Waar kun je anime kijken?

Er zijn veel manieren om anime te kijken. Met de constante veranderingen in de streaming wereld, is het soms lastig om bij te houden waar je jouw favoriete films en series kunt kijken. Gelukkig houdt ANIMEAZING.nl in de gaten welke streamingdiensten anime aanbieden. Op deze pagina een overzicht van alle diensten op een rij!

Crunchyroll

Mijn favoriete streamingdienst is Crunchyroll. Ze hebben een breed aanbod aan anime, waarvan een heel groot deel in Nederland beschikbaar is. De dienst is op basis van ‘freemium’. Dat wil zeggen dat gebruikers gratis naar anime kunnen kijken. Je krijgt welliswaar een beetje reclame, het is lang niet zo irritant dan de grote banners op KissAnime of vergelijkbare websites.

Crunchyroll is ook beschikbaar als een app op verschillende platforms. Van Android en Apple smartphones en tablets tot gaming consoles. Zo kun je onderweg of na het gamen anime kijken.

Je kunt deze anime kijken op Crunchyroll:


Netflix

Toen ik met deze website begon in 2016, was het aanbod van anime op Netflix zeer karig. In 3 jaar tijd is het aanbod echter flink gegroeid. Er staan populaire klassiekers op en een aantal goede, nieuwe anime. Zeker wanneer je toch al een abonnement hebt, bekijk dan eens de anime die er op staan.

Grote plus: een aantal van de anime op Netflix zijn te downloaden. Offline anime kijken!

Voorbeelden van anime op Netflix:

Bekijk ook DE Netflix lijst!

HiDive

HiDive is een streamingdienst gespecialiseerd op anime. Net als Crunchyroll bieden ze anime aan op freemium basis. Je kunt anime gratis kijken in ruil voor een beetje reclame. Als je de simulcast anime wilt zien, heb je een abonnement nodig. Het aanbod groeit gestaag!

Wakanim.tv

Sinds eind 2019 heeft Nederland er een anime streamingdienst bij! Wakanim.tv is een freemium service waarbij je gratis anime kunt kijken. Met reclame, dat wel. Als je geen reclame wilt, kun je de service steunen door een abonnement te nemen. Wakanim is een service die eerder al actief was in o.a. Frankrijk, Rusland en Scandinavische landen. Nederland krijgt de anime te zien met Engelse ondertiteling.

Amazon Prime

Op de streaming service van Amazon is een selectie anime series te vinden. Amazon Prime is alleen toegankelijk via een abonnement, vergelijkbaar met Netflix. Je betaalt 6 euro per maand.

TIP: maak je eigen anime collectie en koop DVD’s of Blu-rays.