Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

After the Rain: liefde is als zonneschijn na regen

After the Rain anime review

Hoe groter het leeftijdsverschil in de liefde, hoe groter het taboe daaromheen is. De maatschappij fronst zijn wenkbrauwen wanneer een bekend persoon een relatie krijgt met iemand die veel jonger of ouder is. Het is een nog groter probleem wanneer één van hen minderjarig is. After the Rain gebruikt dit taboe voor een intrigerend en hartverwarmend verhaal.

After the Rain is een anime serie gebaseerd op een seinen manga van Jun Mayuzuki. Koi wa Ameagari no You ni is de Japanse titel. In mijn ogen is het visueel is het één van de meest aantrekkelijke series van 2018. Kleurrijk en sfeervol. Wit Studio produceerde de anime met Ayumu Watanabe als regisseur.

Akira Tachibana is een 17-jarig meisje is een gereserveerde scholier. Ze was de beste van haar hardloopclub, maar door een ernstige blessure aan haar voet kan ze niet meer meedoen. Ze wordt gezien als aantrekkelijk, maar ze heeft geen interesse in de jongens op haar school.

Akira heeft een bijbaantje bij het Garden Café. En ze is smoorverliefd op haar manager. Hij is Masami Kondo, een man van 45 jaar oud. Gescheiden, met een jonge zoon. De man is vriendelijk en zorgzaam tegenover klanten. Terwijl anderen dat als zwak zien, voelt Akira zich daarom tot hem aangetrokken. Ze kijkt naar hem op en wil meer over hem te weten komen.

After the Rain is controversieel en toch hartverwarmend

Liefde tussen een scholier en een winkelmanager van middelbare leeftijd is een beladen onderwerp. De inleiding van de serie geeft bij jou mogelijk ook het ongemakkelijke gevoel dat ik eerder beschreef. Je komt echter voor een aangename verrassing te staan als je de serie gaat kijken. De serie gaat heel respectvol om met dit onderwerp. De dialogen tussen Akira en Kondo vond ik altijd bijzonder en visueel is het ook een schitterende anime. After the Rain zit ook vol met poëtische quotes, al dan niet uit andere literatuur.

Ik kan kleine spoilers helaas niet vermijden als ik dit verder wil uitleggen. Klinkt dit nu al interessant voor je, en wil je geen spoilers? Lees dan niet verder na onderstaande trailer, maar ga After de Rain direct kijken. De serie vind je op Amazon Prime Video.

Over mensen en hun complexe gevoelens

After the Rain neemt de gevoelens van de personages serieus en neemt ze voor wat ze zijn: complexe mensen. Er wordt niet geheimzinnig gedaan over de liefdesgevoelens van Akira. Ze heeft een bescheiden karakter, maar opvallend veel lef wat betreft haar gevoelens. Tot zekere hoogte, want ze kampt zelf met genoeg onzekerheid.

Daar tegenover heb je Kondo, een volwassen man die al door de maatschappij is gevormd. Zijn reacties op Akira’s avances zijn zoals wij – de maatschappij van hem verwacht. Toch zijn er momenten waarop hij zich laat verleiden. Het gaat niet verder dan uitstapjes naar cafés of de bibliotheek. Wat daarbij interessant is, zijn de interacties tussen de twee. Ik vond het mooi hoe de serie in de hoofden gaat zitten van de personages. De serie laat zien waarom de personages op een bepaalde manier reageren.

Wanneer is liefde fout?

Vrij vroeg in de serie biecht Akira haar gevoelens op aan Kondo. Het is zowel een grappige, als een belangrijke scène die mij wel aan het denken bracht: waarom is een relatie tussen haar en Kondo niet mogelijk? “Omdat hij te oud is,” is een te simpel antwoord. De serie kruipt in de hoofden van de personages om antwoorden op deze en andere ingewikkelde vragen.

De serie gaat echter over meer dan een onmogelijke romantische liefde. Nee, het gaat over gevoelens en relaties tussen mensen in zijn algemeen. After the Rain onderzoek deze gevoelens met de uitstekend geschreven karakters.

Liefde op een kwetsbaar moment in je leven

Ken je bijvoorbeeld dat gevoel wanneer iemand je helpt in een kwetsbaar moment van je leven? Ongeacht leeftijd, dat doet altijd wat met je. Als je dat weet, dan begrijp je de gevoelens van Akira voor Kondo – ze is depressief na haar hardloopblessure en hij is zo vriendelijk tegen haar dat ze gelijk helemaal onder de indruk is van hem.

Kondo is ook een complex, interessant personage. Hij reageert met een blos op zijn wangen of je krijgt een fantasie van hem te zien – heel schattig overigens. Het is niet vulgair, zoals je zou verwachten in deze context. Eén van mijn favoriete scènes toont hou hij zich inbeeld als een 17-jarige. Kondo voelt geen verliefdheid zoals Akira, maar wordt eerder geraakt door nostalgie.

After the Rain geeft een bijzondere kijkervaring

Het is aan jou om te interpreteren wat After the Rain je wil vertellen. Hoe dan ook, is het kijken van de serie een mooie ervaring. Het is meeslepend, stijlvol en met hele goede personages.

Er is ook een Japans muziek duo genaamd ‘After the Rain’!


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: