You are here
Home > Evenementen > Zomer met Studio Ghibli in de bioscoop en activiteiten volop!

Zomer met Studio Ghibli in de bioscoop en activiteiten volop!

Deze zomer hoeven we gelukkig niet thuis te blijven zitten als je niet op vakantie gaat, want er is genoeg te doen. Ook anime fans kunnen smullen van een actieve zomer. Zo kun je volop Studio Ghibli films kijken in de bioscoop. En heb je het grote nieuws al gehoord over Animecon?

Oké. Ik ben terug van vakantie en nu zitten jullie vast te popelen om nieuwe blogs en reviews, maar sinds mijn terugkeer heb ik nog geen tijd gehad om rustig achter mijn laptop te gaan zitten om blogs te schrijven. Het warme weer helpt ook niet als het papier aan je handen blijft plakken. Ik had al verteld dat ik in mei en juni minder ging bloggen.

Het komt er nu op neer dat de blogs op willekeurige momenten verschijnen (meestal wel twee keer in de week), zoals ook in dit geval. De anime wereld blijft immers gewoon doordraaien, ook als het in Nederland tropisch is. Daarom geef ik in dit blog wat aandacht aan de verschillende evenementen die je de komende tijd kunt verwachten. En welke ik (misschien) zal bezoeken.

Anime con gaat naar Ahoy Rotterdam!

In de wandelgangen waren de geruchten vorig jaar al aanwezig op de conventievloer. Het World Forum was te klein geworden voor Anime Con en dan zijn er weinig grotere opties over. Dit jaar (2018) is de grootste Nederlandse anime conventie nog in het vertrouwde congrescentrum in Den Haag, maar zal in 2019 Rotterdam onveilig te maken.

Het is ongelofelijk. Zeven jaar geleden bezocht ik het evenement voor het eerst in het verre Almelo, waar in drie dagen tijd bijna 5.000 bezoekers kwamen. Na twee jaar in het knusse Theaterhotel Almelo was er meer dan genoeg ruimte om te groeien in het World Forum in Den Haag. In 2013 goed voor maar liefst 8.800 bezoekers. Vijf jaar later is dat bijna 15.000 bezoekers, het maximale wat deze prestigieuze locatie aankan.

One-Puuuuunnch JAM Project

Wat betreft het programma van 2018, kom ik volgende week met een uitgebreider blog maar wat je zeker niet zou mogen missen, is het concert van de band JAM Project. Een goed feestje kunnen zij zeker garanderen. Net als de intrigerende band X Made Alcoholic Santaclaus. Alleen al vanwege de naam zou je ze moeten checken als wijze van een voorprogramma.

Hierover later meer~

Een zomer met Studio Ghibli in Lab111 en KINO

De bioscopen Lab111 (Amsterdam) en KINO (Rotterdam) organiseren samen het speciale programma ‘A Summer With Studio Ghibli’. Het is een terugblik op 18 van de beste films die Studio Gimli (zo noemt Silerna de studio) heeft uitgebracht. Van de bekende Spirited Away en Grave of the Fireflies tot de minder bekende parels. Zoals Pom Poko en Laputa: Castle in the Sky.

Pak de popcorn erbij en ik zorg binnenkort voor wat reviews van deze films. Zodat jij makkelijker een keuze kunt maken.

In onze bioscoop agenda zie je alle screenings op een rij!

Moshi Moshi Fair 2018

In het Amstelpark in Amsterdam wordt dit jaar weer de Moshi Moshi Fair gehouden. Het is een Japanse markt met zowel traditionele en culinaire koopwaar, als aandacht voor de popcultuur met cosplay en merchandise.

Als alles meezit breng ik, naast Animecon, ook een bezoekje aan deze fair. Het is op zaterdag 23 juni en meer info vind je hier 😉

En meer…

Eind augustus heb je nog Abunai en op 15 september het AVO J-Music Festival – georganiseerd door onze vrienden van AVO Magazine ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van de community. Het klinkt allemaal nog ver, maar voor je het weet is de zomer ook weer voorbij.

Goed. Ik ga nu weer genieten van de zomerse temperaturen voordat de onweer komt. Bye!

Op de hoogte blijven?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: