You are here
Home > Aanraders & Tips > Dé top 5 Netflix anime series die je gezien moet hebben

Dé top 5 Netflix anime series die je gezien moet hebben

Top 5 Netflix anime series

Wat moet je tijdens de meivakantie als je je verveeld? Anime kijken op Netflix natuurlijk! Nee, grapje. Je kunt zo veel doen met je vrije tijd. Lezen, tekenen of lekker niksen. Wel is het fijn om je avond af te sluiten met een leuke film of serie, misschien zit een marathon er wel in, als je de volgende dag niet vroeg je bed uit hoeft. Deze top 5 Netflix anime series kan je helpen iets goeds te kiezen. Inclusief AMV’s om in de smaak te komen.

Diensten zoals Netflix of Crunchy roll zijn makkelijk om er dan bij te pakken. Beide hebben een goed werkende app, dus ook op reis kan ie er gebruik van maken. In dit blog wil ik stilstaan bij de top 5 beste anime die op Netflix staan. Niet wat wij goed vinden, maar wat volgens de duizenden gebruikers van MyAnimeList de beste series en films zijn. Om een idee te geven: op de IMDb website staat de prachtige natuurserie Planet Earth II op nummer 1 van beste TV series. Gevolgd door Band of Brothers, Planet Earth I en Game of Thrones.

Gelukkig blijkt een aanzienlijk aantal van de beste anime series al op Netflix te staan. Verrassend genoeg staat Death Note op MAL ‘slechts’ op de 37ste plaats. Wat staat er dan bovenaan?

#1: Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Als Game of Thrones de crème de la crème van de westerse live action TV series is, dan is dit de anime variant. Fullmetal Alchemist: Brotherhood die van de anime series. Deze staat ook in de top 25 van IMDb. Bijna 1,2 miljoen MAL gebruikers heeft de serie op zijn/haar lijstje staan en 52% geeft een 10. Het is een remake van de Fullmetal Alchemist serie uit 2003. Het bevat actie, komedie, drama, romantiek, oorlog… er zijn weinig series die zo veel in zich hebben en dan ook zo goed zijn.

Het verhaal volgt twee broers die in de voetsporen van hun vader Hohenheim alchemie willen leren. Edward en Alphonse Elric zijn veelbelovende talenten, maar hun leven veranderd in een drama wanneer hun moeder overlijd. Door middel van alchemie proberen ze hun moeder opnieuw tot leven te wekken, maar dit gaat helemaal fout. Edward verliest een arm en been, en Alphonse zijn hele lichaam. Edward weet ter ternauwernood de ziel van zijn broertje aan een harnas te binden. En hun moeder krijgen ze natuurlijk niet terug.

Het is echt één van de – zo niet de beste anime serie ooit gemaakt. Ik heb de versie uit 2003 gezien en ben nu halverwege Brotherhood die aanzienlijk anders loopt dan de eerste versie. Beide zijn een absolute must see!

#2: Steins;Gate

De volgende op de MAL chart die op Netflix staat is de sciencefiction dramaserie Steins;Gate. Het is alweer een poos geleden dat ik deze serie gezien heb en ik kan niet meer alle details herhalen, maar ik kan niet vergeten hoe fantastisch ik het vond. De zelfbenoemde ‘gekke wetenschapper’ Rintarou Okabe huurt samen met een klein team een kamer waarin ze allerlei futuristische gadgets uitvinden. Het hoogstandje van hun uitvindingen is de ‘Telefoon Magnetron’ die bananen verandert in groene drab. Het duurt niet lang voordat er mysterieuze gebeurtenissen plaatsvinden en ze er achter komen dat ze smsjes kunnen sturen naar het verleden.

Steins;Gate bevat veel humor, maar ook heel veel spanning en romantiek. Ik wil de serie gauw rewatchen, zodat ik ook de nieuwe serie Steins;Gate 0 kan volgen. Must watch, yo!

#3: Bakemonogatari

Ik moest series zoals Gintama en Hunter x Hunter overslaan om bij de volgende Netflix anime serie te komen, maar dan heb je ook wat. Om precies te zijn staat de het tweede seizoen van de serie Owarimonogatari op deze positie (nummer 14), maar laten we bij het begin beginnen. Bakemonogatari is het eerste seizoen van een hele reeks series gebaseerd op de light novels van Nisio Isin. Deze staat ook op Netflix.

Deze serie volgt Koyomi Araragi, een half vampier die allerlei meisjes helpt met problemen die te maken hebben met bovennatuurlijke verschijningen. In allerlei opzichten is dit een opvallende serie. In de eerste plaats vanwege de avant-garde stijl die Studio Shaft voor deze serie toepast. Heel anders dan bijvoorbeeld March Comes in Like a Lion. Kijk je veel anime? Dan ken je vast wel het fenomeen van de vele harems. In de Monogatari-series wordt daar een parodische draai aan gegeven.

Bakemonogatari zal niet iedereen leuk vinden, maar als je van mysteries, het bovennatuurlijke, bizarre comedy en satire houdt, dan is dit wel jouw ding. Je moet soms ook even je handen voor je ogen houden vanwege geweld. (Not for kids!). In mijn ogen ook één van de beste series die ik heb gezien.

#4: Cowboy Bebop

Cowboy Bebop is een klassieker met een reden. De serie heeft een futuristische Wild West-achtige setting… in de ruimte. Het is geen ingewikkeld verhaal, maar zit vol actie en heeft een verrassend einde. Hoofdpersonages Spike, Ed, Faye en Jet veroveren snel een plekje in je hart. Op Silerna’s website schreef ik een stukje over deze serie. Alleen al voor de te gekke soundtrack is deze serie de moeite waard om te kijken.

#5: Rurouni Kenshin Trust & Betrayal

Voordat Kenshin Himura een ‘rurouni’ werd, was hij bekend als de ‘Hitokiri Battosai’, een dodelijke samurai. De 4-delige serie Trust & Betrayal vertelt het verhaal dat vooraf ging aan de populaire Rurouni Kenshin anime serie, ook wel bekend als Samurai X. Het is een romantisch drama dat je gezien moet hebben als je een fan bent van Rurouni Kenshin, zowel de anime serie als de live action films.

Niet genoeg?

Op de website hebben we een hele lijst met anime die op Netflix staan. Dit overzicht wordt zo veel mogelijk bijgehouden, zodat duidelijk is wat er allemaal te zien is 🙂

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: