Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Thunderbolt Fantasy Sword Seekers 2

Thunderbolt Fantasy Sword Seekers 2

Thunderbolt Fantasy is terug! Het passieproject van sterschrijver Gen Urobuchi (Puella Magica Madoka Magica, Psycho-Pass) verbaasde me in 2016, maar dit tweede seizoen bewijst dat de passie geen korte opwelling was. Urobuchi wilt oprecht iets moois maken uit wat in feite niets meer dan poppenspel is. Na het eerste seizoen was ik zelf razend enthousiast over het project. Maar kan Thunderbolt Fantasy Sword Seekers 2 met dit idee meer dan één goed seizoen leveren?

Door zijn avonturen met Lǐn Xuě Yā is nu algemeen bekend dat Shāng Bù Huàn in Dong Li is. Dat betekent dat de magische zwaarden in zijn bezit niet meer veilig zijn. Shāng heeft dus een veilige plek nodig heeft om de zwaarden op te bergen. Maar zelfs op de meest veilige plaats weet de Prinses van Wreedheid, Xiē Yīng Luò, toe te slaan. Met twee van Shāngs immens krachtige zwaarden in haar bezit is ze nu een enorme dreiging. Aan Shāng is het de taak om de zwaarden terug te krijgen, terwijl hij ook uit de handen van een schurkachtige magistraat uit Xī Yōu moet blijven. Maar wie is toch die vreemde monnik gekleed in zwart?

Actie en filosofie

De verschillen tussen seizoen één en twee zijn vanaf het begin duidelijk. De serie neemt namelijk de aanname dat je het geheim van Shāng Bù Huàn inmiddels kent. Je zou denken dat dat betekent dat Thunderbolt Fantasy’s tweede seizoen niet vriendelijk is voor nieuwkomers, maar dat valt reuze mee. Shāng is een simpel te begrijpen karakter, en zijn missie is duidelijk. Dit keer onderneemt hij geen gevaarlijke reis naar de schuilplaats van een schurk, maar strijdt hij om gestolen goederen terug te krijgen.

Deze verandering heeft geen groot effect op de toon van de serie. De poppen worden door Gen Urobuchi en zijn cohorten nog steeds constant gebruikt om uitzonderlijke stunts uit te voeren. De actie is dan ook wild en spectaculair, een waar feest voor de ogen. Als dit je hartslag niet verhoogt, zal weinig anders dat doen.

Natuurlijk zou Urobuchi zichzelf niet zijn als de personages geen interessante filosofische standpunten hadden. Dit seizoen zijn de nieuwe slechteriken daarin het meest geslaagd. Zo discussiëren Xiē Yīng Luò en de geheimzinnige monnik over de waarde van loyaliteit. De arrogante magistraat Xiào Kuáng Juàn houdt zich daarentegen bezig met het begrip ‘rechtvaardigheid’. Hij gebruikt dit begrip als een toverspreuk om geen consequenties van zijn eigen misdaden te hoeven ervaren. Het zijn dus juist mensen met macht die de meest vreeswekkende schurken kunnen zijn.

Het grootste verschil: meer praktische effecten

Aan de productiekant zijn er juist weinig verschillen tussen de twee afzonderlijke seizoenen. De poppen en hun kostuums zijn net zo sierlijk en gedetailleerd als je gewend bent. Vooral door die kleine verschillen valt het zwakste aspect van de productie erg op: de computer gegenereerde watereffecten overtuigen totaal niet.

De soundtrack zal evenmin weinig verbazen, maar dat is juist goed. T.M. Revolution, die verder gaat onder zijn echte naam Takanori Nishikawa, zorgt weer voor de opening en afsluiting. Hiroyuki Sawano (Blue Exorcist, Kill La Kill) neemt opnieuw de instrumentele stukken voor zich. Nieuw dit keer is Takafumi Wada (Seraph of the End, Seven Deadly Sins), die Sawano’s werk ondersteunt. Net als in seizoen één is het muziek opzwepend en over-the-top. Zonder die bombast zou de serie een stuk minder plezier wekken!

Als je het over echte verschillen wilt hebben, dat moeten we het over de monsters hebben. In het eerste seizoen werden die tot leven gebracht met behulp van CGI, dit keer wordt het gedaan met praktische effecten. Dat brengt een totaal andere sfeer met zich mee. Veel mensen zullen teleurgesteld zijn in de draak die duidelijk een man in een pak is, maar besef wel dat we altijd al naar een poppenspel keken.

Thunderbolt Fantasy houdt in haar tweede seizoen de kwaliteit hoog. Zoals altijd brengt Gen Urobuchi opnieuw personages met interessante standpunten. Zijn plezier in deze serie is duidelijk niet afgenomen. Ook voor de productiestaf lijkt dat gevoel te gelden. Natuurlijk kunnen we discussiëren of dit wel of niet geldt als anime (het is tenslotte niet geanimeerd), maar maakt dat echt iets uit? Zowel visueel als inhoudelijk is Thunderbolt Fantasy Sword Seekers 2 de moeite waard, vooral als je al eerder in Urobuchi, Takanori Ishikawa of Nitro+ geïnteresseerd was.

Thunderbolt Fantasy Sword Seekers 2 is gratis te zien op crunchyroll.

Sinds kort hebben wij een Facebook Groep. Wil je praten over anime? Zorg dan dat je zo snel mogelijk lid wordt. Iedere weeb is welkom. Kom hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: