Waar kun je anime kijken?

Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Dat is een goede vraag! Vroeger had je weinig keuze en moest je het doen met dure geïmporteerde videobanden of DVD’s. Ik raakte bekend met anime dankzij illegale fansubs. Hoe makkelijk is het nu geworden om anime te kijken? Tegenwoordig zijn er verschillende officiële streaming platforms met anime! Anime kijken is een stuk toegankelijker geworden, nu ook Netflix en Amazon het aanbieden. Voor de die-hard anime fans zijn er ook gespecialiseerde platforms gekomen.

Op deze pagina heb ik een overzicht gemaakt van alle opties die ik ken en ‘erkend’ heb. Je kunt de inhoudsopgave gebruiken om snel te bepalen wat je het liefst wil weten.

Ik wil niet alleen anime kijken

Voor de beginnende anime fan, raad ik aan om te kijken wat grote streaming diensten hebben. Wellicht heb je hier al een abonnement op. Natuurlijk zijn deze ook fijn voor de alles kijker. Het maakt natuurlijk niet uit of het anime is of een live action serie is, als je er maar van kunt genieten na een lange werkdag. Onderstaande diensten hebben genoeg anime in hun aanbod dat ze onze aandacht verdiend hebben 😉

Netflix

Toen ik met deze website begon in 2016, was het aanbod van anime op Netflix zeer karig. In 3 jaar tijd is het aanbod echter flink gegroeid. Er staan populaire klassiekers op en een aantal goede, nieuwe anime. Zeker wanneer je toch al een abonnement hebt, bekijk dan eens de anime die er op staan.

Grote plus: een aantal van de anime op Netflix zijn te downloaden. Offline anime kijken!

Bekijk ook DE Netflix lijst!

Prime Video

Net als Netflix, is dit een streaming service die allerlei films en series aanbied. Helaas hebben ze een heel mager aanbod van anime. Toch is er een goede reden om deze dienst te noemen. Amazon heeft namelijk alle EVANGELION films, inclusief de nieuwe – EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME.

Als je slim bent, gebruik je de gratis proefperiode van Amazon Prime om de films te kijken. Deze gratis proefperiode duurt 30 dagen!

Ik wil alléén anime kijken

Dat snap ik heel goed. Gelukkig zijn er verschillende goede streamingdiensten die alleen anime aanbieden. Veel van deze diensten bieden ook simulcasts aan. Simulcast wil zeggen dat nieuwe afleveringen van een serie nog dezelfde dag gekeken kunnen worden! Absoluut een must als je mee wil praten over de populaire anime series van nu.

Crunchyroll

Mijn favoriete streamingdienst is Crunchyroll. Ze hebben een breed aanbod aan anime, waarvan een heel groot deel in Nederland beschikbaar is. De dienst is op basis van ‘freemium’. Dat wil zeggen dat gebruikers gratis naar anime kunnen kijken. Je krijgt welliswaar een beetje reclame, het is lang niet zo irritant dan de grote banners op KissAnime of vergelijkbare websites.

Crunchyroll is ook beschikbaar als een app op verschillende platforms. Van Android en Apple smartphones en tablets tot gaming consoles. Zo kun je onderweg of na het gamen anime kijken.

Wakanim.tv

Wakanim (onderdeel van Funimation) is gefuseerd met Crunchyroll. Deze dienst zal niet lang meer bestaan!

De van origine Franse streaming dienst Wakanim.tv is gespecializeerd in anime. Het is een freemium service waarmee je gratis anime kunt kijken. Het abonnement geeft je de mogelijkheid om te kijken zonder reclame en biedt extra functies zoals het downloaden van afleveringen. Wakanim is beschikbaar in o.a. Frankrijk, België, Duitsland en Oostenrijk. Daarnaast alle Noord-Europese landen, waar Nederland ook bij hoort.

ANIPLEX is een belangrijke aandeelhouder van dit platform. Veel anime van ANIPLEX kun je hier kijken, naast een tal van andere films en series.

Lees hier welke van deze apps het beste is!

HIDIVE

Het streaming platform HIDIVE biedt een vrij grote hoeveelheid anime aan in Nederland. De service is freemium, dus je kunt gratis anime kijken met enkele beperkingen.

  VOD

  Tegenwoordig kun je anime kijken via video on demand. Er zijn veel verschillende kanalen. Zo heeft Pathé Thuis enkele films in het aanbod, waaronder:

  Misschien vind je er nog meer als je zoekt? 😉

  Anime op DVD of Blu-ray kopen

  Tenslotte kun je natuurlijk nog steeds fysieke kopieën van anime kopen. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om anime films te verzamelen. Voor mijn aankopen ga ik naar deze websites:

  Hopelijk heb ik je kunnen helpen aan een goede manier om anime te kijken! Veel kijkplezier 😊

  %d bloggers liken dit: