Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

KABOOM Animatie Festival 2022 & ander anime nieuws #Week11

Anime Nieuws week 11 thumbnail met Belle, film van Mamoru Hosoda op KABOOM Animatie Festival.

Het is een vrij rustige week in de wereld van anime. Daarom doorzocht ik alle nieuwsberichten en bekendmakingen die ik de afgelopen tijd had verzameld, en zag een hoopgevend patroon: er komen een heleboel anime films in de bioscoop! Je kunt dus niet alléén naar Jujutsu Kaisen 0. Binnenkort is namelijk het KABOOM Animatie festival.

Is het niet fijn dat we allemaal weer naar de bioscoop kunnen? Iedereen staat natuurlijk te trappelen om DÉ anime film te zien, waar iedereen naar uit kijkt natuurlijk. Maar de anime fan kan genieten van veel ander moois de komende tijd. Laat ik je deze week op de hoogte brengen van alle anime filmvertoningen die je de komende tijd kunt verwachten.

En op het eind ook nog JJK nieuws 😉

Drie anime films strijden om prijs KABOOM Animatie Festival

Kaboom Animatie Festival presenteert de nieuwste en beste (inter)nationale animatieproducties. Een festival dat animatie in al haar geuren en kleuren viert met kunst die je aan het denken zet, designs die verbluffen, experimenten die je uit de tent lokken en entertainment dat je laat lachen, huilen en huiveren.

Het festival opent 28 maart in Utrecht met een gratis visueel spektakel van de Japanse kunstenaar Motomichi Nakamura en 30 maart in Amsterdam met Where Is Anne Frank van Ari Folman.

Geselecteerd voor de Features in Competition zijn:

 • Bob Spit – We Do Not Like People;
 • My Sunny Maad;
 • Archipel;
 • The Timekeepers of Eternity;
 • Belle;
 • Fortune Favors Lady Nikuko;
 • Poupelle of Chimney Town;
 • Where Is Anne Frank.

De ruim 150 Shorts in Competition zijn verdeeld in vijftien blokken. In de sectie Best of the Season draaien Flee, Cryptozoo, Wolfwalkers, Mijn moeder is een gorilla en Coppelia. Themaprogramma Sprookjes en Mythen brengt urban legends en volksverhalen uit diverse culturen samen. In het Nukufilm retrospectief draaien onder meer de bekroonde animaties Body Memory, On the Other Side of the Woods en The Master.

Naast de films in competitie, het themaprogramma en de diverse specials presenteren (gast)curatoren hun eigen programma’s. Ook is er stand-up comedy en zelfs een VR competitie. Dit festival mogen fans van animatie natuurlijk niet missen.

Meer anime in de Melkweg dankzij KABOOM

Ik ben hier een beetje laat mee, ik weet het, maar sinds 12 februari organiseert het Kaboom Animation Festival maandelijks een anime filmvertoning in de Amsterdamse Melkweg.

In de komende maanden kun je deze films nog in de Melkweg verwachten:

 • Za 16 apr, 20.00 uur: Adolescence of Utena (1999, Kunihiko Ikuhara)
  • Losse herwerking van de tv-serie Revolutionary Girl Utena is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de ziel. Een essentieel stukje queer cinema dat wereldwijd harten heeft veroverd.
 • Za 14 mei: DOUBLE BILL YOSHIAKI KAWAJIRI 19.00 uur: Wicked City (1987) + 21.15 uur: Demon City Shinjuku (1988)
  • Ontdek het huiveringwekkende cyberpunk-universum van Yoshiaki Kawajiri op de grens van de menselijke wereld en het demonenrijk. Een mijlpaal in duistere anime.
 • Za 18 jun, 21.00 uur: The Night is Short, Walk on Girl (2017, Masaaki Yuasa)
  • Een nacht vol bedwelmende en bizarre fantasieën in een alternatieve versie van Kyoto. Combinatie van screwball comedy en hallucinogene visuals zorgt voor een duizelingwekkend avontuur.
 • Za 16 jul, 21.00 uur: Fortune Favors Lady Nikuko (2021, Ayumu Watanabe)
  • Een hartverwarmend coming-of-ageverhaal dat de Studio Ghibli-formule omarmt en zelfs verheft tot moderne anime vol leven(slessen).

SATOSHI KON bij KINO Rotterdam

KINO in Rotterdam presenteert vanaf 9 april het programma ‘The Complete Satoshi Kon’. Hierbij worden vier films van de invloedrijke anime filmmaker Satoshi Kon. Zijn leven werd in 2010 tragisch beëindigt door ziekte. Perfect Blue (1997), Millenium Actress (2001), Tokyo Godfathers (2003) en Paprika (2006) zijn in april te zien.

Ook toont KINO de Franse documentaire Satoshi Kon: The Illusionist (2021). Het is een subtiel portret over de regisseur die mensen binnen en buiten de animatiewereld geïnspireerd heeft.

Jujutsu Kaisen 0 goed uit de startblokken in de VS!

Ik kan dit artikel niet afsluiten zonder Jujutsu Kaisen nieuws. We hebben natuurlijk in verschillende landen al de première van Jujutsu Kaisen 0 en de film gaat hard! Vrijdag 18 maart kwam de anime film uit in de VS met een box office resultaat van 8.68 miljoen dollar. Daarmee is de film hard op weg om dit weekend op de 2e plaats te komen, achter Bat Man.


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: