleen achter komt als je de anime gaat kijken. De serie volgt de fotograaf Eiji Okamura die kennis maakt met de koelbloedige Ash Lynx. Precies op het verkeerde moment, want de gangster leider – zijn ‘Papa’ Gino Golzine is nogal wat van plan.

Het klinkt allemaal als een actievolle gangster/yakuza serie, maar de productie studio MAPPA en het genre shoujo houden de gemoederen bezig. Is dit de ‘Yuri On Ice’ van dit jaar?

Nieuwe series in juli!

In juli zullen de meeste anime series starten. Dan start het zomerseizoen op de Japanse tv. De precieze data zijn nog niet bekend, maar daarom is het handig om dit overzicht in de gaten te houden.

Weet je al wat je gaat kijken deze zomer? Laat gerust jouw lijstje achter in de comments! (Graag zelfs ^.^)

Op de hoogte blijven?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: