Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Ancien and the Magic Tablet

Sommigen geloven dat dat dromen de toekomst kunnen voorspellen. Of dat dromen iets vertellen over jouw verleden. Ergens zit daar wel waarheid in, want innovatie komt van mensen die dromen tot realiteit kunnen maken. Vaak worden deze mensen tot gek verklaard. De anime film Ancien and the Magic Tablet vermengd sciencefiction en fantasie genres tot een wervelend verhaal. De grens tussen dromen en de werkelijkheid blijkt flinterdun. In dit review vertel ik je wat ik van deze film vond!

Ancien and the Magic Tablet is geregisseerd door Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex) bij studio Production I.G. De Japanse titel voor deze film is Hirune Hime: Shiranai Watashi no Monogatari. Vrij vertaald ‘The Napping Princes: The Story of the Unknown Me’.

Ik kreeg de kans om deze film tijdens het Camera Japan filmfestival te zien. Vol verwachting klopt altijd ons hart als een anime in de Nederlandse bioscoop draait!

In een niet al te verre toekomst.

Ancien and the Magic Tablet speelt zich af in een niet al te verre toekomst. In 2020 op precies te zijn, midden in de voorbereidingen op de Olympische Spelen. Kokone zou eigenlijk moeten studeren voor de toelatingsexamens voor haar universiteit, maar ze heeft grote moeite om wakker te blijven. Haar dutjes in de klas nemen echter meer weg dan alleen kostbare studietijd.

De vreemde dromen die zich afspelen in een land waar letterlijk iedereen in een auto fabriek werkt. In die droomwereld regeert een koning. Hij heeft een dochter genaamd Ancien, die een bijzondere gave heeft. Ze kan met haar tablet objecten tot leven wekken: knuffels, auto’s en zelfs enorme mecha robots. Ze kan de voertuigen commando’s geven zoals ‘bescherm het land!’.

Dromen zijn hints naar familiegeheimen.

Echter, vind de koning haar magie maar niks en laat hij zijn dochter opsluiten in een glazen toren. Prinses Ancien laat zich echter niet kennen en weet uit de toren te ontsnappen. Helaas mislukt de eerste ontsnappingspoging, maar wanneer een zogenaamde ‘Colossus’ de stad aanvalt, laat ze zich niet meer ontmoedigen. Die Colossus valt de stad aan vanwege haar, dus zij moet er wat aan doen!

De visioenen van Kokone lijken hints te zijn naar familiegeheimen. Haar vader is een hippe automonteur die auto’s zelfrijdend kan maken en andere moderne snufjes kan geven. Ze kan het hem echter niet vragen, want hij heeft nooit veel over haar vroeg overleden moeder gesproken.

Dunne grens tussen droom en realiteit.

Het concept van deze anime vind ik heel interessant. Dat meerdere genres met elkaar vermengd worden is typisch voor anime en toont altijd weer nieuwe perspectieven. Dat de grens tussen een droom en de realiteit heel dun is, brengt deze film heel duidelijk over. Ook dat het verleden en de toekomst met elkaar verbonden zijn. Toch mistte ik de impact die het moest geven.

Er waren tal van grappige momenten en plottwists, maar nooit was het echt super spannend of verrassend. Ik vond het mooi om te zien dat de droom langzaam samensmolt met de realiteit, maar verder vond ik het verhaal niet bijzonder.

Ik kon had vanaf het begin ook geen enkele klik met Kokone. Haar stem vond ik matig en oppervlakkig klinken, waardoor Kokone’s emoties niet heel overtuigend overkwamen. Zelfs op de momenten waarop het personage moest huilen, klonk de stem vrijwel onbewogen.

Animatie van Production I.G valt tegen.

Ook de animatie vond ik tegenvallen. Met studio Production I.G (Ghost in the Shell) als producent had ik eerlijk gezegd beter verwacht. Ik vond het nu zo…zo gewoontjes? Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Vooral de karakterdesigns vond ik matig. De setting, en dan met name het ontwerp van de droomstad vond ik dan weer wel erg cool uitzien.

Ancien and the Magic Tablet is best vermakelijk.

Ondanks de paar minpunten die ik hier noem, heb ik me tijdens de film prima vermaakt. De soundtrack vond ik juist weer erg goed met opvallende, maar niet storende tracks. Goed passend bij de beelden op het scherm. Wie tot het einde blijft zitten zal ook het liedje tijdens de aftiteling herkennen. (Spoiler: Daydream Believers van The Monkees, maar dan in het Japans 😉 )

Ancien and the Magic Tablet is een vrolijk fantasievol avontuur die de grens tussen droom en realiteit laat verdwijnen. Wie weet rijden we in 2020 echt in zelfrijdende auto’s rond. Zo snel kan de technologie gaan!

Deze film keek ik tijdens het Camera Japan filmfestival.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: