Waar kun je manga lezen?

Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Er zijn verschillende websites en apps waar je manga kunt lezen, zoals MANGA Plus en Webtoons. Op deze pagina vind je een overzicht van officiële websites en apps met manga Sommige sites bieden de mogelijkheid om manga gratis te lezen, voor andere heb je een abonnement nodig of kun je de manga’s als e-book kopen.

Veel anime zijn gebaseerd op manga. Wil je liever kijken dan lezen? Dat kan natuurlijk ook. Er is ook een overzicht van apps en websites waar je anime kunt kijken.

Gratis manga apps

Er zijn veel verschillende websites en apps waar je gratis manga kunt lezen. MAAR, veel daarvan zijn niet legaal. Wanneer je ‘free manga’ intypt, zijn het de illegale websites die naar boven komen. Wil je er zeker van zijn dat je een officiële manga app gebruikt? Check dan even dit lijstje. Alle onderstaande apps zijn legaal.

MANGA Plus

De MANGA Plus app van uitgeverij Shueisha is een must-have voor manga fans. Deze app bevat vrijwel alle Weekly Shounen Jump titels. Je kunt er series lezen zoals ‘One Piece’, ‘My Hero Academia’, ‘Black Clover’ en ‘Jujutsu Kaisen’. Bovendien kun je momenteel alles één keer gratis lezen.

Webtoons

De comics van Webtoons zijn momenteel heel erg trending. Het is oorspronkelijk een Koreaans platform, dus je vindt er vooral manhwa (de Koreaanse variant van manga). Populaire series op dit platform hebben anime gekregen zoals ‘Tower of Gods‘ en ‘God of Highschool‘.

Tapas

Hier worden niet de Spaanse borrelhapjes bedoeld, maar webcomics. Dit platform is te vergelijken met Webtoons en is ook van Koreaanse komaf. Op Tapas vind je een grote collectie manga en manhwa die geschreven en geïllustreerd zijn door indie auteurs.

Waar kun je manga kopen?

Een grote collectie manga in je boekenkast is natuurlijk prachtig, maar als je veel leest dan is je kast snel vol. E-books besparen papier én ruimte. Daarnaast is het vaak goedkoper, want het scheelt bezorg- en importkosten. Hier een lijstje met websites waar je uitsluitend e-book manga kunt kopen.

  • Bol.com heeft manga te koop, waarvan een ruime collectie ook als e-book beschikbaar is;
  • Bookwalker is een webwinkel van de Japanse uitgever Kadokawa met een grote collectie manga;
  • Humble Bundle heeft soms een collectie van manga te koop. Zo heb ik een keer de complete ‘Demon Slayer’ manga gezien, maar ook een Hiro Mashima bundel (bekend van o.a. ‘Fairy Tail’ en ‘Eden’s Zero’).

Informatie over waar je anime kunt kijken, vind je hier!