Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Japanse brandstichter Kyoto Animation krijgt doodstraf

Bozenka

Ik ben een schrijver, SEO otaku en anime liefhebber. Mijn blogs gaan voornamelijk over de recente films en series die ik gezien heb. Maar mijn interesses zijn uitgebreid en ik deel ze met veel enthousiasme. Voel je vrij om met mij in gesprek te gaan ^^

3 reacties

 1. L schreef:

  Zelfs bekentenissen zijn geen garantie. Mensen leggen schrikbarend vaak valse bekentenissen af, hetzij onder druk of door het beantwoorden van bewust of onbewust sturende vragen. En ik weet niet veel van Japan of de cultuur maar wel dat de maatschappij, de groep voor hen alles is en ze vrij hiërarchisch zijn als ik het goed heb. Hoe goed kan je jezelf verdedigen als dat ergens ook beschouwd wordt als zelfzuchtig, je geacht wordt je onderdanig en beleefd op te stellen en vooral niet tegen de groep in te gaan (en dit al je hele leven) en iedereen al overtuigd is van je schuld?

  PS. Als hij zonder enig schuldgevoel al die mensen doodde zal hij zich vast niet schuldig gaan voelen als hij geconfronteerd wordt met foto’s vd slachtoffers en verhalen vol verdriet

  • Bozenka schreef:

   Mee eens hoor. Dit stuk heb ik vooral geschreven vanuit het dubbele gevoel. Ik ben fundamenteel tegen de doodstraf, hoe erg de daad ook is.

   En inderdaad, ik geloof ook niet dat deze dader enig berouw zou tonen met foto’s. Dat is het wrange. Je krijgt de overledenen er niet mee terug, wat je ook doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.