Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Shoujo: dromerige anime voor meisjes

Shoujo: anime en manga voor meisjes

Zoals er vele anime en manga voor jongens zijn, zijn er minstens zo veel te vinden die speciaal voor meisjes bedoeld zijn. Natuurlijk kan iedereen genieten van de beste shoujo zoals Ao Haru Ride, Vampire Knight of Yona of the Dawn. Weet je niet wat shoujo is? Daar kom je achter in dit blog!

De vorige keer in de rubriek Anime School schreef ik een blog over shounen. Die term wordt gebruikt om jongensmanga en -anime te omschrijven. Ook voor meisjes bestaat er zo’n term om deze specifieke demografie aan te geven: shoujo.

Shôjo manga – 少女漫画

‘Shoujo manga’ betekent letterlijk ‘meisjes strip’. Het omvat alle manga en anime die meisjes als belangrijkste doelgroep hebben. Over het algemeen komt in een shoujo verhaal minder actie en geweld voor. In plaats daarvan ligt de focus veel meer op romantiek en drama. Er wordt meer nadruk gelegd op emoties en het oplossen van problemen via meer vredelievende interacties.

Dit wil echter niet zeggen dat er helemaal geen shoujo anime zijn zonder actie of avontuur. Ook genres zoals historie, science-fiction en komedie komen veel voor. Yona of the Dawn is een shoujo manga en anime met veel actie. Magie en fantasie zijn ook veelvoorkomende genres, vaak gecombineerd met romantiek of met magische meisjes of zingende idolen in de hoofdrol. De voorbeelden zijn zeer uiteenlopend.

Lees eens een review van een shoujo anime:

En nog meer anime voor meisjes!

Er zijn nog véél meer voorbeelden van anime en manga in het shoujo genre. Ao Haru Ride en Kimi ni Todoke zijn twee prachtig gemaakte shoujo anime, die elke liefhebber van romantiek gezien moet hebben. Voor een serieuzer verhaal is NANA een echte aanrader. Deze laatste neigt al wat meer naar een ‘josei’; een genre dat zich meer richt op volwassen vrouwen.

En wat dacht je van Sailor Moon, Mermaid Melody of Ouran Highschool Host Club. Klassiekers die veel anime en manga fans goed kennen. Er zijn meer dan genoeg anime en manga die meisjes leuk zullen vinden.

Lees ook dit blog over de beste romatische manga’s!

Wat is jouw favoriete shoujo anime of manga? Ik ben benieuwd!

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

  1. 5 februari 2021

    […] anime zijn er genoeg. Schattige, idealistische koppels die je laten dromen. Shoujo is het totale tegenovergestelde van shounen. Waar actie en avontuur het populairst is bij jongens, […]

  2. 10 februari 2021

    […] ook je favoriete scenes op YouTube te vinden zodat je ze 1000x kunt kijken. Dit heb ik vooral met shoujo anime. Schattige momenten tussen koppeltjes maken mij week van binnen. De beste series hebben ook goede […]

Vermeldingen

  • 7 schattige romantische anime series die je moet zien | Animeazing.nl
  • 5x romantische anime films voor Valentijn | Animeazing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: