Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Trigun: wie is de beruchte Vash The Stampede?

Trigun Netflix anime review
Trigun is een geliefde anime klassieker. De serie doet denken aan een Wild West film, met een hoofdpersonage waar je heel snel van gaat houden. Lees mijn recensie over deze leuke anime!

Milly en Meryl werken voor een verzekeringsmaatschappij en zijn op jacht naar Vash the Stampede. Een beruchte man met $$60,000,000,000 premie op zijn hoofd. Hij staat ook wel bekend als ‘de Menselijke Tyfoon’. Zoals die naam al zegt, laat hij overal een spoor van vernielingen na. De dames moeten ervoor zorgen dat hij geen problemen meer veroorzaakt voor de maatschappij. Echter, wie is de echte Vash the Stampede?

Als je dat antwoord niet weet, zou ik je aanraden om toch eens deze 20 jaar oude klassieker te bekijken. Trigun is een anime serie uit 1998 en hoort in het rijtje thuis van onder andere Cowboy Bebop en Dragon Ball Z. Ook al heb je deze misschien nog niet gezien, heb je er vast wel een keer van gehoord. Het is één van de zeldzame anime die succesvoller was in het Westen dan in Japan.

Trigun: het ‘wilde westen’ van planeet Gunsmoke

Trigun is geproduceerd door anime studio Madhouse onder regie van Satoshi Nishimura (Ushio to Tora). De populariteit in het Westen is mogelijk te danken aan de Westerse setting van het verhaal, dat zich echter afspeelt op de fictieve planeet Gunsmoke. Het doet sterk denken aan zo’n Wild West film. Wie Cowboy Bebop leuk vond zal dit ook zeer waarderen.

Trigun is een heerlijke serie om te kijken en er zijn weinig kritiekpunten die ik kan bedenken. Sterk zijn de personages, met name hoofdpersonage Vash. De karakters zijn veelzijdig en gelaagd. Vash lijkt in het begin een volslagen idioot, wat alleen al zeer grappige interacties en situaties oplevert. Echter, blijkt er veel meer achter de sympathieke, vrolijke lach te zitten. Veel meer dan ik in deze recensie mag noemen, zodat ik niets verklap.

Trigun: macht, religie en andere thema’s

Alle andere personages zijn ook veelzijdig en komen menselijk over. Nou ja, niet allemaal. De vijanden zijn soms bijna monsterlijk, maar blijken steeds geen partij te zijn voor onze vriend. Veel belangrijker zijn de reacties van ‘gewone’ burgers op de komst van de beruchte Vash the Stampede.

Trigun is een serie die vooral veel actie en plezier geeft, maar bevat ook heel serieuze thema’s. Vooroordelen, religie, passifisme, macht en andere thema’s zitten verstopt in deze serie, die genoeg stof tot nadenken geven. Ook al is de serie 20 jaar oud, het is nog steeds zeer actueel.

Trigun: plezierige klassieker die je gezien moet hebben!

De animatie is fantastisch. Natuurlijk is het een oudere stijl, maar is nog steeds van hoge kwaliteit. De stijl oogt nog steeds fris. Ook de soundtrack is heel goed; het valt niet heel erg opaar geeft wel de juiste sfeer aan. In de actiescènes is de muziek uitstekend en de theme songs zijn klassiekers.

Wat kan ik nog meer zeggen over deze leuke Anime? Als je Trigun nog niet gezien hebt, raad ik je aan dat toch eens te doen. Dan zie je ook waarom dit zo’n geliefde serie is!

Trigun is te zien op Netflix.

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

  1. 17 september 2021

    […] Trigun: wie is de beruchte Vash The Stampede?; […]

Vermeldingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: