Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Intro’s van vroeger deel 2

Op de Nederlandse televisie waren er meer anime te zien, dan je wellicht door had. Ken je deze intro’s van vroeger nog?

In deel 1 hebben we het over anime’ die in mijn kindertijd op de buis waren. In deel 2 gaan we daar nog even over door! Er waren gewoon zóveel leuke series!

De Bende van Vijf

Bijvoorbeeld de Bende van vijf! In Nederland was deze serie een veel groter succes dan in de Verenigde Staten en Japan! In het Japans heet de serie Go! Go! Itsusugo land! en staat het leven van een vijfling centraal.
Karl,Kristal,Harold,Karly en Austin Miller is een vijfling met allemaal een andere karakter. Karl is hiervan de oudste en neemt daarom ook alle verantwoordelijk op zich. Austin is de kleinste en wilt heel graag een super detective worden als hij later groot is. Karly is dol op dieren en wilt ze graag allemaal redden! Harold is de nerd van de 5, hij leest het liefst álles! En dan nog Kristal, die heel graag zangeres wilt worden en vind dat ze prachtig kan zingen (niet dus). De leukste vijfling op tv!

Super Big

Super- super – super biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig! Ai to Yūki no Piggu Gāru Tonde Būrin in het Japans genoemd is naar mijn idee iets te lang….maar wie kent Super Big nog?! Eerst werd de Engelstalige serie met ondertiteling uitgezonden op Fox Kids in 1998/1999. In 2003 volgde de Nederlandse vertaling van de serie ook op Fox Kids te zien.
Als Tessa een mini biggetje ontmoet geeft hij haar de kracht om in een vliegende big te veranderen. Niet het meest schattige dier dat je je kan bedenken maar het heeft toch z’n charmes. Ze moet op zoek gaan naar zoveel parels die ze verdient met goeie daden. Mocht ze haar krachten misbruiken dan verliest ze ze ook weer. Hiervan werden maar liefst 51 afleveringen gemaakt! Of ze allemaal uitgezonden zijn in Nederland weet ik alleen niet meer…xD

Yu-Gi-Oh

Ik denk toch wel dat deze behoord tot de meest populaire tekenfilms in Nederland. Als je Yu-Gi-Oh noemt bij iemand weten ze altijd wel waar je het over hebt! De serie begon gelijk bij het meest bekende deel van de serie : Dual Monsters.
Yugi Mutou is een middelbare scholier die erg klein is voor zijn leeftijd. Hij houd erg veel van spelletjes, net als zijn grootvader die een eigen winkel vol met spelletjes heeft. Hij leert van zijn opa het kaartspel ‘Dual Monsters’ dat Yugi weer leert aan zijn beste vriend Joey Wheeler (Katsuya Jounouchi). Yugi is verbonden door de millenium puzzel met de geest die er in woont. De andere ‘Yugi’ is een meester in het spelen van spellen. Samen met zijn beste vrienden gaat Yugi de strijd aan met de grootste bullebakken van het spel!

Medabots

Oh yeaaah! Medabots is oorspronkelijk een computerspel. Daarna kwamen de manga en de anime pas. Hier van werd een Nederlands ingesproken versie uitgezonden op Jetix.
Medabots zijn kleine formaat robots die door de mens gebruikt wordt voor gevechten. Een jochie genaamd Ikki vind een oud bij elkaar geraapte medabot in een winkel , niet het meeste nieuwe model maar toch iets. Hij koopt hem, zet hem in elkaar en geeft het de naam Medabee. Voor een ouder model is Medabee toch behoorlijk sterk en behoorlijk eigenwijs. Ikki en Medabee maken vaak ruzie (wat ik altijd grappig vond). Van deze serie is ook nog een tweede anime gemaakt, ik zou werkelijk niet meer weten waar die over ging….

Bobobo-bo Bo-bobo

Bobobo-bo Bo-bobo! De mafketel Anime van toen! Nu hebben we daar Gintama voor! Waar deze anime over gaat? Al sla je me hardstikke dood. Ik heb geen idee , want het ging eigenlijk nergens over. Het ‘haarrijk’ is in de ban van haarjagers en Bo-bobo is degene die ze moet weg jagen….met zijn neushaar….laat maar.Ook de bijpersonages zijn gestoord en zien er niet uit… xD.

Meer delen in deze blogreeks

Silerna

Hobby illustrator met een eigen comic. Groot manga fan en verschijnt zo nu en dan met een blog. Bezoek haar portfolio: www.silerna.nl

1 reactie

  1. nerdygeekyfanboy schreef:

    Ik ken de series allemaal! Bobobo vond ik echt hilarisch, zeker omdat het echt nergens over gaat haha xD

Vermeldingen

  • nerdygeekyfanboy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: