Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer overΒ ons privacybeleid.

JAM Project: gouwe ouwe anime hits in Nederland!

Blog over JAM Project, bezoekt Anime Con 2018

Je hebt iconen en je hebt iconen. De theme song van een anime is minstens zo belangrijk als de film of serie zelf. Soms wel belangrijker, aangezien je daar mogelijk vaker in je lever naar luistert. En dan heb je de klassiekers. De themes van PokΓ©mon, One Piece en Dragon Ball Z bijvoorbeeld. Wat als de performers van enkele van die klassiekers naar Nederland komen? Dan krijgen we een feestje! Ik stel je in dit blog voor aan JAM Project.

Alleen al de naam klinkt toepasselijk wanneer je de discografie van deze band beluisterd, al staat ‘JAM’ voor niets meer dan ‘Japan Animationsong Makers’. Tot zo ver de indrukwekkende naam JAM Project. De groep werd in 2000 opgericht door de zanger Ichirou Mizuki en bestaat uit vijf of zes vocalisten. Te weten; Hironobu Kageyama (57), Masaaki Endoh (50), Hiroshi Kitadani (49), Masami Okui (50) en Yoshiki Fukuyama (54).

De eerste twee zitten vanaf het begin in de groep, de andere drie kwamen erbij toen in 2002 Mizuki en twee anderen aftraden. De groep produceert eigenlijk alleen maar liedjes voor anime en Japanse tv drama’s. Van verschillende mecha anime theme songs tot de intro van One Punch Man. Verder zijn ze bekend van Garo en Super Robot Wars.

Gouwe ouwe!

De heren en dame van deze groep zijn veteranen die al enige tijd meedraaien in de Japanse anime/muziekindustrie. Ieder lid van de groep heeft ook solo projecten en als je weleens de Japanse versie van beroemde anime series opzoekt, zul je hun stemmen ongetwijfeld ergens horen. Zo zong Hironobu Kageyama de Japanse theme songs van Dragon Ball Z, en Hiroshi Kitadani deed de iconische eerste, vijftiende en negentiende intro van One Piece.

Masami Okui zong theme songs van Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, Revolutionary Girl Utena en Slayers. Fukuyama deed de liedjes zingen van Basara Nekki, het hoofdpersonage in Macross 7.

https://www.youtube.com/watch?v=2IMFQYsWJfI

Zin in Anime Con 2018?

YEP, een grote band komt op bezoek in het knusse Nederland. Krijg je er al zin in? Ik wel!!! Met nieuwsgierige ogen kijk ik uit naar hun verhuizing naar Rotterdam in 2019, maar eerst moet er een goed verjaardagsfeestje gevierd worden. MΓ©t band. En wat voor één πŸ˜‰

Hiep hiep hoera! Rocken maar =3

Op de hoogte blijven?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: