Waar kun je anime kijken?

Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Dat is een goede vraag! Vroeger had je weinig keuze en moest je het doen met dure geïmporteerde videobanden of DVD’s. Ik raakte bekend met anime dankzij illegale fansubs. Hoe makkelijk is het nu geworden om anime te kijken? Tegenwoordig zijn er verschillende officiële streaming platforms met anime! Anime kijken is een stuk toegankelijker geworden. Voor de die-hard anime fans zijn er ook gespecialiseerde anime streamingplatforms gekomen.

Op deze pagina heb ik een overzicht gemaakt van de streamingplatforms die voor anime fans de moeite waard zijn.

Anime kijken met Nederlandse ondertiteling

Voor de beginnende anime fan, raad ik je aan om te kijken wat grote streamingdiensten hebben. Je kunt via Video On Demand bij o.a. Ziggo, Pathé en andere platformen anime films huren. Het aanbod wisselt altijd, dus kijk zelf even of dit voor jou mogelijk is. Een bijkomend voordeel hiervan is de mogelijkheid van Nederlandse ondertiteling. In sommige gevallen is er ook Nederlandse nasynchronisatie. Denk aan Pokémon. Ook super handig wanneer je met kinderen naar anime wil kijken.

Go Anime

Binnenkort lanceert de eerste anime streamingservice van de Benelux. Animeazing.nl zal alle nieuws en updates rond dit platform delen. Ook zal het aanbod onder de loep worden genomen zodra hier meer bekend over is. Stay tuned!

Netflix heeft een groot aanbod van anime films en series met Nederlandse ondertiteling.

Netflix

Toen ik met deze website begon in 2016, was het aanbod van anime op Netflix zeer karig. In 3 jaar tijd is het aanbod echter flink gegroeid. Er staan populaire klassiekers op en een aantal goede, nieuwe anime. Zeker wanneer je toch al een abonnement hebt, bekijk dan eens de anime die er op staan.

Grote plus: een aantal van de anime op Netflix zijn te downloaden. Offline anime kijken!

Bekijk ook DE Netflix lijst!

Anime kijken met Engelse ondertiteling

Crunchyroll is een online streamingdienst die gespecialiseerd is in anime.

Als je op zoek bent naar meer anime, dan moet je verder kijken dan de films en series die in het Nederlands beschikbaar zijn. Als je het niet erg vindt om Engelse ondertiteling te lezen, zijn er heel veel opties. Er zijn speciale anime streamingdiensten. Deze platforms bieden alleen anime aan (en vaak ook andere soort entertainment uit Azië). Dit overzicht is voor de die-hard fans.

Crunchyroll

Mijn favoriete streamingdienst is Crunchyroll. Ze hebben een breed aanbod aan anime, waarvan een heel groot deel in Nederland beschikbaar is. De dienst is op basis van ‘freemium’. Dat wil zeggen dat gebruikers gratis naar anime kunnen kijken. Je krijgt welliswaar een beetje reclame, het is lang niet zo irritant dan de grote banners op KissAnime of vergelijkbare websites.

Crunchyroll is ook beschikbaar als een app op verschillende platforms. Van Android en Apple smartphones en tablets tot gaming consoles. Zo kun je onderweg of na het gamen anime kijken.

Lees hier welke van deze apps het beste is!

HIDIVE

Het streaming platform HIDIVE biedt een vrij grote hoeveelheid anime aan in Nederland. De service is freemium, dus je kunt gratis anime kijken met enkele beperkingen.

Vanaf 14 december 2023 zal het anime streamingplatform HIDIVE niet meer beschikbaar zijn in Nederland.

Anime huren

Ik noemde het eerder al. Je kunt verschillende films en series huren via video on demand. Ook anime heb ik weleens in het aanbod zien staan. Zo heeft Pathé Thuis een aanbod van recente films zoals:

Misschien vind je er nog meer als je zoekt? ????

Anime kopen

Tenslotte kun je natuurlijk nog steeds fysieke kopieën van anime kopen. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om anime films te verzamelen. Voor mijn aankopen ga ik naar deze websites:

Anime in de bioscoop kijken

Last but not least: er draaien steeds vaker anime films in de bioscoop. Sowieso in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn er verschillende bioscopen die geregeld anime vertonen.

Een paar tips:

  • LAB111 en EYE in Amsterdam;
  • KINO en LantarenVenster in Rotterdam;
  • Louis Hartlooper Complex en Slachtstraat in Utrecht.

Bij grote releases draaien anime films meestal bij Pathé en Kinepolis. Check bij jouw dichtstbijzijnde bioscopen wanneer er een première is. Verder zijn er regelmatig filmfestivals die je in de gaten kunt houden. Op de evenementenpagina van deze website staan de verwachte anime films.