Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Kuroshitsuji: stoere butler met een zwak voor katten

Black butler of Kuroshitsuji genaamd is bij vele wel en niet in de smaak gevallen. Ik snap wel waarom.

Ciel Phantomhive is een jong knulletje en de enige erfgename van de Phantomhive familie. Kuroshitsuji speelt zich af in het Victoriaanse Engeland. De ouders van Ciel zijn op brute wijzen vermoord. Dat maakt Ciel als enig kind de enige erfgenaam van zijn familie die diepe banden heeft met de huidige monarch : koningin Elizabeth de eerste.
In mijn ogen is Ciel het meest vervelend van allemaal in de serie. Dat zich ook nog eens vrij meisjesachtig kleed. Hij bestrijd samen met zijn bulletproof/ninja butler Sebastian(ingesproken door Daisuke Ono!) die veel te knap is,de onderwereld van London. De butler is uiteraard geen gewone butler maar een demon. Dat merk je ook overduidelijk met gevechten. De leuke personages van de serie zijn (vind ik) alle hulpjes van Ciels villa.

  • Finnian(Finny)de tuinman, waarvan ik eerst dacht dat het een vrouw was. Hij komt van origin uit Duitsland en zi’n beetje alles wat hij aanraakt ontploft. Daardoor wordt hij vaak als een dombo aangewezen door Seb. Lekker aardig. Samen met Bald zorgt hij voor de humor In de Anime. En Finny is ingesproken door Yuki Kaji!
  • Baldroy (meestal Bard genoemd) is de baas in de keuken en van Amerikaanse komaf. Wat typisch is is dat hij helemaal niet kan koken! Maar als oud-militair heeft hij wel een gave in halen wat er te halen valt uit de huidige omgeving. Bloem kan ontploffen bijvoorbeeld xD.
  • Mey-Rin is de Chinese huishoudster. Ze struikelt vaak omdat ze niks ziet. De bril die en draagt heeft ze gekregen van Ciel maar ze ziet er niks door. Vooral van dichtbij ziet ze dingen over het hoofd. Sebastian denkt eerder dat haar ogen niet het probleem zijn maar haar slimheid. Ze heeft overduidelijk ook een oogje op hem.
  • Tanaka is de oudste van allemaal en is vaak te zien als Chibi. In deze vorm a hij super grappig en flauwe grappen zijn geen probleem voor hem. Hij kent Ciel van kleins af aan niet heeft ook zijn ouders nog gekend. Je zal hem niet veel zien doen verder.

Allemaal persoonlijk gekozen door Sebastian zelf.

Omdat Sebastian zijn taak als butler érg serieus neemt en alle plichten en taken die Ciel hem geeft blindelings opvolgt kan je deze serie best labelen als Yaoi. Ook de band tussen de twee laat gewoon meer zien dan baas en werknemer. Of zou ik zeggen soms té obvious…:/. Zo vreemd is het dus niet om dit te denken. Sebastian heeft een hékel aan honden! En is juist een grote kattenvriend. In een paar afleveringen zal je hem een kat zien aaien en er tegen praten. Of ze lopen achter Seb aan ..<3 YAY voor katten!

Door alle vele dingen waarvan ik totaal niet houd had ik toch nog reden genoeg om te blijven kijken. Het was toch nog interessant genoeg om niet af te haken. Ondanks het vele steenkolen Engels van Sebastian. Het is het allemaal nét niet of nét wel. En je moet ervan houden.

Bewaren

Silerna

Hobby illustrator met een eigen comic. Groot manga fan en verschijnt zo nu en dan met een blog. Bezoek haar portfolio: www.silerna.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: