Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Lupin the Third (2015) leeft de Italiaanse droom

Lupin the Third part 4 2015 anime review
De gele Fiat 500 is voor Lupin the Third waarschijnlijk even iconisch als de soundtrack van Yuji Ohno. Zelfs als je de serie nog nooit hebt gezien, heb je de naam vast wel ergens gehoord en dat leuke autootje vast wel ergens voorbij zien komen als verwijzing. Dat is ook niet zo gek, want de originele manga van Monkey Punch is meer dan 50 jaar oud. Het is zowel in Japan als daarbuiten een geliefde serie. Ik heb er eindelijk wat van kunnen zien op Netlix. Hier is mijn recensie!

Mijn kennismaking met meesterdief Lupin was door de film The Castle of Cagliostro, die de debuutfilm is van Hayao Miyazaki. Hij en Isao Takahata werkten beiden ook aan de eerste anime serie uit 1971. De serie is gebaseerd op de gelijknamige manga van Monkey Punch, die begon op 10 augustus 1967. Vorig jaar vierde de manga dus de vijftigste verjaardag. Vintage! Het is geen wonder dat velen deze serie in hun hart dragen. Ze zijn ermee opgegroeid of het was één van de eerste kennismakingen met Japanse animatieseries, oftewel anime.

Ik heb de film al een jaar in huis, maar ik kwam er de hele tijd niet aan toe om er een blog over te schrijven. Toen de nieuwste versie van Lupin the Third op Netflix verscheen, heb ik het meteen gekeken.

De meesterdief in San Marino – wat moet hij daar?

De serie volgt de kleinzoon van de vriendelijke Franse meesterdief Arséne Lupin (Maurice LeBlanc). Rijke schatten en banken zijn niet veilig voor Lupin ‘de Derde’, maar hij stuurt wel altijd netjes eerst een briefje voordat hij op bezoek komt. Lief, hè? Uiteraard maakt hij gebruik van de ophef die ontstaat om ongezien binnen te komen. Naar buiten komen is ook geen probleem, maar ontsnappen… als je inspecteur Koichi Zenigata en zelfs Interpol op je hielen hebt, is dat nog wel een uitdaging.

Lupin heeft hulp van zijn trouwe rechterhand Daisuke Jigen, een uitstekende scherpschutter die de belagers goed op afstand weet te houden. Vaak worden ze ook bijgestaan door femme fatale en – als hij zin heeft – de samoerai Goemon Ishikawa XIII. De interacties tussen deze personages zijn misschien wel het leukste wat de serie te bieden heeft. Zelfs overleg over bepaalde zaken is leuk, door droge opmerkingen die gemaakt worden en voelen verrassend realistisch. Zoals bijvoorbeeld commentaar over voetbal in aanloop van een missie die daar ook mee te maken heeft.

Het is ook leuk om Europese kenmerken in de serie terug te zien. De setting is zeer accuraat. Ik ben nog nooit in San Marino geweest, maar ik zou mijn weg er waarschijnlijk al kunnen vinden dankzij Lupin. Ook worden er veel verwijzingen naar kunst of literatuur gemaakt. Terwijl elke aflevering een nieuw avontuur is, is er ook een rode draad dat iets te maken heeft met Leonardo daVinci.

Het is een zeer afwisselende serie met veel humor en vooral avontuur. Er zitten James Bond elementen in gecombineerd met Tom en Jerry achtige achtervolgingen. Alles wat er in de serie gebeurt moet je met een korreltje zout nemen, maar dat je hier groot plezier aan kunt beleven is een feit.

Euro’s in een anime geven kleur!

Ooit eens heel veel eurobiljetten bij elkaar in een anime gezien? Lekker kleurrijk 😛 wil ik ook wel! Ik vind de stijl van deze Lupin versie erg leuk. Het heeft eerder een comic idee dan typische anime of manga kenmerken. De animatie is verder van uitstekende kwaliteit.

De soundtrack is natuurlijk iconisch. De intro is hetzelfde herkenbare deuntje, maar deze keer in een jazz versie. Het is heel cool en brengt je meteen in de beste stemming voor het avontuur.

Lupin the Third garandeert plezier

Lupin the Third is een pure avontuur-komedie serie. Ik vond het een heerlijke serie voor de doordeweekse avond. Na een dag hard werken vond ik het heel fijn om een aflevering of twee te kijken. In één ruk uitkijken was verleidelijk, maar dat vond ik zonde. Ik heb een paar dagen genoten van het plezier die ik had met deze serie.

In het voorjaar van 2018 komt een nieuwe serie van Lupin the Third uit dat zich afspeelt in Frankrijk. Ik ga zeker kijken.

Oh ja, sla Crunchyroll even. Vanwege hun licentiebeleid. Lupin III is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland… 🙁

Op de hoogte blijven?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: