Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Love Live! Sunshine!!: de nieuwe generatie

Love Live! Sunshine!! review

Na twee seizoenen en een film zijn alle verhalen over de meisjes van µ’s wel verteld. De groep heeft ontzettend veel bereikt, maar hun tijd in de spotlight is voorbij. Toch is Love Live! nog zo populair dat de franchise niet zomaar stoppen. De oplossing is duidelijk: het is tijd om het stokje door te geven aan een nieuwe generatie. Vanuit dat idee ontstond Love Live! Sunshine!!

Chika vindt zichzelf normaal in ieder opzicht. Ze is niet bijzonder slim, niet bijzonder mooi en niet bijzonder atletisch. Geïnspireerd door µ’s besluit ze dat ze ook een school idool wilt worden. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Waar µ’s uit de grote stad kwamen, woont zij in een klein gehucht. Daardoor wordt het moeilijker om fans voor zich te winnen. Bovendien zal, door een teruglopend aantal aanmeldingen, hun school binnenkort worden gesloten! Kan Chika genoeg leden vinden door een school idolen formatie, en zal ze de mensen weten te bereiken?

Kleine veranderingen

Wanneer iets populair is, wil je dat succes natuurlijk herhalen. Anime is daarin geen vreemde; kijk bijvoorbeeld maar naar de vele iteraties van series zoals Digimon en Pretty Cure. Maar hetzelfde verhaal min of meer herhalen met alleen veranderingen in de personages is iets wat alleen gedaan wordt in kinderseries. Dat gebeurt normaal niet in series voor een oudere doelgroep. Deze groep is veeleisender; ze willen originaliteit en hebben niet de tijd om telkens hetzelfde te blijven kijken.

Voor die reden was Love Live! Sunshine!! een grote domper voor de oudere fans. Dit was nooit een franchise die barstte van originaliteit, maar de positiviteit en onschuld die de serie uitstraalde werd gezien als een enorme verfrissing. Maar met die zelfde toon, en zo weinig veranderingen in verhaal en personages, riep Love Live! Sunshine!! veel weerstand op bij de fans.

Moeilijk om fans te vinden

Natuurlijk blijft executie het meest belangrijk. Die is niet perfect (sommige personages gedragen zich veel te kinderlijk voor de leeftijd) maar over het algemeen een kleine verbetering ten opzichte van de eerste twee seizoenen. De grootste reden hiervoor is de obstakels die de hoofdpersonages in hun weg hebben staan. Doordat Uranohoshi vrij afgelegen ligt is het moeilijk om fans te vinden, waardoor het weer moeilijker is voor de meisjes om zichzelf te ontwikkelen. Op het einde van het seizoen is Aqours, de groep die de hoofdpersonages hebben opgericht, nog niet half zo ver als µ’s op hetzelfde punt was. Toch hebben ze al veel meer bereikt. Zij hadden namelijk veel meer om te overwinnen.

Bij een serie als deze zijn de personages zelf natuurlijk net zo belangrijk als het plot. En op veel manieren laten de meisjes van Aquors heel erg denken aan die van µ’s. Kijk wat dieper, en je ziet toch wat lichtpuntjes. Chika bijvoorbeeld is de duidelijke vervanger van Honoka, maar haar onzekerheid maakt haar een stuk geloofwaardiger. Bovendien is Yohane het meest grappige personage tot nu toe, beter nog dan Nico! Er zijn natuurlijk ook mindere personages. Zo vindt ik Ruby ietwat irritant. Ook hebben de personages nog steeds niet een heleboel diepgang. Maar ze komen wel sympathiek over, en dat maakt al veel goed.

Mooie animatie, vergeetbare muziek

Opnieuw wordt de animatie verzorgd door Sunrise. Misschien dat je nog problemen hebt met de 3D animatie die opduikt tijdens concerten, maar de karakteranimatie is opnieuw prachtig. Verwacht niet per se realisme, maar ondanks dat worden de persoonlijkheden van de personages duidelijk neergezet. De setting aan zee levert ook een heleboel goede water animatie op.

De animatie is dus niet veel verandert, maar de muziek nog minder. De liedjes  van Aquors lijken verdacht veel op die van µ’s. Het zijn makkelijk te luisteren popliedjes, die net zo makkelijk weer te vergeten zijn. Als je genoot van de muziek in de eerste twee seizoenen, zal je hier niet veel minder over denken. Het is namelijk niet alsof er veel anders is!

In sommige opzichten leunt Love Live! Sunshine!! iets te veel op haar voorganger. Het plot wordt voor een groot deel herhaald, met alleen maar kleine variaties. Toch zijn die verschillen genoeg om ervoor te zorgen dat dit seizoen net iets beter is als het eerste. Mocht je twijfelen over Love Live!, dan zou ik aanraden om alleen Sunshine!! te kijken. Maar voor terugkerende fans is hier misschien te weinig nieuws aan om het de moeite waard te maken.

Love Live! Sunshine!! is gratis te bekijken op daisuki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: