Over

Als je mij zou vragen om in één zin te beschrijven wat er nou zo leuk is aan anime, moet ik toch heel lang nadenken. Dat is niet omdat ik geen antwoord weet, maar omdat er zo veel antwoorden zijn. Anime staat voor mij voor zo veel. Na het werk languit op de bank zitten en ontspannen een serie kijken, bijzondere films ontdekken en mijn liefde voor animatie. Soms ga ik uitgedost als een bekend anime personage naar conventies, maar het is met name een boeiend gespreksonderwerp.

Juist omdat niet iedereen er hetzelfde beeld bij heeft, vind ik het leuk om over anime te schrijven. “Zijn die tekenfilms niet voor kinderen?” en “Is anime alleen geweld en ‘hentai’?”. Zo dacht ik ook toen ik voor het eerst de term ‘anime’ hoorde. Maar in Japan maken ze al 100 jaar animatiefilms en -series van zeer uiteenlopende genres. Ik vind het helemaal niet vreemd dat er heel veel mensen zijn die dit tof vinden.

Anime is voor iedereen!

Over mij

Mijn naam is Bozenka (1991) en ik ben een groot anime fan, maar dat heb je wel door. Daarnaast is schrijven ook één van mijn passies, dus een blog is dan natuurlijk ideaal. Ik schrijf hier onder de naam ‘Yasumi’. Hier pas ik ook gelijk de dingen toe die ik heb geleerd tijdens mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design. Er is geen betere motivatiebron dan anime, toch? Toch?

Ik schrijf hier recensies en allerlei informatieve blogs over anime. Het is een onderwerp waar je niet snel over uitgepraat raakt. Ik in ieder geval niet.

Over deze site

De website Animeazing.nl zag op 1 december 2015 het levenslicht. Sindsdien zijn er al meer dan 300 artikels geschreven. Kijk eens naar deze lijst met anime recensies! Ik doe dit niet alleen, maar met een gezellig team van anime en manga fans.

Behalve recensies en informatieve blogs, vind je hier ook talrijke minder serieuze blogs. Lijstjes met de grappigste anime scènes, fangirl/-boy momenten en aanraders.

Meer informatie? Contact opnemen mag altijd! (Tweeten met Yasumi kan ook)

Animeazing heeft ook een Facebook-pagina.

Over Tama

Tama is de mascotte van Animeazing. Tama is een yokai – een Japans monstertje dat uit de televisie kruipt en alleen gezien kan worden door anime fans en katten. Meer is er niet over dit wezentje bekend.

%d bloggers liken dit: