Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Magi: The Adventures of Sinbad (Netflix)

magi the adventures of sinbad
Netflix heeft een handje vol anime series in de aanbieding. Daarvan heb ik de meeste al gezien, maar als er een anime was, die hoog op mijn to watch list stond, dan was het Magi: The Adventures of Sinbad. En laat nou déze serie op Netflix staan. Het is een kleurrijke avonturenserie met de charismatische zeeheld in de hoofdrol.

Magi is een populaire shounen manga die al in 2012 tot 2014 twee anime series voortbracht, Magi: The Labyrinth of Magic en Magi: The Kingdom of Magic. Persoonlijk is dit ook één van mijn favoriete shounen series. Het zit vol actie, sympathieke personages en vooral een uitstekende ‘worldbuilding’. Ik ken weinig series die zo veel aandacht geeft aan de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Zelfs Attack on Titan kan wat mij betreft daarvan leren.

De serie is losjes gebaseerd op de Duizend en één nacht vertellingen. Personages zoals Scheheraze, Aladdin, Alibaba en Sinbad komen er in voor. Voeg daar een flinke dosis magie aan toe, en je krijgt een wervelende avonturenserie over koninkrijken, politiek en macht. Het is aan de ‘Magi’ om een veelbelovende koning te kiezen.

Sinbad is tof!

De anime Magi: The Adventures of Sinbad volgt één van de belangrijkste personages in hoe hij de toffe koning wordt, die hij is in de oorspronkelijke serie. Het is dus wat vooraf ging aan het verhaal van Aladdin, Alibaba en Morgiana. Er zijn twee versies van de anime, een OVA van 6 afleveringen en de serie die ik heb gezien van 13 afleveringen. Beide versies volgen hetzelfde verhaal, en de serie voegt er nog wat aan toe.

Sinbad vond ik al het coolste personage in de eerste twee seizoenen van Magi, dus misschien ben ik een beetje biased…

Actie is slechts de kers op de taart.

De grootste kracht van Magi zit in de wereld waarin het zich afspeelt en de wijze waarop het wordt uitgelegd. The Adventures of Sinbad gaat vooral over hoe Sinbad de eerste stappen zet in de opbouw van zijn koninkrijk. De oprichting van een handelsvloot… dat klinkt niet erg spannend, maar niets is minder waar.

Het karakter van Sinbad en de geniale humor in de serie helpen hier zeker aan mee, want het is leuk om te zien hoe hij ietwat nonchalant doch op slimme wijze zieltjes voor zich wint. Zijn enorme motivatie en positieve visie zijn verfrissend. Een man met charisma!

De actiescènes zijn dan de echte kers op de taart. Genieten!

Je hoeft het verhaal niet te kennen.

Een verschil tussen de twee seizoenen van Magi en dit ‘proloog’ ervan, is dat de magie en de ‘Rukh’ nauwelijks nog worden uitgelegd. Als je het verhaal al kent is dat gelukkig niet nodig, en als je de serie bij Magi: the Adventures of Sinbad begint, draagt het enkel bij aan de mysterie ervan.

Het enige minpunt dat ik heb bij deze serie, is dat het veel te kort is. Je zit heerlijk te genieten van de serie, en dan is het plots afgelopen. Terwijl je weet dat het verhaal nog lang niet klaar is.

Hopelijk komt er over Sinbad nog een seizoen, want het smaakt zeker naar meer.

https://www.youtube.com/watch?v=yJQztQMjjo8

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: