Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

THE GOD OF HIGH SCHOOL brengt actie op topniveau

God of High School anime recensie

THE GOD OF HIGH SCHOOL heeft alle ingrediënten voor een vermakelijke anime: propvol actie, spectaculaire animatie en een heerlijke soundtrack. Meer heb je niet nodig. Deze anime is de volgende Crunchyroll Original die het platform samen met Webtoons heeft gemaakt. Of moet ik zeggen “Jin Mori Original”? Veel fans noemen het de ‘Koreaanse Dragon Ball” en zodra je de anime gaat kijken, snap je meteen waarom.

Sinds deze week zit ik opnieuw thuis vanwege een lockdown. Mijn werk voelt daar ook de gevolgen van, aangezien die afhankelijk is van toerisme. Ook op tv gaat het bijna nergens anders over. Het is deze dagen ontzettend moeilijk om de realiteit even te vergeten. Daarom heb ik de laatste tijd ontzettende behoefte om meer anime te kijken. Ik rewatch oude favorieten en nieuwe series waar ik tot nu toe niet aan toe kwam. Het was altijd mijn favoriete manier om te ontspannen, en dat is het nu nog steeds. De serie waar ik het vandaag over wil hebben, brengt gegarandeerd die ontspanning.

Top manhwa en top studio

De manhwa staat op de populaire comics website Webtoons en is gemaakt door Koreaan Yongje Park. Hij begon de serie al in 2011 en heeft sindsdien een enorme fanbase opgebouwd – de manhwa heeft al bijna 500 hoofdstukken!!! Ik heb het natuurlijk over THE GOD OF HIGH SCHOOL.

Als perfecte match heeft Studio MAPPA hun Koreaanse regisseur Sunghoo Park dit project laten leiden. Als je THE GOD OF HIGH SCHOOL gaat kijken, sla dan de behind-the-scenes aflevering op Crunchyroll niet over. Die aflevering geeft een mooi kijkje achter de schermen. Ik ging daardoor de prestatie van deze anime nog meer waarderen.

GOH is een spectaculair martial arts toernooi

THE GOD OF HIGH SCHOOL speelt zich af in een alternatieve versie van de wereld. Talloze middelbare scholieren hebben zich verzameld in een arena in Seoul. Er is geen introductie, behalve een duidelijke boodschap: “vecht en win om te overleven. Het “God of High School” toernooi begint met een battle royal. Alle martial arts stijlen zijn toegestaan. Alle wapens en methoden zijn mogelijk. De prijs van God of High School? De winnaar mag elke wens in vervulling laten gaan.

Taekwondo expert Jin Mori is een van de genodigden voor deze competitie. Zoals een echt hoofdpersonage heeft hij zich verslapen en moet hij naar de arena racen. Ondertussen jaagt hij ook nog op een tasjesdief. Onderweg ontmoet hij zwaardvechtster Yu Mira en karate specialist Han Daewi, die hem een handje helpen.

Is The God Of High School meer dan een wedstrijd?

Alle drie hebben hun eigen reden om deel te nemen aan dit toernooi. Maar ze raken bevriend via hun oprechte en eervolle passie voor de vechtsporten. Mori weet dat geen tegenstander hetzelfde zal zijn en dat elke wedstrijd meedogenloos is. Maar in plaats van bezorgd te zijn, is hij buitengewoon opgewonden door dit feit.

Jin Mori en de andere deelnemers hebben echter nog geen idee wat er schuil gaat achter de façade van dit toernooi. Het toernooi is meer dan de martial arts krachtmeting die het claimt te zijn. Maar alleen de politicus Mujin Park, die met loerende ogen naar elk gevecht kijkt, kent de waarheid.

Geniaal om met de ’tournament arc’ te beginnen

THE GOD OF HIGH SCHOOL is precies zoals het klinkt: een tournament arc. In de meeste shounen anime worden deze toernooien laten zien, wanneer je al enkele van de belangrijkste personages ontmoet hebt. Het is een fantastische manier om de vaardigheden en kracht tussen personages te tonen. Daarnaast is het voor het hoofdpersonage een mooie hindernis op zijn of haar pad naar meer kracht.

Deze anime begint met het toernooi. Je weet weinig af van de personages, maar je ziet meteen wat ze kunnen. Ik vind dit een geniale manier om te beginnen. Het is een spektakelshow van actie. Je ziet allerlei verschillende personages met hun eigen vechtstijlen. Dat is super cool om te zien.

Veel actie in turbo-mode

Op social media lees ik veel commentaar van Webtoon lezers dat de anime veel dingen weglaat. Dat vind ik niet verrassend, omdat de 13 afleveringen van de anime maar liefst 113 hoofdstukken van de comic behandelt. Het is dan onvermijdelijk dat je keuzes moet maken. In overleg met Yongje Park gingen ze voor een sneller tempo.

Dat snellere tempo heeft nadelen. Ik heb een stukje van de manhwa gelezen, en ik merk dat er grote stukken zijn weggelaten. Ik miste bijvoorbeeld trainingen die Jin Mori onderging om sterker te worden. In de anime had ik soms het gevoel dat hij ongewoon snel nieuwe vaardigheden erbij kreeg.

Petje af voor de animatie van The God of High School

Verder laat de anime vooral stukken dialoog weg. Dialoog is belangrijk om personages beter te leren kennen. Maar eerlijk gezegd, merk ik geen verschil. En dat is een compliment! Een anime vind ik juist goed, wanneer die de eigenschappen en kenmerken van personages kan laten zien via hun acties. Beelden spreken meer dan woorden, en dat is precies wat hier gebeurd.

Het helpt dat de animatie gewoon waanzinnig is. MAPPA laat hier goed zien waarom de studio zo gerespecteerd wordt. De karakteranimaties zijn super gedetailleerd. De choreografie is verbazingwekkend. Ik had het gevoel dat ik naar levensechte wedstrijden zat te kijken. Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden.

Maar gaat dit wel over school?

THE GOD OF HIGH SCHOOL vond ik veel leuker dan de vorige Webtoon adaptatie die ik heb gezien, Tower of God. Het is precies zo’n actieserie waarbij je al je zorgen bij opzij kunt zetten. Geniet van actie en verrassende momenten. Deze anime schreeuwt “cool” van de daken. Hopelijk komt er nog een seizoen. Hopelijk krijgen we dan ook antwoord op de vraag of er wel school voorkomt in deze serie.

TLTR

Recensie

Movie title: The God Of High School

Movie description: Talloze middelbare scholieren hebben zich verzameld in een arena in Seoul. Er is geen introductie, behalve een duidelijke boodschap: "vecht, je moet dit winnen om te overleven. Het "God of High School" toernooi is begonnen met een battle royalen. Alle martial arts stijlen zijn toegestaan. Alle wapens en methoden zijn mogelijk. De prijs van God of High School? De winnaar mag elke wens in vervulling laten gaan.

Date published: 28 September 2020

Country: Japan

Duration: 13 afleveringen

Director(s): Sunghoo Park

Actor(s): Mori Jin (VA: Tatsumaru Tachibana), Daewi Han (VA: Kentaro Kumagai), Mira Yoo (VA:  Ayaka Ōhashi), Ilpyo Park (VA: Kōki Uchiyama)

Genre: actie, martial arts, fantasie

Kijk op Netflix

Overall
8.6/10
8.6/10
 • Verhaal - 8/10
  8/10
 • Personages - 8/10
  8/10
 • Animatie - 10/10
  10/10
 • Geluid - 8/10
  8/10
 • Vermaak - 9/10
  9/10
Sending
User Review
0/10 (0 votes)

Trailer

Eerste aflevering


Dit was het dan!

Lees je graag anime recensies? Hier staan alle recensies van deze website in één groot overzicht.

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

No Responses

 1. 18 mei 2021

  […] regisseur, die hiervoor de leiding had over de productie van Garo: Vanishing Line (2017) en The God of High School (2019). Dit legt de lat voor iedere anime die ze maken ontzettend hoog. De hype rond Jujutsu Kaisen […]

 2. 23 juli 2021

  […] Lees meer in mijn recensie over The God of High School. […]

Vermeldingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: