Over Animeazing.nl

Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

こんにちは!

Mijn naam is Bozenka, maar op het internet ben ik vaak bekend met de naam ‘Yasumi’. Als je mij zou vragen om in één zin te beschrijven wat er nou zo leuk is aan anime, dan gaat dat mij nooit lukken. Na één zin ben ik nog niet uitgepraat over anime. Daarom bestaat Animeazing.nl!

Mijn verhaal

Ik ben geboren in 1991 en net als veel kinderen was ik dol op tekenfilms. Favorieten die ik mij kan herinneren zijn Boes, Alfred J. Kwak en Calimero. Die werden daarna opgevolgd Yu-Gi-Oh, Digimon en natuurlijk Dragon Ball Z. Sla ik Pokémon nou bijna over? ????

Een anime fan werd ik toen ik een jaar of 16 was. Wat de omstandigheden precies waren weet ik niet meer, maar iemand introduceerde mij de serie Wolf’s Rain (2003). Die serie vond ik zo schitterend, dat ik meer moest kijken. Daarna ontdekte ik onder andere Mushishi (2005) en Natsume’s Book of Friends (2008). Dit zijn drie series die tot mijn topfavorieten behoren.

Mijn motivatie om een blog over anime te beginnen werd gevoed door twee dingen: in mijn nabije omgeving kende ik weinig mensen die net zo enthousiast waren over anime. En in 2013 besloot ik de website Clubs.nl te verlaten waar ik tot dan actief was met forums, waaronder een forum over anime. Ik had een nieuwe plek nodig om over anime te kunnen schrijven!

Over deze website

Animeazing.nl zag het levenslicht op 1 december 2015. Sindsdien zijn er bijna 400 artikels gepubliceerd. Het is een passie project waar in de vrije uren hard aan wordt gewerkt. De website begon als blog, maar inmiddels zijn de ambities groter:

Animeazing.nl heeft als doel hét Nederlandse online magazine over anime te zijn met recensies, nieuwsberichten en informatieve blogs. Op de officiële Anime Bioscoop Agenda worden bioscoopvoorstellingen van anime geplaatst.

Ook is er op de website ruimte voor andere aspecten uit de populaire Japanse popcultuur. Manga, light novels en anime muziek (anisong).

Ik wil laten zien hoe leuk anime is en dat er veel Nederlandse anime fans zijn. De interesse voor anime is nog steeds aan het groeien!

Waar ik trots op ben:

Samenwerken met Animeazing.nl?

Ik sta open voor samenwerkingen, dus wil je een bijdrage leveren aan Animeazing.nl dan ben je van harte welkom om aan te kloppen. Schrijvers kunnen hier meer informatie vinden. Als je op een andere manier wil samenwerken, kun je hier kijken.

Heb je een tip voor de Anime Bioscoop Agenda? Neem zonder aarzelen contact op!

Contact

Wil je iets vertellen of vragen? Neem snel en makkelijk contact op via de volgende social media kanalen:

Of vul het onderstaande formulier in!

[hubspot type=form portal=26098236 id=c6491f02-d177-49ff-a4ad-a94bd30c7678]