Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

D.Gray-man Hallow: de spanning houdt aan!

D.Gray-man Hallow

Na het kijken van het 8 jaar oude D.Gray-man, moest ik natuurlijk ook aansluiten bij het nieuwste seizoen dat vorig jaar zomer werd uitgezonden. Kan D.Gray-man Hallow het verhaal met hernieuwde kracht verder dragen?

D.Gray-man is gebaseerd op de gelijknamige manga van Hoshino Katsura. Het is een getergde serie, die meerdere malen in hiatus ging, wegens gezondheidsproblemen van de mangaka. Dat zorgde er ook voor dat het acht jaar duurde voor er genoeg content was voor de anime.

De serie gaat over de strijd tussen de twee organisaties: Black Order en de Akuma van de Millenium Earl. Allen is een jongen met een ingewikkelde achtergrond. Hij sluit zich aan bij de Black Order met als doel de Akuma te verslaan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je zoals Allen de menselijke zielen van de Akuma kunt zien. In de review lees je meer hierover.

Geen instapmoment voor nieuwe kijkers.

Het nieuwe seizoen D.Gray-man Hallow is duidelijk een direct vervolg op het verhaal. In de eerste aflevering val je letterlijk midden in een gevecht tussen een aantal leden van de Black Order en Akuma.

Zelfs als je het verhaal kent, is het meteen aanpoten want het tempo is hoog. Elke aflevering zit vol actie, onverwachte wendingen en bloedstollende spanning. Het is niet alleen haast meedogenloos voor Allen, die nogal wat op zijn bord heeft gehad inmiddels, maar ook voor de kijker. Het voelt alsof er nooit een pauze is geweest. Dat is natuurlijk een geweldig begin voor bestaande fans, maar als je nieuw bent met de serie kun je nu maar beter meteen stoppen met kijken. Men gaat er van uit dat je alles wat vooraf ging kent, dus verspilt het geen tijd aan uitleg.

D.Gray-man Hallow grappig

D.Gray-man Hallow komt gejaagd over.

Jammer genoeg voelt het wel een beetje alsof je door de serie heen wordt gejaagd. Er is nauwelijks ruimte voor luchtigere scènes zoals in de vorige serie. De komische momenten, die in deze serie hard nodig zijn om even ‘adem te halen’, zijn ook wat schaarser.

In dit seizoen spelen eigenlijk alleen Allen en Kanda de hoofdrol in dit deel. Andere belangrijke personages zoals Lenalee en Lavi blijven wat op de achtergrond. De karakterontwikkeling van met name Kanda is fantastisch, maar de komst van een nieuw soort vijand krijgt jammer genoeg niet nog niet zo veel uitleg. Ik weet niet in hoeverre dit de manga volgt -die delen heb ik nog niet in bezit helaas-, maar iets meer uitleg op dit punt zou plezierig zijn.

Wat betreft de stemmen van de personages, is het wel even wennen. Zowel voor de kijker als voor de acteurs heb ik het idee, want de één lijkt net wat beter te passen dan de ander. Zo vond ik persoonlijk de stemacteur voor Allen (Murasa Ayumi, o.a. Hinata van Haikyuu!) een verbetering, maar kon ik niet wennen aan de ‘nieuwe’ stem van Lavi en Lenalee. Wellicht is het gewoon lastig om de 103 afleveringen, waarin je de oorspronkelijke stemmen hoorde, te vergeten.

De animatie vind ik een enorme verbetering ten opzichte van de ‘oude’ serie. Het is helemaal van deze tijd, met heldere kleuren en betere kwaliteit. Ik heb ook weinig te klagen over de karakterdesigns, daaraan is op het eerste gezicht niet zo heel veel aan veranderd.

D.Gray-man Hallow

Dit verdient een goed einde!

Met slechts 13 afleveringen in dit nieuwe seizoen, is de honger naar meer D.Gray-man afleveringen amper gestild. Het verhaal is nog lang niet afgelopen. Het open einde van dit seizoen is bevredigend, maar als het aan mij ligt is D.Gray-man een serie die een goed einde verdient. Al is het alleen om het harde werken van de mangaka te belonen.

Dit zal het geduld wat op de proef stellen -zowel de anime als de manga-, maar het is wel het wachten waard!

D.Gray-man Hallow kun je gratis kijken op Crunchyroll.

Bewaren

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

2 reacties

  1. Eline schreef:

    Goede recensie! Ik ben benieuwd naar dit vervolg en die ga ik dan zeker kijken ná het eerste deel van D.Gray-Man 😉

Vermeldingen

  • Yasumi
  • Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: