Waar kun je anime kijken?

Er zijn verschillende manieren om anime te kijken. Tegenwoordig heeft bijna elk gerespecteerd streaming platform wel anime. Denk aan Netflix en Amazon. Zo zal je misschien voor het eerst een anime kijken. Maar er zijn ook gespecialiseerde streaming platformen, ideaal voor de fan die niets anders kijkt.

Daarnaast heb je talloze illegale streaming diensten. Daarbij loop je vaak het risico om tegen een website te lopen die vol met virussen en malware zit. Ook veranderen ze steeds van naam, waardoor het lastig is om bij te houden welke veilig zijn.

Op deze pagina vind je alle legale streaming platforms die anime aanbieden. Op ANIMEAZING.nl zul je ook voornamelijk recensies vinden van anime, die je op één van deze platforms kunt zien.

Crunchyroll

Mijn favoriete streamingdienst is Crunchyroll. Ze hebben een breed aanbod aan anime, waarvan een heel groot deel in Nederland beschikbaar is. De dienst is op basis van ‘freemium’. Dat wil zeggen dat gebruikers gratis naar anime kunnen kijken. Je krijgt welliswaar een beetje reclame, het is lang niet zo irritant dan de grote banners op KissAnime of vergelijkbare websites.

Crunchyroll is ook beschikbaar als een app op verschillende platforms. Van Android en Apple smartphones en tablets tot gaming consoles. Zo kun je onderweg of na het gamen anime kijken.


Netflix

Toen ik met deze website begon in 2016, was het aanbod van anime op Netflix zeer karig. In 3 jaar tijd is het aanbod echter flink gegroeid. Er staan populaire klassiekers op en een aantal goede, nieuwe anime. Zeker wanneer je toch al een abonnement hebt, bekijk dan eens de anime die er op staan.

Grote plus: een aantal van de anime op Netflix zijn te downloaden. Offline anime kijken!

Bekijk ook DE Netflix lijst!

Wakanim.tv

De van origine Franse streaming dienst Wakanim.tv is gespecializeerd in anime. Het is een freemium service waarmee je gratis anime kunt kijken. Het abonnement geeft je de mogelijkheid om te kijken zonder reclame en biedt extra functies zoals het downloaden van afleveringen. Wakanim is beschikbaar in o.a. Frankrijk, België, Duitsland en Oostenrijk. Daarnaast alle Noord-Europese landen, waar Nederland ook bij hoort.

ANIPLEX is een belangrijke aandeelhouder van dit platform. Veel anime van ANIPLEX kun je hier kijken, naast een tal van andere films en series.

HIDIVE

Het streaming platform HIDIVE biedt een vrij grote hoeveelheid anime aan in Nederland. De service is freemium, dus je kunt gratis anime kijken met enkele beperkingen.

    Amazon Prime

    Op de streaming service van Amazon is een selectie anime series te vinden. Amazon Prime is alleen toegankelijk via een abonnement, vergelijkbaar met Netflix.

    VOD

    Naast streaming platforms heb je nog enkele video on demand services waar je mogelijk anime kunt vinden. Hier gaat het meestal om films die je kunt huren tegen een vaste prijs. Denk aan Pathé Thuis of YouTube.

    TIP: maak je eigen anime collectie en koop DVD’s of Blu-rays.