You are here
Home > Anime kijken: waar kan dat?

Waar kan ik anime kijken? Zit jij met die vraag? Geen zorgen! I’ve got you covered! Ik heb een lijstje gemaakt van de betrouwbaarste streamingdiensten die anime aanbieden. Bonus: de meeste zijn gratis. Binnen een paar klikken kijk jij anime.

Gratis films en series kijken. Als er een medium is die dat mogelijk maakt, dan is dat wel anime. Is dat dan wel legaal? Jazeker! Ik heb het dan niet over schimmige websites zoals KissAnime. Deze hebben vaak meerdere versies, zijn gevoelig voor hackers en zijn vaak besmet met malware. Helaas kan je met een adblocker niet altijd de content bekijken. Daarom ga ik met een grote boog om deze websites heen.

Ik wil je op het hart drukken dat het altijd beter is om anime legaal te kijken. Dan komt het geld dat ze aan jou verdienen bij de goede personen terecht. Zelfs al is het een beetje. Je steunt de anime industrie op een nette manier.

Het mooiste: drie van de vier tips op deze pagina kosten geen cent!

Anime kijken op Crunchyroll

anime kijken op Crunchyroll

Mijn favoriete streamingdienst is Crunchyroll. Ze hebben een breed aanbod aan anime, waarvan een heel groot deel in Nederland beschikbaar is. De dienst is op basis van ‘freemium’. Dat wil zeggen dat gebruikers gratis naar anime kunnen kijken. Je krijgt welliswaar een beetje reclame, het is lang niet zo irritant dan de grote banners op KissAnime of vergelijkbare websites.

Lees hier meer over waarom ik Crunchyroll zo waardeer.

Anime kijken op HIDIVE

anime kijken op HIDIVE

Een vergelijkbare website is HIDIVE. Het is de jongste streamingdienst in de anime wereld en werkt op dezelfde manier als Crunchyroll. Gebruikers kunnen gratis anime kijken – hetzij met wat beperkingen. Het aanbod is nog niet zo groot, maar ze groeien heel snel. Het belangrijkste is dat een groot deel van het aanbod in Nederland beschikbaar is.

Ik heb nog niet veel gebruik gemaakt van deze dienst, maar het ziet er veelbelovend uit!

Anime kijken op Viewster

anime kijken op Viewster

Vergeleken met de bovenste twee diensten is het aanbod van Viewster erg klein. Wel zitten er een aantal (oude) pareltjes tussen die de andere niet hebben. En ze zijn allemaal gratis te kijken!

Anime kijken op Netflix

 

anime kijken op Netflix

Netflix heeft tegenwoordig een redelijk aanbod aan anime films en series. In 2018 komen er nieuwe anime op Netflix bij en ze hebben meer ambitieuze pagina. Vooral interessant om te weten als je al een abonnement hebt, denken wij.

Bekijk ons Anime op Netflix overzicht.

Top
%d bloggers liken dit: