Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

De ontroerende kracht van animatie in een Koreaanse cartoon: There She Is!!

There She Is!! cartoon

Voor sommigen is het een legendarische serie van hun jeugd. Anderen hebben er waarschijnlijk niets van gehoord. Ik behoor tot die laatste groep. Maar toen ik de serie zag, was ik meteen verliefd. De miniserie There She Is!! is geen anime, maar laat wel precies zien waarom ik animatie zo bewonder.


Je moet There She Is!! echt zien. Het kost ook weinig tijd van je leven. De serie bestaat namelijk uit 5 afleveringen van ongeveer 3 à 5 minuten. De serie is gemaakt door het Koreaanse trio SamBakZa. Een serie met een mooie geschiedenis. De cartoon is gebaseerd op een strip van hetzelfde trio, dat werd gepubliceerd in een krant. Er zitten ook klassieke manhwa stijlelementen in.

De karakter designs zijn simpel, alsof ze uit een kinderboek komen. Het verhaal is echter helemaal niet zo simpel. Het gaat over de relatie tussen het konijn Doki en de kat Nabi, in een maatschappij waar zo’n relatie verboden is. Het is een grappig, maar ontroerend verhaal dat wordt verteld met alleen animatie en muziek. Er is geen enkel dialoog, maar dat maakt het juist zo veel beter.

De cartoon werd ook gepubliceerd op de Amerikaanse community website Newsground en werd populair in Europa en Amerika in 2004. Sinds 2014 is There She Is!! één van de beste videoserie op Newsgrounds met in totaal zo’n 14 miljoen kijkers. Dat zegt nogal wat!

De kracht van animatie

Heel vaak stel ik mezelf de vraag waarom ik anime liever kijk dan live-action. Ik heb Game of Thrones nog niet gezien, omdat ik liever de nieuwste populaire anime series volg. Waarom is dat? Het antwoord op die vraag laat zich niet zo makkelijk vinden. Ik ben er nog steeds niet uit.

Deze eenvoudige cartoon demonstreert wel wat ik zo goed vind aan animatie series. Het is vaak een veel actiever kijkproces. Een goede serie is al leuk, wanneer je ontspannen op de bank kunt genieten van goede actie of drama. Echter, als je de serie vaker kijkt, ontdek je nieuwe dingen. Meer symbolen en metaforen. Als je There She Is!! vaker kijkt, zie je ook steeds meer. Probeer het maar eens.

Gebeurt dit nooit in live-action? Nee, dat zeg ik niet. Er zijn vast live-action films en series die gevuld zijn met geheimen die je pas ziet, wanneer je ze nog een keer kijkt. Live-action kan ook hartverwarmend en ontroerend zijn zoals deze cartoon.

Maar ik vind het bijzonder dat een ‘simpele’ cartoon van slechts 25 minuten zo kan ontroeren. Regelmatig vind ik een anime die mij ook zo raakt. Daarom hou ik van anime. Daarom krijg ik geen genoeg van geanimeerde verhalen.

Kijk maar!

Zet de captions aan voor Engelse ondertiteling!

Check dit YouTube kanaal voor meer There She Is!! filmpjes.


Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: