Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Manga Jujutsu Kaisen verkoopt 65 miljoen exemplaren & Ander anime nieuws #Week13

Manga Jujutsu Kaisen en ander anime nieuws

In dit blog heb ik weer een samenvatting van het belangrijkste nieuws uit de anime industrie. Deze week werd meer bekend over de economische staat van de anime industrie in Japan. Daarnaast is een anime genomineerd voor een Annecy award en gaat het succes van de manga ‘Jujutsu Kaisen’ maar door.

Shounen Jump manga ‘Jujutsu Kaisen’ van Gege Akutami heeft sinds april 2022 liefst 65 miljoen exemplaren in omloop. Dit is inclusief de prequel manga ‘Jujutsu Kaisen 0’. De bioscoopfilm die op deze manga is gebaseerd, draait momenteel in de Nederlandse bioscoop.

In de Verenigde Staten heeft de anime film ‘Jujutsu Kaisen 0’ sinds vorig weekend ruim 27 miljoen dollar opgebracht. Eerder werd al bekend dat een tweede seizoen van de ‘Jujutsu Kaisen’ anime serie wordt uitgebracht in 2023.

Verder gebeurde in de afgelopen week nog dit in de anime wereld.

2021 was een jaar van herstel voor anime industrie

Tijdens het besloten gedeelte van de AnimeJapan conventie werd op maandag gesproken over de resultaten van 2021. Hiromichi Masuda van de ‘Association of Japanese Animations (AJA)’ gaf een seminar. Hierin vertelde hij dat het een jaar van herstel was voor de anime industrie.

Anime films deden het goed in de Japanse box office. Gedeeltelijk komt dat ook doordat films die waren uitgesteld in 2020, vorig jaar uitkwamen. In 2021 kwamen onder andere ‘Evangelion: 3.0+1.0: Thrice Upon A Time’’BELLE’ en ‘Jujutsu Kaisen 0’ uit in de bioscoop.

Het aantal TV-anime is gestegen van 185 in 2020 naar 199 in 2021. Maar ook hier zitten TV-anime bij die waren uitgesteld. De hoeveelheid anime tv-producties is sinds 2019 aan het dalen. In 2018 werd een piek behaald van maar liefst 254 TV-anime.

Masuda gaf aan dat de resultaten uit 2021 nog binnenkomen. Intussen heeft AJA een Engelstalige samenvatting van het 2020 rapport gepubliceerd.

Meer dan helft Netflix gebruikers kijkt anime

Wereldwijd heeft meer dan de helft van Netflix abonnees in 2021 naar anime gekeken. In Japan keek 90% van de gebruikers naar anime. Anime blijft een belangrijke investering voor Netflix. Ook dit jaar wil het streamingplatform 40 nieuwe anime titels uitbrengen.

Onder de nieuwe titels vallen Bubble, een film die op 28 april uit komt. Verder komt op die datum ook de 3D-animatie serie ‘Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles’. Deze serie is gebaseerd op de comic ‘Usagi Yojimbo’ van Stan Sakai.

Sonny Boy anime genomineerd voor Annecy Award 2022

De originele anime ‘Sonny Boy’ van Shingo Natsume is genomineerd voor Annecy – “TV Films in Competition”.

Nadat in 2020 Annecy alleen online plaatsvond vanwege de pandemie, was het in 2021 een hybride evenement. De vorm van de 2022 editie is nog niet bekend, maar het festival vindt plaats van 13 tot en met 18 juni. De nominaties zijn gekozen uit meer dan 3000 animatiefilms die het festival heeft ontvangen.

Nieuwe aankondigingen & trailers

Tenslotte nog een lijstje met aankondigingen die je misschien gemist hebt.

  • De releasedatum van ‘Made in Abyss’ seizoen 2 is bekend gemaakt. Het Twitter-account van Kadokawa publiceerde een poster met de melding dat het nieuwe seizoen in juli uit komt.
  • Regisseur Sunao Katabuchi is bezig aan een nieuwe film die zich afspeelt in 10e eeuws Kyoto. De studio Contrail, die hij voor deze productie heeft opgericht, publiceerde een trailer met Engelse ondertiteling. Katabuchi is bekend van de film ‘In This Corner of the World’.

Meer anime nieuws nodig?

Ieder weekend op zaterdag of zondag verschijnt er een artikel met een verzameling van interessantste ontwikkelingen in de wereld van anime.

Behoefte aan meer? Ik deel regelmatig tweets van officiële bronnen. Om helemaal bij te blijven, kun je het beste het Twitteraccount van Animeazing volgen!

Geef ons een fooi!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: