Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

March Comes in Like a Lion Seizoen 2: de aanhouder wint

March Comes in Like a Lion seizoen 2

Verdriet, eenzaamheid en depressie maakten een groot deel uit van zijn leven, maar het leven draait niet alleen om hem. Dat beseft Rei Kiriyama wanneer Hinata zonder schoenen huilend op de stoep staat. Hoe kan hij haar helpen? March Comes in Like a Lion seizoen 2 zit weer vol gevoel en schoonheid. Kan dit seizoen nog beter zijn dan het eerste?

Pesten. Dat is het overheersende thema in het tweede seizoen van March Comes in Like a Lion. Het zalige geluk van Rei Kiriyama over zijn gezellige school club is van korte duur, wanneer Hinata ineens huilend thuis komt terwijl hij bij de Kawamoto zusjes is. In het verleden heeft ze hem ontzettend geholpen, dus voelt Rei zich verplicht om er alles aan te doen om haar te helpen. Maar hoe stop je het pesten? De klas in rennen en de daders in elkaar slaan komt als eerste bij hem op, maar is natuurlijk niet de oplossing. Het antwoord blijkt verre van eenvoudig te vinden.

Ondertussen gaan de shogi wedstrijden van Rei ook door en leren zo ook nieuwe personages kennen. Hun verhalen brengen meer perspectieven aan het geheel. Daarmee weet March Comes in Like a Lion elke nieuwe alevering opnieuw te verbazen. De serie is met zoveel schoonheid en gevoel gemaakt, dat ik er mijn ogen niet van af kan houden. De animatie is verbluffend en de karakterstudies ijzersterk.

Een aantal keer zat ik met dikke tranen in mijn ogen

Het onderwerp pesten is heftig om mee te beginnen, maar het zorgt er ook voor dat je onmiddellijk in het verhaal wordt getrokken. Door de uitstekende regie van Shinbo Akiyuki en animatie van het creatieve Studio Shaft, wordt er geen seconde verspeeld om het verhaal sterk over te brengen. Wat ook heel fijn is dat de serie op een fantastische wijze laat zien dat Rei en Hinata intelligente en veerkrachtige personages zijn. Dat geeft een enorm gevoel van realisme, wat natuurlijk ook ervoor gezorgd heeft dat ik een aantal keer met dikke tranen in mijn ogen zat te kijken.

Tegelijkertijd zit het tweede seizoen van March Comes in Like a Lion ook weer vol met grappige en hartverwarmende momenten. Moeiteloos gaan de scènes over van dramatisch naar hilarisch, zonder dat het geforceerd is. Het echte leven zit immers ook vol verrassingen; de vervelende, verdrietige en vrolijke momenten volgen elkaar soms rap achter elkaar op.

Perfecte soundtrack

Nog steeds heeft March Comes in Like a Lion een perfecte soundtrack. Elke specifieke scène heeft een soundtrack die past bij de sfeer. Wanneer Rei de zusjes bezoekt bijvoorbeeld, en de sfeer dan luchtiger is. De soundtrack gebruikt klassieke instrumenten. Minimalistisch en onopvallend of juist aanwezig en krachtig. Nooit leidt de muziek echter af van wat er op het scherm gebeurd en dat is ook fijn. Tenslotte zijn de intro’s en outro’s heel passend, met mooie, unieke animaties. Het is zo’n serie die ik bewust vanaf de eerste tot de laatste seconde wil volgen.

 Kijk het hoe dan ook!

Ik heb niet genoeg woorden voor hoe goed ik deze serie vind. Waarschijnlijk is dit de eerste anime serie in tijden is die ik een dikke 10 geef. Zeker sinds ik met Animeazing begonnen ben, is dat nog niet gebeurd. Ik vind het een kunstwerk en ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoezeer ik deze serie kan aanraden. Het is zo erg dat ik je zelfs wil aanmoedigen om het te downloaden, zolang deze nog niet legaal beschikbaar is (natuurlijk moet je de DVD of blu-ray kopen als die er dan is… dat ga ik ook doen!).

March Comes in Like a Lion seizoen 2 is te zien op Crunchyroll en hopelijk binnenkort op Netflix!

 

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: