Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Intro’s van vroeger – Deel 1

Fox Kids kende veel leuke series vroeger.Samen met Yorin keek ik uren naar deze 2 zenders. Waarom? Omdat er geweldige Anime op kwamen! Toen der tijd wist ik niet eens van het bestaan van Anime af maar als ik nu zo nadenk heb ik er heel wat gekeken vroeger. Zoals elk ander iemand had ik wel mijn favorieten natuurlijk. De meeste daarvan waren in de ogen van ouders vreselijk…., maar kijken deden en mochten we toch :’D. Wat zijn jou favorieten series van vroeger?

Shin Chan

WIE KENT HEM NIET?! Het meest irritante en perverse jochie van 5 die je niet hoopt tegen te komen ooit! Ik heb het natúúrlijk over Shin Chan! Mijn broer en ik zaten aan de tv geplakt en rolde makkelijk van de bank als hij weer op tv kwam. Shin Chan is daarom ook 1 van de weinige die ik ALTIJD mee op vakantie sleep. Voor mij is Shin Chan met zijn liefde voor veel oudere vrouwen, choco rotjes, vieze boekjes en het laten zien van zijn kont een must op mijn hard disc.

Samurai Pizza Cats

Al weet ik niet meer waar ik hem op keek. Maar wat vond ik déze LEUK! De Samurai Pizza Cats!! Al zou ik nu niet meer precies waar het over ging..behalve over pizza bezorgende katten die ook in het geheim Samurai waren vechtend tegen het kwaad! Toen waren heel veel tekenfilm nog gewoon Engelstalig, met Nederlandse ondertiteling. Zo ook de Samurai Pizza Cats , er was niet eens een nasynchronisatie van in het Nederlands. Toen werden gelukkig nog tekenfilms in hun waan gelaten.

Dragonball Z

Ik denk dat dit altijd mijn grootste favoriet zal blijven. Dragonball Z! Altijd keken we rond etenstijd naar deze serie op Yorin. Ook van Dragonball is geen Nederlandse vertaling gekomen. Ondanks dat het best gewelddadig was (en Amerika al een hoop weggegumt had xD), was ik toch onwijs fan gelijk vanaf de eerste aflevering. Dit was ook een serie waar ik echt voor thuis bleef. En nu nog steeds kijk ik de serie zo ontzettend graag! Ik neem hem altijd mee op vakanties (samen met Shin Chan xD) maar dan wel een minder gecensureerde versie, andere intro’s en outro’s enz. Er zijn zóveel intro’s gemaakt voor Dragonball Z. 10 jaar later kwam Dragonball Kai uit, de HD versie van Dragon Ball Z. Vorig jaar werd er nog een schepje bovenop gedaan met Dragonball Super, waar ik nu nog steeds voor een Engelse versie op wacht…

Pokémon

YES! Pokemooooon gotta catch them aaaaall! De allereerste serie van Pokémon van werkelijk geweldig! Naarmate er meer seizoenen kwamen, vond ik het echt vreselijk. Maar het intro gaat voor mij de geschiedenis in van beste Anime intro’s ooit gemaakt! Team Rocket blijft wel geestig vind ik. Men is het daar mee eens want hij staat toch nog elk jaar in de grote top 2000! Niet veel later na het populaire eerste seizoen kwamen ook de eerste Pokémon spellen uit voor de gameboy. Ik wist snel na de release het allereerste Pokémon Blauw in handen te krijgen. Vele nieuwe monsters, spellen,series ,films en ga zo maar door kwamen erna. Tot nu toe is Pokémon nog steeds immens populair, helaas echter niet meer bij mij.

Flint the Time Detective

Ik keek heel veel tv vroeger. Ken je deze nog? Het is Flint the Time Detective! Deze werd op Fox Kids uitgezonden. Veel herinner me er niet meer van…alleen dat Flint een holbewonertje was met een gigantische hamer met ogen had. En dat zijn twee vrienden een tweeling was en dat ik het meisje stom vond….in elk geval ging het team op een soort van tijdscooter naar allerlei tijden om fossielen op de sporen..

Meer blogs in deze reeks

Silerna

Hobby illustrator met een eigen comic. Groot manga fan en verschijnt zo nu en dan met een blog. Bezoek haar portfolio: www.silerna.nl

2 reacties

  1. nerdygeekyfanboy schreef:

    Ik herken alle anime, alleen heb ik vroeger alleen Shin Chan en Pokémon gekeken. Shin Chan keek ik laatst terug en toen snapte ik opeens waarom veel kinderen het niet van hun ouders mochten kijken :’)

    • Silerna schreef:

      Hahaha daarom werd het ook uiteindelijk van de buis gehaald. Omdat een hoop ouders geklaagd hadden dat Shin Chan veel te grof was. Maar ze namen het ook iets té serieus lijkt me :’D.

Vermeldingen

  • Silerna
  • nerdygeekyfanboy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: