De Nederlandse Anime Community

Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Anime is niet langer mainstream. De community is te groot geworden om iedereen in één forum of Facebook groep te proppen. Tegenwoordig zijn er verschillende anime content creators te vinden met eigen Discord servers en natuurlijk ook websites. Omdat de Nederlandse anime community zo groot is geworden, raakt het overzicht kwijt. Daarom heb ik besloten om alle nieuwsbrieven, blogs, websites en community’s die ik ken te gaan verzamelen in deze lijst. Groot of klein, dat maakt niet uit.

Ken of beheer jij een anime website of community die niet op deze lijst staat? Stuur je tip geheel vrijblijvend via het contactformulier.


The Sushi Times - Website

Een prachtige website over alles Japan! Reizen, cultuur, eten en natuurlijk ook anime en manga.


Silerna.nl - Illustrator

De website van Silerna. Zij is een illustrator en heeft verschillende afbeeldingen voor Animeazing gemaakt. Op haar website zie je haar recente projecten, een Gumroad shop en meer!


EenGeanimeerdGesprek - Podcast

De leukste Nederlandstalige podcast over anime. Leer over de interessantste onderwerpen rond anime en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste series.


Dutch Anime Community - Discord

Dutch Anime Community is de grootste Discord server voor Nederlandstalige anime fans.


AVO Magazine

Ooit begonnen als een forum, nu een website over Japans indie muziek. Regelmatig verschijnen er ook artikels over anime.