Waar kun je manga lezen?

Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Dus jij wil online manga lezen? Dat kan! Op deze pagina vind je een overzicht van officiële websites en apps waar je manga kunt lezen. Sommige sites bieden de mogelijkheid om manga gratis te lezen, voor andere heb je een abonnement nodig of kun je de manga’s als e-book kopen.

E-book manga kopen

Een grote collectie manga in je boekenkast is natuurlijk prachtig, maar als je veel leest dan is je kast snel vol. E-books besparen papier én ruimte. Daarnaast is het vaak goedkoper, want het scheelt bezorg- en importkosten. Hier een lijstje met websites waar je uitsluitend e-book manga kunt kopen.

Izneo

Een Franse webwinkel die zich specialiseert in de verkoop van comics. Izneo beschikbaar in het Frans, Engels en Nederlands. Je kunt manga los kopen of een Premium abonnement nemen waarbij je alles in hun catalogus kunt lezen. Ze hebben naast manga ook een grote hoeveelheid andere comics en ook Nederlandse strips.

Bookwalker

Deze webwinkel is opgericht door Kadokawa, één van de grote uitgeverijen van Japan. Behalve manga kun je hier ook light novels kopen als e-book. Er zijn vaak aanbiedingen, waaronder ook enkele gratis manga. De catalogus van Bookwalker is enorm, dus je kunt hier naar hartelust snuffelen.

Gratis manga lezen

Er zijn veel verschillende websites en apps waar je gratis manga kunt lezen. MAAR, veel daarvan zijn niet legaal. Wanneer je ‘free manga’ intypt, zijn het de illegale websites die naar boven komen. Gratis betekent dus niet altijd betrouwbaar. Bovendien maken uitgeverijen -begrijpelijk- er werk van om deze websites aan te pakken.

Wil je toch genieten van gratis manga? Hier heb je een lijst met de websites en apps die dit aanbieden.

MANGA Plus

De MANGA Plus app van uitgeverij Shueisha is een must-have voor manga fans. Deze app bevat vrijwel alle Weekly Shounen Jump titels. Je kunt er series lezen zoals My Hero Academia, Black Clover en Jujutsu Kaisen. Bovendien kun je momenteel alles één keer gratis lezen.

Shonen Jump

Veruit de bekendste manga uitgever. In Europa, en andere delen van de wereld buiten Japan ook wel bekend van de uitgeverij VIZ. Hier komen Dragon Ball, Naruto, Demon Slayer en My Hero Academia vandaan. Zij hebben een app waar je de eerste en laatste drie chapters(?) van hun manga gratis kunt lezen. Daarnaast bieden ze ook volumes als e-books aan, waar je natuurlijk wel voor moet betalen.

Webtoons

De comics van Webtoons zijn momenteel heel erg trending. Niet alleen zijn deze comics gratis, enkele daarvan hebben geleid tot een anime. Voorbeelden zijn Tower of Gods en [vampieren manwha titel vergeten XD]. Het is oorspronkelijk een Koreaans platform, maar werd bekend als LINE Webtoons. Je vind hier vooral indie manga, manhwa en andere vormen van online comics.

Tapas

Ik bedoel niet de Spaanse hapjes. Er is ook een webcomic platform dat zo Tapas heet! Tapas is eveneens van Koreaanse komaf en heeft een groot aanbod van gratis indie manga. Veel van de webcomics die je hier kunt vinden, halen hun inspiratie uit manga of manhwa.

Crunchyroll

De website en app waar je anime kunt kijken, heeft ook manga! Ze hebben niet zo veel, maar wanneer je al een abonnement hebt op Crunchyroll kun je de manga gratis lezen.

ADVERTENTIE

%d bloggers liken dit: