Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Sword Art Online op Netflix – en meer anime om te kijken deze zomer!

Sword Art Online op Netflix en andere nieuwe anime
Sinds kort staat Sword Art Online op Netflix, samen met nog een hele bulk aan andere series. De streamingdienst gaat wat dat betreft wel los met anime. Tijd om weer eens de interessantste toevoegingen (volgens mijn mening) eruit te kiezen!

Nederland wordt getrakteerd op een ongekend aantal zomerse dagen. Heel fijn met de zomervakantie voor de deur. Zonde om weg te gaan, niet waar? Het is genieten van lange, warme avonden. Een dagje naar het strand. Heerlijk. Ik zit amper binnen en heb mijn tv vervangen met een boek. Een serie of film kijken komt er dan ook niet van. Netflix of Crunchyroll op de tablet of smartphone zou kunnen. Maar dat vind ik niet prettig. Op het scherm is amper wat te zien en al dat zand… dus ik heb al lange tijd geen anime gekeken. Tijd om daar verandering in te brengen?

Begin deze week trakteerde Netflix ook met een lading anime. Geen nieuwe, maar een aantal bestaande titels waaronder Sword Art Online en Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works. Daarnaast zaten er tot mijn verrassing ook een aantal van mijn favorieten bij die wat minder bekend zijn. Misschien zit er een nieuwe toevoeging bij die je mee wil nemen op vakantie – of thuis kijken kan ook natuurlijk. Laat ik een aantal uitlichten.

Erased

Eerder dit jaar verscheen er een live action serie op Netflix gebaseerd op de thriller manga Boku Dake ga Inai Machi. Deze heb ik nog niet gezien, maar de anime versie wel. Het gaat over de dertiger Satoru die zonder enige verklaring tijd kan reizen. Het gebeurd heel spontaan dat hij ineens zijn jeugd herbeleeft. Maar of dat nou zo leuk is? Niet wanneer zijn moeder ook nog eens word vermoord.

Het is een anime die je niet snel zult vergeten. Ik zeg je: van de spanning vreet je jouw strandlaken op. Lees mijn recensie maar!

Anohana: The Flower we Saw That Day

Deze anime heb ik een paar jaar geleden gezien, maar ik weet nog goed hoe ontroerd ik erdoor was. Het verhaal volgt een groep jongeren, onder wie Jin, die het verlies van vriendin Menma probeert te verwerken. Dan komt het meisje terug als geest en besluit Jin om de vriendengroep nog één keer bij elkaar te brengen. Maar of dat wel goed zal gaan?

Bij deze serie heb je zeker weten tissues nodig.

Durarara!! X2

Durarara!! is een prettig chaotische anime met bovennatuurlijke verschijningen, actie, humor en drama. Het is gebaseerd op een geprezen light novel van dezelfde naam. Durarara!! X2 is het vervolg op deze serie. Eigenlijk een beetje vreemd dat de eerste serie nog niet op Netflix staat. Absoluut de moeite waard om te checken voor spanning en sensatie.

Wij hebben al recensies over alle seizoenen geschreven:

March Comes in Like a Lion

Als je mij vraagt wat mijn meest recente favoriete anime is, is dat zonder meer de serie March Comes in Like a Lion. Ik kan de serie een derde keer kijken en opnieuw genieten van dit gevoelige verhaal over een jongen die al een professionele shogi speler is. Deze anime is storytelling op topniveau en de tekenstijl is om van te smullen. Je hebt mijn recensie wel gelezen, toch?

Your Lie in April

Nog een favoriet van mij is de anime Your Lie in April. Dit verhaal volgt een jongen die pianospeelt op topniveau, maar kampt met depressie na het overlijden van zijn moeder. Ergens lijkt dit ook wel op bovenstaande serie. Als je houdt van drama is dit een aanrader. De serie bevat ook jeugdromantiek en humor, maar vooral muziek. Emoties weerklinken in deze prachtige anime.

Hier heb ik nog geen recensie van, maar wie weet binnenkort?

Kijk hier voor een compleet overzicht van de anime die op Netflix staan!

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: