Waar kun je anime kijken?

Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Er zijn verschillende websites en apps waar je anime kunt kijken, bijvoorbeeld Netflix en Crunchyroll. Deze pagina biedt een overzicht van streamingplatformen die anime aanbieden met een beoordeling van de kwaliteit. Daarnaast zijn er webwinkels waar je anime DVDs kunt kopen.

Veel anime zijn gebaseerd op manga. Wil je liever lezen dan kijken? Er is ook een overzicht van apps waar je manga kunt lezen.

Netflix heeft een groot aanbod van anime films en series met Nederlandse ondertiteling.

Anime kijken met Nederlandse ondertiteling

Voor de beginnende anime fan, raad ik aan om te kijken wat grote streamingdiensten hebben. Het aanbod wisselt altijd, dus kijk zelf even of dit voor jou mogelijk is. Een bijkomend voordeel hiervan is de mogelijkheid van Nederlandse ondertiteling. In sommige gevallen is er ook Nederlandse nasynchronisatie. Denk aan Pokémon. Ook super handig wanneer je met kinderen naar anime wil kijken.

Go Anime

Binnenkort lanceert de eerste anime streamingservice van de Benelux. Animeazing.nl zal alle nieuws en updates rond dit platform delen. Ook zal het aanbod onder de loep worden genomen zodra hier meer bekend over is. Stay tuned!

Netflix

Toen ik met deze website begon in 2016, was het aanbod van anime op Netflix zeer karig. In 3 jaar tijd is het aanbod echter flink gegroeid. Er staan populaire klassiekers op en een aantal goede, nieuwe anime. Zeker wanneer je toch al een abonnement hebt, bekijk dan eens de anime die er op staan.

Grote plus: een aantal van de anime op Netflix zijn te downloaden. Offline anime kijken!

Anime aanbod:

Waardering: 3 uit 5.

Gebruiksvriendelijkheid app:

Waardering: 5 uit 5.

Downloaden mogelijk: ja

Nederlandse ondertiteling: ja

Nederlandse nasynchronisatie: soms

Recensies van anime op Netflix

Crunchyroll is een online streamingdienst die gespecialiseerd is in anime.

Anime kijken met Engelse ondertiteling

Als je op zoek bent naar meer anime, dan moet je verder kijken dan de films en series die in het Nederlands beschikbaar zijn. Als je het niet erg vindt om Engelse ondertiteling te lezen, zijn er heel veel opties. Er zijn speciale anime streamingdiensten. Deze platforms bieden alleen anime aan (en vaak ook andere soort entertainment uit Azië). Dit overzicht is voor de die-hard fans.

Crunchyroll

Mijn favoriete streamingdienst is Crunchyroll. Ze hebben een breed aanbod aan anime, waarvan een heel groot deel in Nederland beschikbaar is. De dienst is op basis van ‘freemium’. Dat wil zeggen dat gebruikers gratis naar anime kunnen kijken. Je krijgt welliswaar een beetje reclame, het is lang niet zo irritant dan de grote banners op KissAnime of vergelijkbare websites.

Crunchyroll is ook beschikbaar als een app op verschillende platforms. Van Android en Apple smartphones en tablets tot gaming consoles. Zo kun je onderweg of na het gamen anime kijken.

Anime aanbod:

Waardering: 4 uit 5.

Gebruiksvriendelijkheid app:

Waardering: 2 uit 5.

Downloaden mogelijk: ja

Nederlandse ondertiteling: nee

Nederlandse nasynchronisatie: nee

Recensies van anime op Crunchyroll

Lees hier welke van deze apps het beste is!

Waar kun je anime huren?

Ik noemde het eerder al. Je kunt verschillende films en series huren via video on demand. Ook anime heb ik weleens in het aanbod zien staan. Zo heeft Pathé Thuis een aanbod van recente films zoals:

Misschien vind je er nog meer als je zoekt? ????

Waar kun je anime kopen?

Tenslotte kun je natuurlijk nog steeds fysieke kopieën van anime kopen. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om anime films te verzamelen. Voor mijn aankopen ga ik naar deze websites:

Meer informatie over waar je manga kunt lezen, vind je hier!